Speltips Lorenzo Musetti – Reilly Opelka 2/9: Hemmavinst

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2021

US Open fortsätter torsdagen den 2 september 2021. Då spelar Reilly Opelka mot Lorenzo Musetti och vi tror på hemmaspelaren.

Lorenzo Musetti - Reilly Opelka

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att amerikaner ofta har en förmåga att spela bättre på den här delen av året, eller den här delen av säsongen snarare, är ingen hemlighet. Då spelas merparten av turneringarna på ATP-touren i USA och det gynnar såklart spelarna hemmahörande där.

Men med det sagt är det väldigt länge sedan som en amerikansk spelare kunde gå hel avägen till en final i US Open och ska vi se till de senaste åren är det fortfarande europeiska spelare som dominerar här, precis som på alla andra delen av ATP-touren.

Kevin Anderson (Sydafrika) och Juan Martin Del Potro (Argentina) är de senaste icke-europeiska spelarna att gå till final, men för att hitta en amerikan som var där framme måste vi skruva tillbaka tiden till 2006. Då förlorade Andy Roddick mot Roger Federer, som året innan vann mot amerikanen Andre Agassi i motsvarande final.

Den senaste vinsten för en amerikansk spelare i US Open är 2003 när Andy Roddick slog Juan Carlos Ferrero, och innan dess vann Pete Sampras en av sina sista stora finaler (2002) mot Andre Agassi. Det är alltså nästan 20 år sedan två amerikaner spelade final mot varandra här.

Hur som helst är Reilly Opelka förmodligen det bästa hoppet för en amerikan att prestera i år, men i mina ögon är det osannolikt att han går jättelångt. Det känns tyvärr som en spelare som viker ner sig i dessa sammanhang.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formen talar för Opelka

Å andra sidan har Reilly Opelka en stark amerikansk tennisäsong bakom sig, med finalplats i ATP Toronto (i för sig i Kanada) där han föll mot Daniil Medvedev. Men det var en stark vecka när amerikanen slog ut både Stefanos Tsitsipas och Roberto Bautista Agut. Det måste man ändå lyfta på hatten för.

I övrigt har Reilly Opelka åkt ut ur ATP Cincinnati på sistone, då mot Casper Ruud efte ren jämn match, men sedan dess har fokus varit på US Open. Där vann han också med klara 3-0 i premiärmatchen mot Soonwoo Kwon.

Nu väntar möte med italienaren Lorenzo Musetti, som Reilly Opelka har spelat mot en gång och då vann med bekväma 2-0 på gruset i Rom. Nu är det ett underlag som passar amerikanen ännu bättre och det borde tala för vinst här också.

Lorenzo Musetti har inte heller imponerat på slutet, i mina ögon, och har faktiskt bara en vinst sedan Franska Öppna Mästerskapen där han gick till kvartsfinal. Annars är det här är en formsvag spelare som är bättre på grus. I första omgången slog han visserligen Emilio Nava, men det var också en vinst han bara skulle ta.

Lorenzo Musetti under 18.5 game spelas till 1.82 gånger insatsen hos CampoBet. Jag tror inte att han orkar stå emot Reilly Opelka särskilt bra här. Det här spelet sitter alla gånger vid 3-0 och bör kunna sitta även vid 3-1. Värdet är väsentligt högre än runt 1.50-1.55 för att spela Opelka -1,5 set i mina ögon.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lorenzo Musetti under 18,5 game
Odds: 1.82
Bolag: CampoBet
Spelstopp: Tidigast 17:00, torsdag 2 september 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: