Speltips Pablo Carreno-Busta – Alexander Zverev 11/9: US Open

Simon Pålsson Publicerat: 5 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Pablo Carreno-Busta är hela vägen framme vid en semifinal i Grand Slam, och Alexander Zverev står för motståndet i US Open den 11 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har inte varit något fel på spänningen under dessa två veckor som vi nu har fått följa i New York, och US Open är nu framme vid sina semifinaler. Det kanske inte är de fyra spelare som man allra helst hade önskat, eller förväntat sig att se, i en Grand Slam-turneringen så här långt fram. Men det är å andra sidan fyra spelare som inte vill bränna den här chansne.

Novak Djokovic, Rafael Nadal och Roger Federer har som bekant vunnit massvis med titlar genom åren, och det är kanske på sin tid att den nya generationen tar över på allvar. I de två senare fallen är det den fysiska statusen som sätter stopp, och i fallet Novak Djokovic blev han som bekant diskad i åttondelsfinalen mot just Pablo Carreno-Busta.

Då hade Pablo Carreno-Busta precis brutit serbens serve, och var på väg mot att vinna det första setet. Det känns dock tveksamt om spanjoren hade orkat hålla ut hela vägen in i mål den gången.

Men däremot har Pablo Carreno-Busta imponerat därefter, med en vinst mot Denis Shapalovol i kvartsfinalen. Det krävdes fem set, men det var rutinen som fällde avgörandet till slut. Nu är Pablo Carreno-Busta äntligen framme i en semifinal.

I semin väntar ingen annan än Alexander Zverev, en av den nya generationens spelare som verkligen slitit för att ta sig hit. Med tiden kommer han säkert att vinna sin Grand Slam, men är det här och nu? Tveksamt.

Pablo Carreno-Busta får kämpa

Enligt spelbolagen råder det ingen som helst tvekan om vem som är favorit, och precis som i kvartsfinalen går Pablo Carreno-Busta in som underdog. Men det har visat sig vara en roll som passar honom ganska bra. Inte minst sett till resultaten i US Open.

Om vi dissekerar statistiken talar den dock för att Pablo Carreno-Busta är en spelare som är aningen bättre på grus, och inte minst antalet spelade matcher på respektive underlag vittnar om att 29-åringen helst spelar på det underlag som är standard i Spanien. Det kan man förstå.

US Open spelas som bekant på hardcourt, och det är någonting som många spelare världen över föredrar och är uppväxta på. Alexander Zverev är ingen specialist på något underlag, utan är ganska mångsidig på det sättet. Det ska dock sägas att han spelar klart mer på hardcourt, proportionerligt räknat, än vad Pablo Carreno-Busta gör. Det brukar säga en del.

Det mesta talar för att det här åter blir en jämn match, och är det någonting jag har lärt mig av Alexander Zverev är det hans oförmåga att leverera över tid, och steppa upp när det behövs. Kanske ställer det till det igen?

Över 3,5 set spelas hur som helst till 1,56 gånger smeten hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1,56
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 20:00, fredag 11 september 2020
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: