Speltips Marin Cilic – Jonas Forejtek 9/11: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 9 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

ATP Sofia eller ATP Sofia Open om ni så vill fortsätter när Jonas Forejtek spelar mot Marin Cilic den 9 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

ATP Sofia Open står på schemat den här veckan och det är ett relativt starkt startfält som nu gör upp i det som blir veckans hetaste turnering. Den spelas alltså i den bulgariska huvudstaden Sofia.

Som bekant är det lite för kallt, eller lite för osäkert, för att spela utomhus vid den här tiden på året. Anser många. Därför är ATP Sofia Open en turnering som spelas på hardcourt inomhus. Det är inte heller den allra största av turneringar, vilket visar sig på startfältet.

Tanken var att den här turneringen skulle spelas tidigare på året, men coronasäsongen har förändrat schemat och nu har man slängt in den här 250-turneringen här. 250 är för övrigt det lägsta snittet på en turnering på ATP-touren och är samma som både de svenska turneringarna brukar ha (Stockholm Open och Båstad Open alltså).

Enligt många är det kanadensaren Denis Shapovalov som gäller som favoriter inför turneringen, men med namn som Jannik Sinner, Felix Auger-Aliassime och Alex de Minaur kan vi konstatera att det finns många unga, talangfulla spelare som kan gälla som underdogs på förhand. Mer rutinerade namn som Marin Cilic, John Millman, Jan-Lennard Struff och Adrian Mannarino finns också med i blandningen.

Men i det här tipset fokuserar vi alltså på matchen mellan kroaten Marin Cilic och tjecken Jonas Foretjtek. En spelare som är ganska ny på den här nivån. Med sina ringa ålder på 19 år har han en del kvar att lära.

Marin Cilic vinner enkelt

Marin Cilic är en spelare som i sina allra bästa stunder faktiskt kan slå precis vem som helst och som i sin primetime varit rankad som nummer tre i hela världen. Det var dels för att han var så oerhört bra i början på 2018, men också för att det då fanns lite skador på de allra bästa. Men märk väl att Marin Cilic alltså vunnit en Grand Slam. I slutändan är det otroligt få spelare som ens gör det under sin karriär.

Att det är hardcourt som gäller för Marin Cilic vet vi säkert. Detta eftersom det var US Open som han vann då för ett par år sedan, bland annat. Men det är också det underlaget som han konsekvent väljer att spela när han kan välja.

Nu är formen inte den bästa och han är bara rankad 41 i världen. Det känns som att motivationen varit en svår faktor för kroaten hela den här säsongen.

Jonas Forejtek är rankad som 399 i världen och har bara spelat ett fåtal matcher på ATP-touren så här långt. Mest spelar Jonas Forejtek på Challenger-touren, men nu har han alltså lyckats ta sig in till ATP Sofia Open.

Men här ska han väga alldeles för lätt.

Marin Cilic 2-0 spelas till 1,45 gånger smeten hos 888sport.

Marin Cilic - Jonas Forejtek

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: