Speltips Jannik Sinner – Roman Safiullin 11/7: Kvartsfinal

Axel Sjödin Publicerat: 10 juli 2023

Italienske Jannik Sinner ställs mot Roman Safiullin i kvartsfinalen under onsdagens Wimbledon.

Jannik Sinner - Roman Safiullin

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sinner gäller som storfavorit inför onsdagens första kvartsfinal och förväntas kunna boka en plats i semifinalen då ryske Roman Safuillin får ses som ett väldigt överkomligt motstånd såhär sent i turneringen. Sinner har haft tur med lottningen, men nu gäller det att ta vara på chansen.

Under uppvärmningen inför Wimbledon var Sinner inte särskilt övertygande, och han lämnade inget större avtryck i varken ‘s-Hertogenbosch eller i Halle som inledde grässäsongen. Men under Wimbledon har han vaknat till liv och har sett väldigt övertygande ut såhär långt.

Han tog sig till kvartsfinalen även förra året, men har nu en gyllene chans att bräcka det ifall han lyckas hålla i det spel som han har visat upp hittills. I de fyra inledande omgångarna har han bara tappat ett enda set, och även om Daniel Elahi Galan bjöd på tufft motstånd i den senaste rundan så slutade matchen tillslut 7-6, 6-4, 6-3 i Sinners favör ändå.

Sinner imponerar verkligen på gräs, vilket är ett underlag han trivs bra på, och han har bjudit på väldigt fint spel såhär långt. Spelbolagen erbjuder omkring 1.14 gånger pengarna för en italiensk seger här, vilket säger en hel del om vad vi kan förvänta oss.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roman Safiullin har skrällt

Safiullin har verkligen överraskat såhär långt då han har tagit sig hela vägen till kvartsfinal, trots att han har varit nederlagstippad i stort sett hela vägen. Redan i den första omgången stötte han på tufft motstånd i form av Roberto Bautista Agur, som han nätt och jämnt slog ut med 2-6, 7-6, 6-7, 6-4, 7-5 i en spännande drabbning.

Sedan dess har det gått något smidigare för Safiullin, och han imponerade då han slog ut Denis Shapovalov i den senaste omgången med 3-1 i set. Jannik Sinner är däremot av en helt annan kaliber än det motstånd han har mött hittills, och Sinner hade förmodligen varit tung favorit oavsett vilket motstånd som tog sig igenom Safiullins del av trädet.

Med tanke på hur bra Sinner har sett ut turneringen igenom lär det bli väldigt svårt att rubba världsåttan även om Safiullin skulle vara i sitt livs form. Sinner har varit väldigt klinisk såhär långt och kan mycket väl avgöra detta i tre set ännu en gång, men istället spanar vi in underspelet med linan 37,5 game – vilket också ger utrymme till ett tappat set – för 1.71 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 37,5 game
Odds: 1.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 11 juli
TV:  kanalnio logoeurosporttva logo
Stream:  Discovery+