Speltips inför Roger Federer – Rafael Nadal 7/6: Superhet semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 6 juni 2019

Roger Federer gäller som underdog inför semifinalen i Roland Garros mot rivalen Rafael Nadal den 7 juni 2019. Det öppnar för ett bra speltips.

Annons:

Efter närmare två veckor av intensiv tennis i hög klass på det röda gruset i Paris är det nu dags för den avgörande fasen på såväl damsidan som på herrsidan. Som så många gånger förr är det välkända namn som nu tagit sig hela vägen fram till semifinalerna. På herrsidan är världens egentligen fyra bästa spelare vidare till det avgörande steget. Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic och Dominic Thiem.

Förutom Roger Federer – som klev in i Roland Garros med skadeproblem – var samtliga övriga semifinalister stora favoriter rent oddsmässigt att gå långt i turneringen. 21,00 gånger pengarna på Roger Federer som mästare ter sig nu oerhört märkligt. Nu är schweizaren alltså bara ytterligare två starka insatser ifrån en ny titel i Paris. Det är på intet sätt omöjligt.

Men känslan är att Roger Federer nu ställs mot det som är turneringens stora favorit. Det har varit så redan innan, om vi då ser till oddsen, men det är det ännu mer efter två veckor tennis. Rafael Nadal har varit helt magisk i den franska huvudstaden och har städat av samtliga motståndare utan att behöva förta sig så här långt. Vi vet sedan gammalt att det här är hans absoluta hemmaplan och det är en uppfattning vi inte behövt ändra på.

Roger Federer ger det en match

Det ska sägas att det finns en rad saker som talar för att Roger Federer ska få det svårt i den här semifinalen. För det första ställs han mot det som utan tvekan är världens bästa grusspelare genom alla tider. Enligt många också ansedd som världens bästa tennisspelare genom tiderna. Förutom det är det en spelare som visat mycket god form, som vunnit så många matcher på centrecourten (minst mot Roger Federer) och dessutom har schweizaren alltså problem med skador. Den fysiska biten har inte varit något problem hittills, men han har å andra sidan inte testats till max ännu.

Rafael Nadal har dessutom ett tungt övertag vad gäller vinster när spelarna drabbat samman. Det har blivit totalt 41 matcher på ATP-touren genom åren och Roger Federer har bara vunnit 16 av dessa. När det kommer till grusmatcher är den senaste gången som Roger Federer slog sin spanska antagonist så sent som 2009. Det är svindlande länge sedan.

Dessa båda spelare är mycket goda vänner vid sidan om planen, men stora rivaler på den. Därför tror vi att Roger Federer gör allting för att streta emot här. Det känns osannolikt att Rafael Nadal städar hem det här helt löjligt enkelt.

Över 31,5 game spelas till 1,77 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 31,5 game
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 12:50, fredag 7/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo