Odds inför OS 2022: Svenska medaljhopp

Spelbloggare Publicerat: 14 februari 2022

Inför OS 2022 i Peking har vi tittat närmare på de främsta svenska medaljhoppen. I vilka grenar har Sverige bäst chanser att ta medaljer enligt spelbolagen? Och var hittar du de bästa oddsen på OS 2022? I artikeln nedan finner du svaren. OS i Peking invigs på fredagen den 4:e februari 2022 och avslutas den 20:e februari. De olympiska spelen 2022 är de 24:e olympiska spelen genom tiderna och staden Peking blir den första någonsin att ha arrangerat både ett sommar-OS och vinter-OS.

Totalt ska det tävlas i 109 olika grenar och tävlingarna invigs alltså den 4:e februari. Men OS smygstartar redan några dagar före invigningen. Sveriges mixade curlinglag inleder redan den 2:a februari och dagen efter går det svenska damlandslaget i ishockey in i turneringen.

Den Svenska Olympiska Kommitténs medaljmål är att Sverige ska ta 15 medaljer. Det är lika många som man tog i OS i Sotji 2014, vilket är det bästa resultat någonsin. Målet är alltså att tangera det rekordet – men mycket talar för att Sverige kan komma att göra ännu bättre ifrån sig.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

OS 2022: Odds på svenska medaljhopp

Förhoppningarna på de svenska deltagarna i OS 2022 i Peking är höga. Några av de främsta svenska guldkandidaterna är Nils van der Poel, Sebastian Samuelsson, Maja Dahlqvist och Oliwer Magnusson.

Spelbolagens oddssättning är initierad och säger en hel del om förutsättningarna. Expekt erbjuder en stor mängd spelmöjligheter på OS 2022 till mycket bra odds. Här lyfter vi fram några av de mest intressanta spelalternativen i kategorin svenska medaljhopp.

Ishockey

Om vi börjar med ishockey-turneringen så kan vi konstatera att varken de svenska herrarna eller damerna tillhör förhandsfavoriterna. Att Tre Kronor tar guld på herrsidan kan spelas till hela 8.00 gånger pengarna hos Expekt.

Storslalom

Desto större favorit är däremot Sara Hector när det kommer till damernas storslalom. Hector gäller där som guldfavorit och kan spelas till 3.25 gånger insatsen som vinnare.

Längdskidåkning

Längdskidåkningen inleds under den första helgen av detta OS och där är skiathlon första grenen ut. I den tävlingen gäller Therese Johaug som stor favorit. Men Frida Karlsson är också ett stort medaljhopp. Att Karlsson snuvar Johaug på guldet kan spelas till oddset 4.00 hos Expekt.

Skidskytte

Skidskytten Sebastian Samuelsson har många chanser att ta medalj då han gäller som en av förhandsfavoriterna i alla distanser. Bäst chanser tros han ha 10 km sprint. Att Samuelsson tar guld i det loppet står i oddset 7.50 gånger pengarna.

Skridskor

Sveriges kanske största guldhopp är skridskofenomenet Nils van der Poel. Att han tar guld på 10 000 meter ger endast 1.05 i utdelning. Nästan lika goda chanser anses han ha på distansen 5 000 meter.

Totala antalet svenska medaljer

Ser vi till Expekts bedömning av totala antalet svenska medaljer kan vi förvänta oss ett nytt rekord. Rekordet ligger alltså på totalt 15 medaljer. Inför OS 2022 ger ett spel på att Sverige tar under 19.5 medaljer hela dubbla insatsen tillbaka hos Expekt.

  spela på os 2022 hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen