Dagens OS-guide torsdag 8/2: TV-tider, odds och svenska deltagare

Simon Pålsson Publicerat: 7 februari 2018

Spelbloggare.se summerar OS 2018 i Sydkorea i en daglig guide. Här framgår vilka tv-tider du behöver ha koll på, vilka odds som kan vara intressanta samt vilka svenskar som tävlar just den här dagen.

OS har invigning först på fredag, men redan dagen innan smygstartar tävlingarna inom ett par olika grenar och sporter.

I denna OS-guide summeras vilka TV-tider som gäller för dagen samt vilka höjdpunkter som är värda att skriva in i schemat. Med tanke på att OS avgörs på natten svensk tid är planering extra viktigt för den som önskar följa tävlingarna.

 

Dagens OS-svenskar

Den här tjuvstartande OS-dagen finns det inga tävlande svenskar.

Övriga höjdpunkter

Kanada – Norge, mixed curling (01:00)

Två av favoriterna till att plocka hem guldet i den mixade curlingen möts redan i den första gruppspelsomgången. Eurosport 1 sänder matchen och för den som hellre tittar via en bärbar enhet rekommenderats Eurosport player.

Backhoppning, kval herrar (12:00)

Redan 12:00 på torsdagen är det dags för herrarnas kval i backhoppningen. Eurosport 1 sänder tävlingen och Eurosport Player gäller för den som hellre följer det hela den vägen.

Så sänds Vinter-OS 2018 i Sydkorea

Discovery är det bolag som har säkrat rättigheterna att sända hela OS 2018 för svenska tittare och med tanke på att Discovery innefattar en handfull kanaler gäller det att ha stenkoll på vilken kanal som sänder vad.

Märk väl att tävlingarna mestadels avgörs under nattetid svensk tid och att det därför är av yttersta vikt att planera sin sömn för att kunna följa tävlingarna som intresserar en. Det kryllar av svenska medaljchanser under mästerskapet. Klicka här för att läsa mer om det!

Kanal 5 är tänkt att vara huvudkanalen för sändningarna från OS 2018. Således är det primärt dit du ska klicka dig om det är svenska medaljhopp i farten.

Kanal 9 är tänkt som andrahandsvalet och lär komplettera Kanal 5 när det är flera svenskar igång parallellt, alternativt när stora matcher eller tävlingar avgörs samtidigt.

Eurosport 1 är tänkt att vara en renodlad kanal för ishockey, varpå det är dit du vänder dig för att följa samtliga matcher i gruppspel och slutspel.

Eurosport 2 har ett mer brett internationellt perspektiv och kommer därmed att sända alla möjliga tävlingar, ofta sådana som inte har en direkt svensk medaljchans men som kan vara av intresse ändå.

Eurosport Player gäller under hela OS och sänder allting från evenemanget – dygnet runt.

Ladda upp spelkassan inför OS 2018

Vi har samlat marknadens allra bästa bonusar inför OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea. Flera av bonusarna är helt unika och därmed bara tillgängliga för våra läsare. Klicka här för att ta del av alla oddsbonusar!

 

 

Mixed curling

Vinna guld Odds
Kanada  2,50
Kina  6,00
Ryssland  6,00
Schweiz  6,00
Norge  9,00
Sydkorea  13,00
USA  13,00
Finland  26,00

Oddsen hämtas uteslutande från Unibet.