Speltips, Salzburg – Malmö 29/7: Vi har grävt fram två fina speltips

Simon Pålsson Publicerat: 29 juli 2015

Förra året slutade i skånsk succé och nu är frågan om Malmö FF kan återupprepa prestationen. Vi har hur som helst hittat två fina speltips inför matchen.

Det händer inte särskilt ofta att två lag från olika länder möts två gånger på ett kort, men lotten på kvalmotstånd för Malmö FF föll återigen på österrikiska FC Salzburg. Förra årets möte mellan lagen slutade totalt 4-2 till skåningarna som därigenom tog sig in i Champions League som första svenska lag på 14 år.

Intressant inför det här årets möte är att förmodligen inget av lagen hade önskat att få varandra. FC Salzburg är en rik och storsatsande klubb med en mångdubbelt så stor budget som Malmö FF, vilket är anledning nog för skåningarna att inte vilja möta österrikarna. Malmö FF är å andra sidan det lag som för mindre än ett år sedan krossade FC Salzburgs drömmar och vi kan bara anta att man nu är rädda att man ska gå på samma mina i år igen.

Vem som egentligen ska vara nöjd respektive missnöjd med lottningen är svårt att avgöra, men FC Salzburg får gälla som favoriter inför mötet. Med det sagt har vi en god känsla av att Malmö FF kan ställa till det rejält och det är också i den känslan vi tar avstamp för dagens två speltips från matchen.

Två lag med oerhörda offensiva kvalitéer

FC Salzburg visade prov på sin offensivt fullfjädrade fotboll redan under förra året där man i hemmamatchen satte en ofantlig press på gästande Malmö FF. Inför årets möte har man visserligen blott två startspelare kvar, men spelidén med en aktiv, intensiv och offensiv press präglar fortfarande lagets spelsätt.

Det öppnar i sin tur upp otroliga ytor för motståndarna att ställa om på, något som dessutom bör passa ett kvickt och spetsigt Malmö FF. Förra året visade man flera gånger att man lyfte både ett och två snäpp i möten med bättre motstånd och det var inte i många matcher man såg ofarliga ut.

Malmö FF är också de ett offensivt starkt lag med hänföröraren Markus Rosenberg i spetsen. Därtill har skåningarna en rad kontringsstarka spelare i bland andra Vladimir Rodic, Tobias Sana, Yoshimar Yotun, Anton Tinnerholm, Jo-Inge Berget och Nikola Djurdjic – bara för att nämna några. Med det sagt råder det ingen som helst tvekan om att Malmö FF kommer att skapa målchanser borta i Salzburg.

Som ni hör är vi sålda på båda lagens offensiva register. Det här hade dock kunnat bli en avslagen och försiktig match om det inte vore för Salzburg, vars spelsätt är ett helt annat. Därför förväntar vi oss en matchbild där hemmalaget trycker gasen i botten, med allt vad det innebär åt båda håll.

Viktigt att komma ihåg är också att Rasmus Bengtsson ryktas missa matchen på grund av skada, ett mittbacksavbräck som inte direkt minskar FC Salzburgs chanser att få hål på Malmö FF.

Att vi då kan spela båda lagen göra mål till hela 1,80 hos Ladbrokes känns väldigt fint och vi är inte sena att spela en slant på det. Vi har svårt att se hur något lag ska kunna gå av planen utan att ha gjort mål.

Han kan mycket väl inleda målskyttet

Under hela förra säsongen var Markus Rosenberg den självklara hänföraren för Malmö FF i Europa. Totalt sex mål mot Sparta Prag, FC Salzburg och Olympiakos vittnar inte bara om att han gjorde mål – han gjorde mål i viktiga matcher.

Det känns troligt att samma spelare måste ta sig an hjälterollen om vi ska få se samma svenska succé som förra året och vi tror att alla förutsättningar finns där. Inför matchen har FC Salzburg talat sig varma om respekten för Markus Rosenberg och nu är det upp till Malmösonen att leva upp till sitt rykte.

Hos ComeOn får vi hela 13,00 gånger pengarna på att Markus Rosenberg gör första målet och det tycker vi är värt en TV-peng. 5,20 gånger pengarna på att lagkaptenen gör mål i matchen är inte fel det heller, men 13,00 för att Markus Rosenberg ska inleda målskyttet är så högt att det helt enkelt måste spelas med en slant – speciellt för oss som tänker följa matchen och vill ha ett spel att skrika in.

Vill ni ta del av våra livespeltips under matchen? Ladda ner appen Livespeltips och få tipsen direkt i mobilen. Läs mer och ladda ner här.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål/Markus Rosenberg första målskytt
Odds:  1,80/13,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 29/7
TV:    viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
FC Salzburg  1,42 redbet logo
Oavgjort  5,00 comeon logo
Malmö FF  8,25 expekt logo
Över 2,5 mål  1,62 ladbrokes logo
Under 2,5 mål  2,50 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: