Speltips Rafael Nadal – Dominic Thiem 17/11: ATP Finals

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

ATP Finals på brittisk mark avgörs den här veckan. Rafael Nadal mot Dominic Thiem väntar tisdagen den 17 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos ComeOn.

För att runda av den här tennissäongen ska det, som vanligt de sista tiotalet åren, spelas ATP Finals-slutspel med säsongens allra bästa, mest framstående spelare. Det blir en salig blandning toppspelare och förväntningarna är som vanligt höga.

Det som gör ATP Finals extra intressant är att turneringsupplägget inte riktigt påminner om övriga turneringar. Här är det inte vinna eller försvinna på fullt samma sätt, utan först spelas ett gruppspel innan de bästa spelarna tar sig vidare till slutspelsfasen.

Rafael Nadal klev in direkt mot Andrey Rublev och imponerade genom att vinna med klara 2-0. I mina ögon var det klasskillnad från start, och ryssen tillhör nog gruppspelets svagare spelare. Men nu väntar en klart tuffare utmaning när Dominic Thiem står på andra sidan.

Dominic Thiem vann direkt mot rivalen Stefanos Tsitsipas med 2-1. Detta efter att det första setet varit otroligt jämnt och att österrikaren vunnit första set med 7-5 i tiebreak.

Gamla och nya generationen

Rafael Nadal har haft en synnerligen stark säsong och även om det har funnits en del problem med skador får man ta och imponeras av den höga nivå som spanjoren har hållit när han har hittat tillbaka. I Franska Öppna dominerade han sin vana trogen på ett sätt som ingen annan spelare är i närheten av.

Sett över hela säsongen har Rafael Nadal bara förlorat fem matcher, men då har han också spelat klart färre. ska sägas. Men 34-åringen är nästan bättre än någonsin i sina bästa stunder och avslutar året som tvåa i världen.

Dominic Thiem har spelat väsentligt fler matcher och har nästan varit aktiv i turneringar varje vecka när möjligheten har funnits. Det finns fortfarande en ojämnhet i prestationerna, men höjden är enorm. Det är bara en tidsfråga innan han tar nästa steg. Att han äntligen fick vinna en Grand Slam i US Open kommer att vara en lättnad framöver.

Dessutom ska man ha med sig att Dominic Thiem är en av väldigt få spelare som har ganska bra siffror på Rafael Nadal. 9-5 totalt till spanjoren är ingen megadominans, och på slutet har Dominic Thiem två vinster på tre försök, från 2019 och framåt, mot spanjoren. Det är ingen slump.

Över 2,5 set spelas till 2,35 gånger smeten hos ComeOn. Min känsla är att det blir en mycket tight match.

Rafael Nadal - Dominic Thiem

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: