Speltips OS 2022 den 7/2: Skidskytte damer 15 km

Martin Efvergren Publicerat: 6 februari 2022

Sveriges medaljchanser är goda inför skidskyttets första individuella tävling. Damernas 15 km skidskytte startar måndagen den 7 februari 2022 kl 10:00, svensk tid.

Skidskytte, damer 15 km

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Damernas skidskytte, 15 km minns vi med värme från OS 2018. Det var nämligen då som Hanna Öberg fick sitt stora internationella genombrott. Högst otippat gick hon då och vann det loppet och rodde hem ett OS-guld till Sverige. Nu är hon en av guldkandidaterna även i OS 2022 i Peking.

Hanna Öberg är emellertid inte den enda svenska medaljchansen i det här loppet. Hennes yngre syster Elvira Öberg har den senaste säsongen gjort stora framsteg och hon är nu en minst lika stor, om inte större, guldkandidat som sin storasyster och regerande OS-mästarinna.

Utöver systrarna Öberg tävlar även Stina Nilsson, Linn Persson och Mona Brorsson. Av dessa tre ska vi nog ha högst förhoppningar på den sistnämnda, men det vore en skräll om hon skulle ta medalj i den här tävlingen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Systrarna Öberg går för medalj

Elvira och Hanna Öberg har båda goda medaljchanser i damernas 15 km skidskytte. Hanna är som sagt regerande OS-mästarinna i den här grenen, men det är faktiskt Elvira som är den främsta favoriten hos de flesta spelbolagen.

Den främsta utmanaren till systrarna Öberg är nog norskan Marte Röiseland. Ser vi till oddsättningen är hon huvudfavorit till att ta guldet. Andra utmanare är italienskan Dorothea Wierer, norskan Tiril Eckhoff och fransyskan Justine Braisaz. Men det är jämnt i toppen och i skidskytte är det förstås mycket som kan hända just när det gäller själva skyttet.

När det gäller 15 km och det här loppets regler så innebär en bom i skyttet en hel straffminut. Det gör att skyttet blir särskilt viktigt och det är oftast den som skjuter bäst som vinner snarare än den som åker fortast.

Elvira Öberg har inte samma rutin som sin storasyster och har aldrig vunnit något distanslopp. Elvira har haft vissa problem med sitt skytte den senaste tiden, men i mixed-stafetten i lördags gjorde hon det bra på skjutvallen, trots mycket svåra väderförhållanden. Hanna Öberg hade ingen vidare fart i spåren i det loppet och känslan är att Elvira ligger steget före sin storasyster vad gäller dagsformen.

Därför finner jag bäst spelvärde i att Elvira Öberg tar medalj för Sverige i det här loppet. Det spelas till 2.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elvira Öberg tar medalj
Odds: 2.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 10:00, måndag 7 februari 2022
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+