Speltips Manchester City – Liverpool 22/12: Stormöte i ligacupen

Axel Sjödin Publicerat: 22 december 2022

Ligacupen bjuder på en tidig julklapp till alla de som saknat de engelska stormatcherna under den senaste månaden.

Manchester City - Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City får möta tufft motstånd återigen då Liverpool gästar Etihad för åttondelsfinalerna av den engelska ligacupen. Efter över en månads uppehåll på grund av VM i Qatar så är det äntligen dags för lite klubbfotboll och det återstår att se hur dessa båda lag har klarat av att hålla formen under uppehållet.

Även om det är Liverpool som har varit i rampljuset för deras prestationer, som har varit klart under förväntan under hösten, så har Manchester City inte sett oslagbara ut heller. De befinner sig i dagsläget fem poäng poäng bakom Arsenal i Premier League-tabellen och avslutade faktiskt hösten med att anmärkningsvärt nog förlora mot Brentford efter ett avgörande i matchminut 98.

Den elva som Pep Guardiola kan ställa upp med inför torsdagens match lär däremot vara ganska långt ifrån någon optimal uppställning. Många spelare har såklart spelat i VM och alla har ännu inte hunnit komma tillbaka och börjat träna. Erling Haaland står dock redo tillsammans med Kevin De Bruyne som var iskall i Qatar och åkte ut i gruppspelsfasen med sitt Belgien.

Men med ett så långt uppehåll i ryggen, ett stort fokus på ligan och många spelare frånvarande så är det svårt att försöka sia om vilket Manchester City vi kommer att få se.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool tenderar att höja sig mot City

Det kommer att bli ett rejält test för Liverpool ifall de vill ha en chans att försvara sin titel nu på torsdag. Medan Manchester City slog Chelsea i förra omgången så hade Liverpool det tufft mot Derby där det krävdes straffar för att ta dem vidare.

Men även om Liverpools säsong hittills har varit klart under förväntan så har de trots allt visat vissa ljusglimtar som får en att tro att Jürgen Klopp trots allt kanske fortfarande kan vända detta. Deras seger mot just Manchester City för drygt två månader sedan var ett sådant tillfälle och deras vinster mot Napoli och Tottenham strax innan uppehållet var starka besked.

Även om Liverpool också har en del spelare borta från VM så kan de trots allt förmodligen ställa upp med en starkare trupp än sina motståndare här. De har dessutom en förmåga att höja sig när de möter just City, även om det lär bli tuffare när det spelas på Etihad.

För 1.87 hos Betsson så tycker jag mig i alla fall finna ett ganska bra spelvärde i dubbelchansen X2 då fokuset säkerligen ligger mer på ligan för Citys del samtidigt som Liverpool då bör ha en trupp som är mer startklar än City i dagsläget.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.87
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 22 december
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: