Speltips Mikael Ymer – Nicolas Jarry 26/5: ATP 250 Eastbourne

Axel Sjödin Publicerat: 26 juni 2023

Svenska Mikael Ymer ställs mot chilenska Nicolas Jarry i Eastbournes ATP 250-turnering i den första rundan.

Mikael Ymer - Nicolas Jarry

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svenske Mikael Ymer stöter på tufft motstånd direkt i den första rundan i Eastbourne och är ganska klart nederlagstippad i mötet mot den formstarke chilenaren. Grässäsongen är i full gång inför Wimbledon och hittills har Ymer inte haft mycket att komma med.

Han föll föga överraskande mot Lorenzo Musetti i den första rundan i Franska öppna och har därefter åkt ut i första rundan två gånger om på gräs mot Tallon Griekspoor i s’-Hertogenbosch och mot Brandon Nakashima i ATP 500 Halle. Motståndet har inte varit lätt och han har åtminstone lyckats ta ett set i båda matcherna på gräs, men det är inte hans bästa underlag och han kommer förmodligen att få det svårt även mot Nicolas Jarry på måndag.

Gräs är knappast chilenarens favoritunderlag heller, men han har visat på väldigt god form under senare tid och lyckades ta sig till kvartsfinal i Halle, trots att det var hans första matcher på underlaget på ett par år. Väl där lyckades han dessutom slå ut världsfemman Stefanos Tsitsipas över två set innan han tillslut föll mot Alexander Zverev i kvartsfinalen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nicolas Jarry är för formstark

Mikael Ymer har lyckats klättra i ATP-rankingen igen och var i april uppe på 50:e plats, vilket är ett karriärbästa för svensken. Men sedan dess har det gått lite trögt med flera uttåg i den första rundan och han har nu tappat tretton placeringar sedan dess.

Ymer är långt ifrån chanslös mot Jarry, men mycket pekar på att chilenaren är lite för het just nu. I Halle visade han att han kunde behärska underlaget och med sin långa räckvidd och starka serve kommer han att bli svår att hantera för Ymer, som inte har nått upp i samma nivå hittills i år.

Mikael Ymers segrar har mestadels kommit mot motståndare som han ska besegra och han har inte riktigt lyckats rå på motstånd av Nicolas Jarrys kaliber, som dessutom är i sitt livs form som plats 28 i ATP-rankingen.

Ymer är en känslostyrd spelare och förlorar han första setet kan han nog få det väldigt svårt att komma tillbaka. Vi spelar därmed på att Jarry håller i sin fina form och vinner utan att tappa ett set för 2.14 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Jarry -1,5 set
Odds: 2.14
Bolag: Expekt
Spelstopp: 12:00, måndag 26 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logo