Speltips inför Nicolas Jarry – Juan Martin Del Potro 28/5: Franska Öppna

Simon Pålsson Publicerat: 28 maj 2019

Juan Martin Del Potro kliver in som en intressant outsider i årets Roland Garros. Nu väntar Nicolas Jarry i den första omgången av turneringen i Paris.

Annons:

Det är inte vidare svårt att konstatera att pågående Franska Öppna Mästerskapen i Paris har börjat med en väldig fart. Med en hel drös med matcher varje dag finns det ingen rast och ingen ro för den som vill sätta tänderna i turneringen från start. Den första omgången i turneringen är utspridd på inte mindre än tre dagar och ska alltså färdigställas på tisdagen. 

Redan på söndagen fick vi se några tungviktare, däribland Kei Nishikori och Roger Federer, ta sig vidare till den andra omgången. På måndagen var det till exempel Rafael Nadals tur att städa av sitt inledande motstånd i herrturneringen. På tisdagen kliver en outsider till titeln, Juan Martin Del Potro, in i handlingarna.

Trots att Juan Martin Del Potro alltså är argentinare är det inte grus som är hans absoluta favoritunderlag. Flera av hans landsmän har grus som prioriterat underlag, men för Juan Martin Del Potro är det främst hardcourt som gäller. Med det sagt är den 198 centimeter långe världsnian bra även på grus. Förra hösten var Juan Martin Del Potro som bekant rankad trea i världen, men efter lite skador under våren har han halkat ner till nio igen. Med det sagt är det en spelare som fortsatt har en höjd som få andra på touren. 

Chilenaren stretar emot 

I den första omgången tar Juan Martin Del Potro nu sig an chilenaren Nicolas Jarry. Det är precis som Juan Martin Del Potro en lång, servestark spelare med stor talang. 23-åringen mäter också 198 centimeter och har sedan han blev ATP-proffs säsongen 2014 klättrat upp till nummer 39 på världsrankingen. Nu är han nere på 58, men har stabiliserat sig på den nivån. Det är helt okej för en 23-åring. 

Med det sagt har Nicolas Jarry inte mycket att komma med mot en spelare som Juan Martin Del Potro när argentinaren är i sitt bästa slag. Det ska sägas att riktigt där är Juan Martin Del Potro inte just nu, även fall formen sett helt okej ut i maj månad. Mest troligt har Juan Martin Del Potro, precis som flera andra, försökt toppa formen till Roland Garros. 

Nu är det femsetare som gäller och som bekant har Juan Martin Del Potro en tendens att släppa något set ibland, trots att han dominerar matcherna. En hårt slående och hårt servande chilenare som Nicolas Jarry lär bli svår att bryta ner utan att snubbla till någon gång, antingen via lång set eller via ett tappat set. 

Därför tror vi på många game i matchen. 

Över 35,5 game spelas till 1,87 gånger såsen hos Bethard. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Över 35,5 game
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 11:00, tisdag 28/5 
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo