Speltips Novak Djokovic – Jan-Lennard Struff 4/9: US Open

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Jan-Lennard Struff har inte fått den enklaste lottningen i den tredje omgången avn US Open direkt. Nu möter tysken Novak Djokovic den 4 september.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är intensiva tider i tennisvärlden, och som vanligt spelas det massivt med matcher under den första veckan av US Open. Det är ett upplägg som går att känna igen i samtliga Grand Slam-turneringar, som har så många deltagare att man slår ut tävlingen på två veckor.

Den första veckan kantas ofta av ett par skrällar, och tunga spelare som kanske bara städar av sitt motstånd. Det är en mardröm att lottas mot någon av de toppseedade spelarna nu för tiden, eftersom avståndet till de allra största vuxit sig allt tuffare.

Jan-Lennard Struff har åkt på oturen redan i den tredje omgången i år, och tysken ska nu till att möta Novak Djokovic. Det är den stora favoriten inför turneringen – och den spelare som mest troligt kommer att lyfta pokalen ännu en gång. Hans största konkurrenter i Rafael Nadal och Roger Federer finns inte ens med i startfältet.

Vad som känns lite lovande för Jan-Lennard Struff är att han nu har två raka 3-0-vinster i inledningen av turneringen, och att spelet ser ganska bra ut.

Å andra sidan spelade Jan-Lennard Struff mot Novak Djokovic så sent som förra veckan, då i kvartsfinalen av ATP Cincinnati. Det var en turnering som serben senare gick och vann, och mot Jan-Lennard Struff kunde Novak Djokovic enkelt passera med 2-0. Då tog Jan-Lennard Struff inte mer än fyra game på hela matchen.

Ny utklassning

Som bekant är tennis en väldigt mentalt laddad sport, och att bara en vecka senare gå in och spela mot en motståndare som man knappt orkade hålla sin serve mot känns allt annat än roligt. Det vågar vi nästan lova.

Jan-Lennard Struff är i för sig en spelare som flera gånger under sin karriär visat sig ha styrkan att studsa tillbaka. Det är åtminstone den lite mer snälla beskrivningen. Man skulle också kunna kalla Jan-Lennard Struff en klart ojämn spelare.

Som bäst har Jan-Lennard Struff varit rankad 29 i världen (och det är faktiskt nu, även om siffrorna är lite skeva just i dessa tider) men han har aldrig vunnit en titel på ATP-touren. Då har han ändå kunnat spela hur många ATP 250-turneringar som helst. Det säger en del om att han kanske inte riktigt har eller har haft det där sista för att gå hela vägen.

Novak Djokovic är en klart bättre spelare på alla vis, och får nu spela på ett underlag som passar honom klart bättre än vad det passar Jan-Lennard Struff. Det är bara ytterligare en faktor som talar för serben.

Novak Djokovic -8,5 game spelas till 1,68 gånger smeten hos Unibet. Efter att ha snubblat lite i senaste omgången tror jag att serben vill smälla till Jan-Lennard Struff ordentligt och vinna komfortabelt.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Novak Djokovic -8,5 game
Odds: 1,68
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 17:00, fredag 4 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo