Speltips inför US Open 2021: Odds på vinnarspelet!

Simon Pålsson Publicerat: 9 september 2021

Vem är det som egentligen vinner årets sista Grand Slam-turnering? Novak Djokovic är återigen den stora favoriten inför US Open.

Vem vinner US Open 2021?

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En sak som tennisvärlden har lidit lite av under 2010-talet är att samma tre-fyra spelare har varit fullkomligt dominanta och nästan vunnit alla stora titlar. I längden kan det vara lite tröttsamt och intresset för sporten i stort kan bli lidande.

Men en sak har hela tiden funnits där och gjort att spänningen är vid liv: US Open. Det må vara en Grand Slam-turnering som man vill vinna lika gärna som alla andra stora turneringar (Wimbledon är väl i för sig fortfarande mest helig) men det är också en tävling på helt andra villkor.

Dels spelas US Open som namnet antyder i USA. Det innebär en hel del restid och ett annat leverne för spelarna som vanligtvis hör hemma i Europa. Samtliga tre spelare i toppen (Roger Federer, Novak Djokovic och Rafael Nadal) är hemmastadda på europeisk mark. Det gör det aningen tuffare att spela US Open.

Det finns också klara kulturella skillnader med den här turneringen, exempelvis avseende hur publiken beter sig. Det är inte samma strikta stil som i Wimbledon och Franska Öppna Mästerskapen. Här är publiken en faktor på ett annat sätt.

Underlaget är också speciellt, samt det faktum att turneringen spelas efter en ofta intensiv sommar med två stora Grand Slam-turneringar, ibland en OS-turnering, och ofta väldigt många matcher för stora spelare.

Allt det här gör att vi genom åren har fått se många olika vinnare i US Open, på ett sätt som vi inte har fått se i de europeiska Grand Slam-turneringarna. Sedan 2014 är det faktiskt hela sex (!) olika spelare som har lyckats vinna US Open. Om vi skruvar tillbaka tiden till 2009 är det faktiskt hela åtta olika spelare som har lyckats vinna. Motsvarande siffror för övriga Grand Slam-turneringar är inte ens i närheten.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Novak Djokovic har chansen

Inför OS i Tokyo hade Novak Djokovic chansen att bli historisk, efter att serben vunnit samtliga stora Grand Slam-turneringar tidigare den här säsongen. Som första manliga spelare någonsin kunde han alltså vinna alla fyra Grand Slams och OS under samma säsong.

Men Novak Djokovic klappade igenom fullkomligt sent under de olympiska spelen och jag personligen tycker att det var tydligt att han hade fokus på annat. Det var uppenbart att Novak Djokovic var en stor stjärna utanför planen och livet i OS-byn var nog inte det bästa för honom.

Faktum är att Novak Djokovic rent av missade medalj efter att ha förlorat OS-bronsmatchen också. Det är faktiskt helt osannolikt sett till förutsättningarna på förhand.

Men med det sagt bör motivationen fortfarande vara stor för Novak Djokovic inför US Open, då han för första gången i karriären kan vinna alla fyra stora Grand Slam-turneringar under samma säsong. Det är det ingen annan av de stora, Roger Federer och Rafael Nadal, som har lyckats göra tidigare.

Nu är inte heller Roger Federer eller Rafael Nadal med i den här turneringen på grund av skadeskäl. Som om motivationen ovan inte räckte är det också så att alla tre ligger på 20 vunna Grand Slams nu. Om Novak Djokovic vinner i New York går han förbi sina rivaler.

Novak Djokovic att vinna US Open måste därför spelas till 1.73 gånger insatsen hos CampoBet. Det absolut bästa spelbolaget om du har tänkt spela mycket på US Open!

I mina ögon är Daniil Medvedev (4.90), Stefanos Tsitsipas (9.20) och kanske framförallt Alexander Zverev (6.60) de främsta utmanarna. Den som vill ha ett skrällspel bör gå in på den tyska OS-mästaren.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Novak Djokovic vinner US Open
Odds: 1.73
Bolag: CampoBet

Jämför odds: