Speltips Jo-Wilfried Tsonga – Mikael Ymer 30/6: Svenskhoppet

Simon Pålsson Publicerat: 29 juni 2021

Wimbledon 2021 är ingen rolig turnering för svensk del, men Mikael Ymer är det stora hoppet på herrsidan. Han möter Jo-Wilfried Tsonga i den första omgången.

Jo-Wilfried Tsonga - Mikael Ymer

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den 29 juni är det dags för årets svenskhopp Mikael Ymer att försöka göra sig ett namn i Wimbledon 2021 och det är inte vilken motståndare som helst som väntar i den allra första omgången av turneringen.

Jo-Wilfried Tsonga kommer att stå på andra sidan nätet och det är en motståndare som Mikael Ymer spelade två gånger mot säsongen 2019. För två år sedan vann spelarna en match var mot varandra, matcher som för övrigt spelades inom loppet av tre veckor.

Men sedan dess har Jo-Wilfried Tsonga fortsatt att tappa och det känns spontant som en spelare som kan lägga av precis när som helst. Personligen tycker jag att han ser ganska omotiverad ut, precis som en del av hans landsmän, och då undrar man varför han ska hålla på?

Med det sagt är Jo-Wilfried Tsonga en spelare som vanligtvis trivs väldigt bra på gräs och att spela Wimbledon är någonting som han alltid har uppskattat. Genom sin karriär har Jo-Wilfried Tsonga vunnit nästan 75% av sina gräsmatcher. Det är otroligt bra siffror.

Men med det sagt spelar Jo-Wilfried Tsonga ofta ganska få turneringar på gräs – på sin höjd två eller tre stycken – och det gör att det kanske är lite väl att kalla honom grässpecialist. Men till skillnad från många andra spelare på touren har Jo-Wilfried Tsonga alltid uppskattat grästennis i viss mån i alla fall.

Mikael Ymer kan gneta

Om det är någonting vi kan vänta oss av den här matchen är det två spelare som kommer att gneta. I för sig tror jag inte att Jo-Wilfried Tsonga har tålamodet som krävs för att bibehålla ett sådant spelsätt under hela matchen och det är kanske det som kan tala för Mikael Ymer.

Som bekant är Mikael Ymer inte den allra hårdast slående spelaren, men det är en spelare med massiv defensiv och en riktigt stark förmåga att hålla bollen vid liv. Om han har en bra dag kommer Jo-Wilfried Tsonga få det tufft mentalt.

Dessutom har Jo-Wilfried Tsonga en väldigt svag formtrend och har faktiskt åkt ut redan i den första omgången i fem raka turneringar inför den här turneringen. Det är alltså inte en spelare vars form som skrämmer.

Samtidigt har Mikael Ymer en väldigt bra trend och har bland annat tagit sig långt i Franska Öppna Mästerskapen nyligen. Då fick han verkligen nytta av sin starka defensiv.

Över 3,5 set spelas därför till 1,54 gånger pengarna hos No Account Bet. Jag tror inte att någon av spelarna har i sig att ta det här i raka set.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1,54
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: Tidigast 18:30, tisdag 29 juni 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: