Speltips Leylah Annie Fernandez – Aryna Sabalenka 10/9: Nattmöte

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2021

Nattmatch i US Open-semifinalen mellan Leylah Annie Fernandez och Aryna Sabalenka väntar den 10 september 2021.

Leylah Annie Fernandez - Aryna Sabalenka

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Felix Auger-Aliassime på herrsidan är en av flera unga lovande kanadensiska spelare, men det kanadensiska tennisundret som nu är på väg att sätta färg på tennisvärlden sträcker sig också över på damsidan. Där har vi den lovande 19-åringen Leylah Annie Fernandez som nu ska spela semifinal i en Grand Slam-turnering. Mäktigt.

Leylah Annie Fernandez är alltså bara 19 år gammal, sedan ett par dagar tillbaka dessutom, men är redan framme så här långt i en stor Grand Slam. Det är faktiskt otroligt.

Än så länge har Leylah Annie Fernandez inte tagit mer än en enda singeltitel på WTA-touren under sin korta karriär och som bäst, närmare bestämt tidigare i somras, har hon varit uppe på en ranking som säger 66 i världen. Nu är han 73 i världen, men kommer klättra markant efter att US Open är över och rankingpoängen ska sammanställas.

Leylah Annie Fernandez spelade så tidigt som 2017, men det är först de senaste två säsongerna som hon har blivit så pass vuxen att hon kunnat konkurrera på allvar, på mer rättvisa villkor, på de allra största scenerna. Och som hon har gjort det!

Veckorna i US Open har varit helt magiska för Leylah Annie Fernandez, som slagit ut en rad meriterade spelare och som vunnit samtliga fem omgångar trots att hon var spelbolagens underdog inför fyra av fem matcher.

Än så länge har Leylah Annie Fernandez slagit ut världsstjärnan Naomi Osaka (och åter skickat henne in i en tennispaus), Angelique Kerber och svårspelade Elina Svitolina. Det är vansinniga papper att ha med sig som tonåring.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Högt odds på US Open-skrällen

I semifinalen kommer Leylah Annie Fernandez att spela mot ingen mindre än Aryna Sabalenka, som gått från klarhet till klarhet under hela den här turneringen och som levt upp till det favoritskap som legat på hennes axlar inför varje match i US Open.

Leylah Annie Fernandez har tappat totalt tre set på fem matcher, men Aryna Sabalenka har sedan det tappade setet i premiären mot Nina Stojanovic (det handlade mer om koncentration) gått helt rent. Nu har hon haft en betydligt enklare väg än vad Leylah Annie Fernandez har haft, åtminstone på pappret, men visst imponerar det ändå. Det måste man säga.

Aryna Sabalenka är en blott 23-årig spelare, men trots det känns hon redan som en veteran. Hon är rankad tvåa i hela världen, har tio titlar med sig och drömmer nu om att gå upp som etta på världsrankingen inom kort.

I år står Aryna Sabalenka på två titlar totalt och förhoppningen är att äntligen vinna en Grand Slam-turnering. Det har hon inte gjort tidigare under karriären. Som bäst har hon varit framme i en semifinal och det var i Wimbledon. Det tangerar hon med andra ord nu i US Open.

Spelbolagen håller Aryna Sabalenka som storfavorit här, men jag tror att Leylah Annie Fernandez kan göra det bra. Spelarna har aldrig mött varandra tidigare, vad jag kan hitta, och visst blir det en fördel för den yngre spelaren som kan slå ännu mer ur underläge. Dessutom är Leylah Annie Fernandez också en lite mer utpräglad hardcourtspelare än så länge under sin karriär. Om det är på något underlag hon ska skrälla så är det här i New York.

Leylah Annie Fernandez över 8,5 game spelas till 1.82 gånger insatsen hos CampoBet. Jag tror att hon orkar ta matchen till tre set och då bör spelet sitta utan problem. Det kan också sitta vid en tät tvåsetsförlust.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leylah Annie Fernandez över 8,5 game
Odds: 1.82
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 01:00, fredag 10 september 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: