Speltips Novak Djokovic – Alexander Zverev 10/9: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 8 september 2021

Novak Djokovic hoppas ta revansch på den olympiska mästaren Alexander Zverev när det nu ska spelas US Open-semifinal den 10 september 2021.

Novak Djokovic - Alexander Zverev

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är nästan omöjligt att få grepp om Novak Djokovic för närvarande. Han är precis enligt planerna framme vid en efterlängtad US Open-semifinal och är därmed bara två steg från att ta en äkta Grand Slam den här säsongen, som första spelare på 2000-talet.

Roger Federer? Nej.

Rafael Nadal? Nej.

Någon annan spelare som Novak Djokovic har spelat mot under sin karriär? Nej.

Det är en historisk bedrift som kan ligga framför fötterna på Novak Djokovic, men kvar finns alltså att spela semifinalen och finalen i US Open innan han kan bli helt historisk. På förhand hade vi Novak Djokovic som vinnare av US Open och det finns egentligen ingen anledning att omvärdera den ståndpunkten.

Men med det sagt har Novak Djokovic en märklig turnering bakom sig och i flertalet matcher har ojämnheten varit slående. För ett par år sedan minns vi hur Novak Djokovic nästan la av med tennisen, kändes det som, när han inte hade någon motivation. Plötsligt förlorade han jättekonstiga matcher hit och dit.

Lite samma tendenser har det varit under den här turneringen, när Novak Djokovic i fyra av fem matcher har tappat ett set i matcherna. Ofta har det varit det inledande setet. Som att Novak Djokovic inte riktigt är påkopplad. Som att han inte riktigt orkar med det här längre.

Med det sagt har Novak Djokovic också triggat sig själv när det verkligen gäller och ofta vänt matcherna på ett galet imponerande vis, ofta med flertalet breaks i varje set. När han får upp farten är han som bekant ostoppbar.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Alexander Zverev är på gång

Det finns nu en pågående diskussion om vem eller vilka som ska utmana Novak Djokovic i framtiden och det är ganska uppenbart att den tyske talangen Alexander Zverev är en av de huvudsakliga kandidaterna.

I somras vann han mot Novak Djokovic i Olympiska Spelen i Tokyo, när semifinalen slutade 2-1 till tysken, som senare gick och vann ett historiskt tyskt tennisguld. Det sumpade chansen för Novak Djokovic att ta en Golden Grand Slam, som bara en enda spelare i historien gjort tidigare. Steffi Graf närmare bestämt. Också det en tysk spelare förresten.

Hur som helst har Alexander Zverev visat fin form under hela US Open, även om han i mitt tycke haft en ganska enkel väg fram. Men inte ens mot formstarke Harris Lloyd blev det spännande.

Novak Djokovic kommer alltid att gälla som favorit i den här typen av matcher, men nu tror jag verkligen att Alexander Zverev har det i sig att åtminstone göra riktig ordentlig match av det här. En tresetare? Nej, det kan jag inte se framför mig.

Alexander Zverev vinner första set spelas till 2.50 gånger insatsen hos MrGreen. Novak Djokovic har varit erkänt trögstartad i turneringen och det lär inte Zverev vara.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Zverev vinner första set
Odds: 2.50
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 21:00, fredag 10 september 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: