Speltips Jannik Sinner – Rafael Nadal 6/10: Kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är dags för kvartsfinal i US Open mellan Jannik Sinner och Rafael Nadal tisdagen den 6 oktober 2020. Vi rekar med odds på förhand.

  Rygga vårt speltips hos william hill!
Annons. Nya kunder hos William Hill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är åter dags för finalvecka i en Grand Slam-turnering och denna gång är det Franska Öppna Mästerskapen som det fokuseras på. Här har vi en tung vecka med kvartsfinaler, semifinaler och söndagens final framför oss. Som vi har längtat.

I den ena kvartsfinalen får vi se Rafael Nadal ta sig an ungtuppen Jannik Sinner, som ser ut att ha prickat drömformen i precis rätt läge.

Jannik Sinner har haft en fantastisk första vecka på det röda gruset i den franska huvudstaden, och den lovande talangen ser nu ut att verkligen kunna få sitt genombrott på den här nivån. Det är vi många som har väntat på – och som vi har sett att det här är en talang utöver det vanliga.

För den som inte vet är Jannik Sinner en blott 19-årig spelare från Italien, som på kort tid tagit enorma kliv och som tillhört de stora talangerna på juniortouren i många år. Det finns som bekant en väldigt intressant generation unga spelare som nu kommer fram, och inte minst Jannik Sinner är en av dessa.

Just nu är han alltså framme i en kvartsfinal – som den första spelare någonsin född 2001 eller senare. Det är imponerande i sig. Han är också debutant i Franska Öppna och som första spelare sedan Rafael Nadal är han framme i kvartsfinal som debutant. Senast det skedde? 2005.

Nu får han möta den tidigare rekordhållaren och det i sig är ju spännande – men går det verkligen att kravla sig förbi den här matchen också? Eller blev vinsten mot Alexander Zverev för mycket en fysisk, och framför allt mental, urladdning för att han ska kunna ladda om?

Rafael Nadal ser krampaktig ut

Rafael Nadal hade en tung inledning när tennisen var tillbaka, och såg direkt svag ut i ett par av sina första matcher. Det känns inte heller som att spanjoren har prickat toppformen inför den här turneringen.

På förhand är det Rafael Nadal som ska ta sig till final på den här slutspelshalvan, medan Novak Djokovic ska ta sig till final på den andra. Men Rafael Nadal kommer att få det tufft mot Dominic Thiem i en eventuell semifinal, och kanske kan det rent av bli tufft mot Jannik Sinner också?

Det är hur som helst en formstark spelare som nu tar sig an Rafael Nadal. Å andra sidan är det här verkligen hemmaplan för Rafael Nadal, som vunnit fler Franska Öppna än vad jag orkar räkna till utan ett par Jim Beam innanför västen.

Å andra sidan är som sagt formen inte den allra bästa nu, och Rafael Nadal kändes i senaste matchen mot Sebastian Korda, en spelare han bara ska städa av, lite slarvig och inte fullt fokuserad. Då vann han ändå med 3-0 till slut.

Rafael Nadal har haft en oerhört enkel lottning fram till kvartsfinalen, och kan av den anledning få det lite tufft att vara med direkt här.

Jannik Sinner +9,5 game spelas till 1,73 gånger smeten hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos william hill – Få 100 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Jannik Sinner +9,5 game
Odds: 1,73
Bolag: William Hill
Spelstopp: 22.30, tisdag 6 oktober 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: