Speltips Novak Djokovic – Mikael Ymer 29/9: Franska Öppna

Simon Pålsson Publicerat: 29 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Roland Garros står för dörren och Mikael Ymer har tagit sig hela vägen till huvudturneringen. Där väntar Novak Djokovic i den första omgången den 29 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos william hill!
Annons. Nya kunder hos William Hill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Svensk tennis är så sakteliga lite på gång, och för närvarande är det egentligen den yngre brodern Mikael Ymer som håller flaggan högt. Det är inte tillnärmelsevis som på den gamla goda tiden, men att han nu spelar två raka Grand Slam-turneringar ger ändå lite värme i själen får man säga.

Mikael Ymer kunde ha fått sällskap i huvudturneringen av sin äldre bror Elias Ymer, men i kvalet åkte han ut mot österrikaren Sebastian Ofner. Det får man säga är en ganska överkomlig lottning att få i ett kval till en Grand Slam, men trots det kunde han alltså inte ta sig vidare. Bittert.

För egen del håller jag dock Mikael Ymer aningen högre, och det handlar både om att han rent mentalt känns mer närvarande, och att han fysiskt inte har haft samma problem som sin storebror. Bevisligen är han också, både ranking- och prestationsmässigt, den bättre spelaren för närvarande.

Men det blir ingen rolig start i Grand Slam-turneringen i den franska huvudstaden Paris. I Franska Öppna Mästerskapen kommer Mikael Ymer nämligen att spela mot världsettan Novak Djokovic, av många ansedd som världens bästa tennisspelare någonsin. Tufft värre.

Mikael Ymer faller

Men om det är någonting som Mikael Ymer, och egentligen hans bror Elias Ymer också i sina bästa dagar, har visat är att han inte ger sig. Det kommer såklart inte att gå att rubba Novak Djokovic, och det blir med största sannolikhet en storförlust, men Mikael Ymer kommer att ge järnet. Det vågar jag lova.

Mikael Ymer är i dessa sammanhang en ganska begränsad spelare, men har en bra defensiv och har en stark förmåga att få tillbaka bollen över nät. Men nu möter han världens bästa returnerare, så Mikael Ymer kan räkna med att serven inte kommer att bita. Det är också den del av spelet som jag anser att Mikael Ymer har störst problem med. Dels är den för svag, men framför allt är serven för ojämn.

Novak Djokovic åkte som bekant ut ur US Open på snöpligast möjliga vis när han blev diskad, och därför räknar jag iskallt med att hans fokus är hundraprocentigt på förhand här. Det kan bli en tuff turnering och serben tänker vara påkopplad från första stund. Var så säker.

Mikael Ymer får det tufft och jag räknar alltså med stordäng.

Novak Djokovic -10,5 game spelas till 1,91 gånger krämen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos william hill – Få 100 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Novak Djokovic -10,5 game
Odds: 1,91
Bolag: William Hill
Spelstopp: Tidigast 11:00, söndag 27 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: