Speltips Rafael Nadal – Stefanos Tsitsipas 19/11: ATP Finals

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Stefanos Tsitsipas och Rafael Nadal gör upp om en plats i semifinalen av ATP Finals i London. Spelarna möts den 19 november 2020 på hardcourt inomhus.

  Rygga vårt speltips hos Betway!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos Betway.

Efter ett par ruskigt intensiva speldagar är det nu dags att få det här gruppspelet i mål på brittisk mark. ATP Finals avgörs i London och precis som alla säsonger består gruppspelet av de åtta bäst rankade spelarna under säsongen.

Med det sagt finns Roger Federer inte med i startfältet av fysiska skäl och bland annat har Diego Schwartzmann, som är rankad nia i världen, fått kliva in. Men när man bara tittar på den uppsättning spelare som gör upp blir man knäsvag. Vilken tennis vi får njuta av!

Den klart bästa matchen hittills spelades mellan Rafael Nadal och Dominic Thiem. Då vann Dominic Thiem två raka set, båda i tiebreak, och gick därmed upp i gruppledning. Det mesta pekar nu på att han tar hem gruppen eftersom han är i bevisat toppslag och gäller som klar favorit mot Andrey Rublev i den sista omgången.

Ryssen är nämligen den spelare som både Stefanos Tsitsipas och Rafael Nadal har lyckats passera hittills. Stefanos Tsitsipas vann med 2-1 efter att ha slarvat i andra set, medan Rafael Nadal var dödligt effektiv och bara tappade sju game i hela matchen.

Det gör att det är Stefanos Tsitsipas och Rafael Nadal som gör upp om den andra slutspelsplatsen i den här gruppen. Som det ser ut nu, men det kan ändras om Dominic Thiem inte slår Andrey Rublev, blir det också en andraplats. Då får man möta ettan från den andra gruppen i semifinal. Tungt.

Stefanos Tsitsipas får det tufft

Det är ingen hemlighet att den grekiske talangen Stefanos Tsitsipas har en enorm höjd och inte minst Rafael Nadal har fått erfara det. Detta så sent som i maj månad förra året då han förlorade med 2-1 mot greken i ATP Madrid.

Men när dessa båda spelare har spelat mot varandra är det oftast Rafael Nadal som varit det tyngre kortet. Tre raka vinster säger en hel del om maktförhållandet som fortfarande råder. Och det är såklart ingen slump att det är Rafael Nadal som är världstvåa och inte hans grekiske motståndare.

Rafael Nadal såg också stark ut mot Dominic Thiem och det var egentligen små marginaler som avgjorde den matchen. Jag kan inte se tendenserna att spanjoren inte tar det här på allvar. Snarare tvärtom. Det är dåliga nyheter för Stefanos Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas lär göra sitt yttersta för att försöka slå Rafael Nadal och lär spela en hel del på gränsen, som är hans enda chans att verkligen komma in under skinnet på Rafael Nadal. Men det innebär också ett högre risktagande från Stefanos Tsitsipas.

Rafael Nadal vinner spelas till 1,43 gånger smeten hos Betway. Det är överraskande högt kan jag tycka. Jag tycker att formen tydligt talar till spanjorens fördel.

Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen. Nya kunder hos Betway.

Jämför odds: