Speltips Novak Djokovic – Alexander Zverev 20/11: ATP Finals

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Alexander Zverev eller Novak Djokovic till semifinal i ATP Finals London? Det är vad som avgörs fredagen den 20 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Redan tidigt på eftermiddagen ska vi få njuta av det spektakulära mötet mellan Alexander Zverev och världsettan Novak Djokovic i pågående ATP Finals, som alltså spelas på brittisk mark, närmare bestämt i London.

Efter att båda spelarna förlorat mot Daniil Medvedev har man försatt sig i en ganska tung situation och måste nu vinna den sista gruppspelsmatchen för att ta sig vidare. Alexander Zverev slog Diego Schwartzman med 2-1 och har sett lite skakigare ut, medan Novak Djokovic kunde passera enkelt mot argentinaren.

På det hela taget kan man inte se Novak Djokovic som annat än favorit inför den här matchen, men insatsen han visade mot Daniil Medvedev på onsdagskvällen lämnade en del övrigt att önska.

Det är allmänt känt att serben har väldigt svårt att spela mot den typen av spelare. Alltså rena bollplank, spelare som hela tiden får över bollen, spelare som egentligen påminner om honom själv. Det har vi sett flera gånger tidigare och problemet med Daniil Medvedev är att han dessutom har förmågan att döda bollarna på ett sätt som få andra har utanför topp 2-3 i världen.

Men i mina ögon är Novak Djokovic solklar favorit inför mötet med Alexander Zverev, en spelare som han helt enkelt är mycket bättre än.

Djokovic slår Zverev

Den 23-årige Alexander Zverev har på kort tid etablerat sig som en av världens bästa spelare, men jag har många gånger i speltips här på sajten återkommit till att tysken har ett par utvecklingsområden som han måste förbättra snarast för att kunna ta det där sista steget.

Alexander Zverev har konsekvent svårt mot de allra bästa spelarna, och han har också vårt att bibehålla en jämn och hög nivå sett över en hel turnering. Det är ofta som Alexander Zverev helt enkelt snubblar på motståndare som han inte ska snubbla på.

Motivationen lär inte vara ett problem inför matchen mot Novak Djokovic, men Alexander Zverev vet också att han är klar underdog.

Alexander Zverev har vunnit två av sex matcher mot Novak Djokovic, varav faktiskt en final i ATP Finals så sent som för två år sedan. På samma bana, i samma turnering, vann alltså Alexander Zverev mot Novak Djokovic den gången. Men det var också ett speciellt år, ett år där Novak Djokovic stundtals inte gick att känna igen.

Dessa båda spelare spelar sällan långa set mot varandra. Därför tror jag att Novak Djokovic, fylld av revanschlusta, kan ta det här i två ganska snabba set. Eller klappar han igenom och tappar båda för enkelt, som mot Daniil Medvedev.

Under 21,5 game spelas till 2,25 gånger smeten hos 888sport.

Novak Djokovic - Alexander Zverev

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: