Speltips Kei Nishikori – McDonald Mackenzie 2/9: US Open

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2021

McDonald Mackenzie är spelbolagens underdog mot Kei Nishikori, trots att han slog japanen så sent som för fyra veckor sedan.

Kei Nishikori - McDonald Mackenzie

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi behöver inte skruva tillbaka tiden mer än fyra veckor (och inte ens det) för att ramla över senaste gången som McDonald Mackenzie spelade mot den japanske spelaren Kei Nishikori på ATP-touren.

Då var det semifinal i ATP Washington som gällde och hemmaspelaren McDonald Mackenzie stod för en stark prestation när han vann med 2-1 för att sedan ta sig fram till en finalmatch mot Jannik Sinner. Där vägde McDonald Mackenzie aningen för lätt, men spelade trots det till sig många rankingpoäng och en fin erfarenhet.

Nu möter McDonald Mackenzie återigen Kei Nishikori och även om oddsen är mer jämnt fördelade den här gången är det fortfarande japanen som är den stora favoriten. Det är väldigt tydligt.

Men faktum är att McDonald Mackenzie är en spelare på uppgång och enligt många lite av en late bloomer. Det är en spelare som nu är 26 år gammal, men som den här säsongen har börjat steppa upp på allvar. Bara för ett par år sedan kan jag inte se hur McDonald Mackenzie hade haft en chans mot en spelare som Kei Nishikori.

Men nu är McDonald Mackenzie att räkna med och även om det fortfarande är tufft mot de allra bästa spelarna på touren tror jag att amerikanen har en bra chans att skrälla här.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

McDonald Mackenzie gör match av detta

En sak som är intressant med just det här mötet är att det i mina ögon är ett möte mellan två tennisspelare som liknar varandra väldigt mycket. Det ser man inte minst rent fysiskt.

McDonald Mackenzie är 178 centimeter lång. Det är ganska kort för att vara tennisspelare.

Kei Nishikori är 178 centimeter lång. Det är en av nackdelarna han har haft under sin karriär, för bollbegåvning har han så det räcker och blir över.

Båda är dessutom ganska lätta i steget och är som allra bäst i intensiva matcher med långa slagdueller. Det är ett starkt försvar som vi får se från båda sidor nätet när McDonald Mackenzie möter Kei Nishikori, det vågar jag lova.

2-1-matchen för ett par veckor sedan bestod av jämna set, om än inte så servebetonade som vi ofta får se med lite längre och servefokuserade spelare. När det nu är dags för en femsetare kan jag inte tänka mig annat än att båda spelarna kommer att kämpa som djur hela tiden. Och i mina ögon har varken McDonald Mackenzie eller Kei Nishikori det i sig att vinna i raka set.

McDonald Mackenzie över 19,5 game totalt i matchen spelas till 1.93 gånger insatsen hos CampoBet. Om han vinner det här i minst fyra set ska det vara ett spel som sitter, men det finns också goda chanser att det sitter vid förlust med både 3-1 och 3-2.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mackenzie över 19,5 game
Odds: 1.93
Bolag: CampoBet
Spelstopp: Tidigast 17:00, torsdag 2 september 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: