Speltips Naomi Osaka – Victoria Azarenka 12/9: Final i US Open

Simon Pålsson Publicerat: 5 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Naomi Osaka är framme vid ännu en final och möter vitryskan Victoria Azarenka i US Open lördagen den 12 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos william hill!
Annons. Nya kunder hos William Hill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit ett par intensiva veckor, kantade av säkerhetsföreskrifter och djupa restriktioner för spelarna som deltar i turneringen, men nu är vi äntligen framme vid momentet som alla har väntat på. Det som är det största som ändå finns i tennisvärlden. Det är dags för final, och det är dags för final i en Grand Slam.

Årets US Open har varit en stor turnering på damsidan, och det har inte varit samma bortfall av tunga spelare som på herrsidan. Men Naomi Osaka gick in i turneringen som en av de stora favoriterna, och konstigt vore väl annars med tanke på vilken otrolig talang japanskan är.

Naomi Osaka såg ut att återigen få möta sin stora idol Serena Williams i en final – en final som då hade varit det stora slaget mellan dåtiden och framtiden – men så blev inte fallet. Detta eftersom amerikanskan förlorade sin semifinal med 2-1 mot belarusiskan Victoria Azarenka. Hon vände på 1-6 från det första setet och vann de två avslutande seten med 6-3. Det måste man ta och lyfta på hatten för.

Det blir inte mindre imponerande av att Serena Williams verkligen ville vinna. Med tanke på att hon bara har en titel i Grand Slam upp till rekordet på totalt 24 titlar under sin karriär vill hon gärna se till att hämta in den snarast. Sen kanske hon kan börja fundera på att lägga av. Det bör nämnas att Serena Williams stukade till vristen i sista set, men vändningen är likväl imponerande.

Samtidigt, eller åtminstone på samma dag, kunde Naomi Osaka vinna mot hemmaspelaren Jennifer Brady, som är det amerikanska hoppet när slutet på Serena Williams karriär nu så sakteliga närmar sig.

Naomi Osaka är på gång

Inför en final av den här klassen är det inte helt enkelt att välja sida, men det vi kan ha med oss är att Naomi Osaka vunnit två raka matcher mot Victoria Azarenka. Det senaste mötet spelades i maj förra året, då i Franska Öppna Mästerskapen i den franska huvudstaden Paris. Det är dock grus som underlag, och det var väsentligt tidigare i turneringen, men Naomi Osaka mår garanterat bra av att ha med den vinsten.

Hardcourt är dock ett underlag som passar japanskan bättre, även om det troligen också passar motståndaren bättre här. Den enda vinst som Victoria Azarenka har mot Naomi Osaka har nästan fem år på nacken och kom just på hardcourt. Men då var japanskan minsann inte gammal.

Att det är Naomi Osaka som måste ses som framtiden för damtennisen råder det ingen tvekan om, och därför håller jag henne som favorit här också. Det är inte så att hon bara är framtiden – Naomi Osaka är redan bra nog. Att hon är i final visar det.

Naomi Osaka att vinna matchen spelas till 1,62 gånger krämen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos William Hill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Noami Osaka vinner
Odds: 1,62
Bolag: William Hill
Spelstopp: 22:00, lördag 12 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

Jämför odds: