Speltips inför Schweiz – Kanada 15/2: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2018

Trots att truppen är klart svagare än den brukar vara bör Kanada ses som väldigt klara favoriter i OS-premiären mot Schweiz. Det öppnar för ett bra speltips.

Ingen kan ha missat det faktum att årets OS-turnering är lite speciell för herrarnas hockeyturnering. Det som tidigare var den överlägset mest prestigefulla turneringen landslagshockeyn har nu fått sig en rejäl törn sedan det stod klart att NHL-spelarna inte skulle finnas att tillgå i turneringen.

Det här gör ju att vi, hockeyälskare runt om i världen, har berövats på en hel drös intressanta matcher och dueller mellan stjärnspäckade lag. Det har också gjort att vissa landslag har försvagats enormt mycket.

Frågan är om inte Kanada är det lag som har förlorat allra mest på det här? Det som vanligtvis är ett enormt stjärnspäckad lag med världsklass på absolut varenda plats i hela truppen är nu ett lag som saknar samma spets. Visst, där finns ett par tunga pjäser som Chris Kelly, men det finns också tre spelare från SHL. Intressant hur som helst.

Kanada trots allt bättre

Schweiz har givetvis inte drabbats lika hårt av att NHL-spelarna inte finns att tillgå och kanske är det just det som blir charmen med den här OS-turneringen, att de mindre lagen får en reell chans att hota lag som de vanligtvis inte har en chans mot.

Med det sagt är vår känsla att det ska mycket till om Schweiz ska rubba Kanada i lagens OS-premiär på torsdagen. Fortfarande är Kanada ett bättre lag spelare för spelare, men glöm inte heller den psykologiska aspekten i att den kanadensiska truppen nu består av idel spelare som aldrig hade fått plats i en ordinarie OS-trupp. Tänk så inspirerande det måste vara!

Därtill såg kanadensarna starka ut i genrepet mot Sverige, där det blev seger med 4-1. Intensiteten var på plats redan där och att Kanada skulle skruva ner på den här i premiären känns föga troligt. Schweiz slog visserligen Norge med 4-2 i sitt genrep, men det går såklart inte att jämföra motståndet i lagens respektive genrep.

Här litar vi på att Kanada grejar det till slut.

Kanada -1 (asian handicap) spelas till 1,89 gånger såsen hos Unibet. Pengarna tillbaka vid uddamålsvinst alltså!

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Kanada -1 (asian handicap)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:10, torsdag 15/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: