Speltips inför Matteo Berrettini – Roger Federer 8/7: Klasskillnad i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 8 juli 2019

Roger Federer är solklar favorit inför det fjärde mötet i årets Wimbledon, denna gång mot italienaren Matteo Berrettini. Matchen startar tidigast 17:30.

Annons:

Då är det dags för den fjärde omgången av Wimbledon att gå i mål på måndagen. Då kliver ett par riktiga tungviktare åter in i handlingarna och någonstans här är det väl ändå dags att få de lite mindre namnen att ramla av turneringsträdet. Ett sådant namn är med stor sannolikhet Matteo Berrettini.

Den italienske spelaren Matteo Berrettini har visserligen imponerat genom att ta sig så här långt och har åter gjort ganska fina resultat på gräset. Det är ett underlag som Matteo Berrettini visat sig ganska duktig på senare säsonger och därför är det inte helt överraskande att han tagit sig hit.

Matteo Berrettini har slagit ut Aljax Bedene, Marcos Baghdatis (i hans sista match i karriären) och Diego Sebastian Schwartzman. Det är inte någon mardrömslottning och så här långt kan man egentligen inte anklaga Matteo Berrettini för att ha gjort någonting spektakulärt, men han har åtminstone gjort jobbet. Den senaste motståndaren är trots allt mycket svårslagen.

Numera är den 23-årige Matteo Berrettini rankad som nummer 20 i världen, men han är ändå inte nära Roger Federer varken vad gäller stabilitet eller högstanivå. Där är schweizaren fortsatt överlägsen spelare på den här nivån.

Roger Federer vinner bekvämt

Matteo Berrettini ser det här naturligtvis som lite av karriärens största match någonsin. För första gången i karriären ska Matteo Berrettini spela mot Roger Federer och att då få göra det på gräset i Wimbledon är så stort det kan bli. Det förstår alla som har lite koll på tennisvärlden.

Men samtidigt hade Matteo Berrettini kunnat önska sig en mer överkomlig motståndare, för att sedan få möta Roger Federer ett snäpp senare i turneringen. Schweizaren har imponerat trots sina 37 år fyllda och den snart 38-årige legendaren har tre raka vinster med sig. Det såg lite halvkrampigt ut i premiärmatchen mot Lloyd Harris, där sydafrikanen chocköppnade genom att ta första set, men efter det har Roger Federer städat av motståndet. Jay Clarke och svårspslade Lucas Pouille blev relativt enkla utmaningar.

I våra ögon är den fjärde matchen inte särskilt mycket svårare och såvida ingenting oförutsägbart händer kommer Roger Federer åter att spela kvartsfinal i Wimbledon. Det känns nästan givet som det ser ut just nu.

Roger Federer -2,5 set (alltså vinna utan att tappa set) blir vårt speltips till 1,88 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Roger Federer -2,5 set
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 17:30, måndag 8/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo