Speltips Novak Djokovic – Rafael Nadal 11/6: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 11 juni 2021

För 58:e gången i karriären är det dags för Novak Djokovic att försöka rubba Rafael Nadal. Nu i semifinalen i Roland Garros den 11 juni 2021.

Novak Djokovic - Rafael Nadal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som förstaseedad hade Novak Djokovic självklart förhoppningen att slippa Rafael Nadal förrän tidigast i finalen, men eftersom spanjoren haft vissa problem med skador är han numera inte rankad bättre än trea i världen. Det har med det sagt varit ett minst sagt speciellt tennisår.

Men precis enligt planerna har både Novak Djokovic och Rafael Nadal gjort vad man skulle på förhand – och är nu framme i semifinal igen. Det är knappast första gången som dessa båda spelar mot varandra i en stor turnering och stor match.

En sak är tydlig och det är att Rafael Nadal har ett enromt övertag när det kommer till matcher på grus. De senaste fem matcherna på grus har slutat med vinst för Rafael Nadal. Novak Djokovic har faktiskt inte slagit honom på grus sedan 2016, då han vann i ATP Rom.

Men annars är det samtidigt så att Novak Djokovic leder med 27-23 i vinster på ATP-touren och det är en liten fördel att ha med sig. Men på grus är det också uppenbart att Novak Djokovic är numret mindre. Det kan man inte säga någonting om.

Rafael Nadal hade 35 raka vunna set i Roland Garros inför kvartsfinalen, men där tappade han faktiskt andra set mot Diego Schwartzman. Den för dagen väldigt skarpe argentinaren hade nog kunnat göra mer match av det, men Rafael Nadal var som vanligt dödligt effekt också när det blev skarpt läge.

Novak Djokovic hittade formen

Novak Djokovic har haft en lite kämpig turnering och har varit illa ute mot både Lorenzo Musetti och Matteo Berrettini, två italienska spelare. Mot den förstnämnda låg Novak Djokovic under med 2-0 i set innan han vände till 3-2 genom att bara tappa ett game på tre set. Imponerande.

Samtidigt tog Novak Djokovic med sig energin från den vinsten in till mötet med Matteo Berrettini, men den hårt servande italienaren kunde vinna tredje set och åtminstone skapa spänning inför fjärde set. Men i mina ögon var den matchen ytterligare ett bevis på att Novak Djokovic har vaknat.

Rafael Nadal har haft vissa problem – även om just ordet problem är lite väl starkt laddat här – när det kommer till servarna hittills. Mot både Jannik Sinner och Diego Schwartzman tappade han ett par av sina egna servegame på ett sätt som vi inte brukar se honom göra. Å andra sidan är han världens bästa returnerare på grus, så det spelar inte så stor roll.

Redan inför Franska Öppna Mästerskapen rekade vi Rafael Nadal att vinna turneringen och med två matcher kvar finns det ingen anledning att ändra den uppfattningen. Det är matchen mot Novak Djokovic som blir det stora eldprovet, även om Stefanos Tsitsipas (som jag tror på i den andra semin) blir tuff i finalen också.

Rafael Nadal -1,5 set spelas till 1,67 gånger såsen hos No Account Bet. Då får spanjoren max tappa ett set i matchen.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rafael Nadal -1,5 set
Odds: 1,67
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: Tidigast 15:00, fredag 11 juni 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: