Speltips Lorenzo Musetti – Holger Rune 23/6: ATP 500 London

Axel Sjödin Publicerat: 23 juni 2023

Det är dags för kvartsfinaler i ATP 500 serien i London, där italienska Lorenzo Musetti och danska Holger Rune möts under eftermiddagen.

Lorenzo Musetti - Holger Rune

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Saker och ting börjar hetta till på Queen’s Club Championships då världstvåan Holger Rune ställs mot Lorenzo Musetti. Ingen av dem har hittills stött på särskilt tufft motstånd, och midsommaraftonens match blir det klart tuffaste hittills i turneringen.

Musetti tog sig enkelt förbi Jan Choinski i den första rundan, men hade trots allt lite problem mot Ben Shelton i den andra och det krävdes tre set för att skilja dem åt. Resultaten skrevs till 6-4, 4-6, 6-4, så det var absolut ingen utskåpning från italienarens sida.

Formen har varit någorlunda bra under våren, men det var flera månader sedan han tog en riktigt tung skalp, vilket det hade varit att slå ut Holger Rune i London nu på fredag. Hittills har han fyra segrar och en förlust på gräs, vilket är en betydlig förbättring i jämförelse med tidigare år då grus då han generellt sett är vassare på de hårda underlagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Holger Rune är en av turneringsfavoriterna

Den danska världstvåan Holger Rune är en av de stora turneringsfavoriterna, tillsammans med Carlos Alcaraz, som de flesta förväntar sig ska möta varandra i finalen. Detta är Runes första turnering sedan uttåget mot Casper Ruud i kvartsfinalen i Franska öppna och hittills har han inlett någorlunda övertygande.

Än så länge har han inte tappat något set i sina första två matcher, men det var knappast en överkörning av Maxime Cressy i den första rundan ändå trots allt då 7-6, 7-6 blev slutresultatet.

Detta är Runes första turnering på gräs för i år och hittills har han alltså vunnit båda sina matcher för i år på underlaget. Detta kommer att bli ett bra första test inför Wimbledon som väntar runt hörnet där dansken hoppas kunna göra ett avtryck i den enda Grand Slam-turneringen på gräs.

Rune går in som klar favorit med runt 1.50 gånger pengarna för seger, men detta kan mycket väl gå till tre set mot en Lorenzo Musetti som har sett pigg ut under våren. För 1.80 gånger pengarna hos Coolbet känns det väldigt lockande att spela på att det blir över 22,5 game i matchen då det bör vara en någorlunda jämn matchning mellan dessa två.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 22,5 game
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:20, fredag 23 juni
TV: 
Stream:  Discovery+