Speltips Marin Cilic – Dominic Thiem 5/9: US Open

Simon Pålsson Publicerat: 3 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Dominic Thiem gäller som den otvivelaktiga favoriten inför matchen mot Marin Cilic i pågående US Open den 5 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är full fart som gäller på den amerikanska östkusten där det nu spelas US Open, och där spelarna har fått anpassa sig till en helt ny verklighet under det coronaläge som råder. Det har kommit viss kritik från spelarhåll att isoleringen och säkerhetsföreskrifterna är väl hårda, och att det inte är enkelt att prestera under förutsättningarna, men läget är som det är.

I praktiken är det också lika för alla och även om det är förutsättningar som ingen vill ha får man alltså leva med det. Känslan är också att det är lite väl svårt att bedöma vem eller vilka som påverkas mest negativt av det.

Men spelarna som har tagit sig igenom ett par omgångar har bevisligen hittat ett sätt att tackla förutsättningarna, och Marin Cilic samt Dominic Thiem är två av dessa.

Nu spelar dessa två rutinerade spelare mot varandra i den tredje omgången, med ett klart favoritskap för Dominic Thiem. Det är utan tvekan österrikaren som är den bättre spelaren, men glöm inte att Marin Cilic har en väldig höjd i sitt spel.

Dominic Thiem har dock ett klart övertag efter att ha vunnit två av två möten med kroaten, och det ska man såklart inte underskatta på förhand.

Dominic Thiem är en outsider

US Open har en klar favorit i Novak Djokovic, och baserat på hur han har spelat hittills finns det ingen anledning att omvärdera den åsikten. Det såg lite darrigt ut mot Kyle Edmund precis i början, men serben vände och vann komfortabelt ändå. Bara det är en styrka.

Som en av flera outsiders finns Dominic Thiem med i leken, och prickar han formen närmsta dagarna kan det bli roligt hela vägen in för den stora talangen. Märk väl att Dominic Thiem nu blivit 27 år gammal och därmed hunnit samla på sig en hel del rutin, en rutin som nu kan vara värdefull.

Marin Cilic är en svårslagen spelare, men såg darrig ut både mot Denis Kudla (3-2) och Norbert Gombos (3-1). Men Dominic Thiem har vunnit samtidigt som han knappt tappat några game, och bara kört över sina motståndare. Det har dessutom varit enkla motståndare, något som gör att det är en helt fräsch Dominic Thiem som nu tar sig an Marin Cilic.

Dominic Thiem är i våra ögon lite för bra för att slarva bort den här chansen att promenera in i den fjärde omgången med bra vind i sin segel.

Dominic Thiem -5,5 game spelas till 1,63 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dominic Thiem -5,5 game
Odds: 1,63
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 17:00, lördag 5 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo