Speltips OS 2022 – längdskidåkning 12/2: Stafett damer

Martin Efvergren Publicerat: 11 februari 2022

Sverige är guldfavoriter inför längdåkningens stafett 4×5 km för damer i OS 2022 i Peking. Tävlingen drar igång på lördag morgon den 12 februari 2022 med start kl 08:30 svensk tid.

Längdåkning: stafett (damer)

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De svenska längdskidåknings-damerna har svarat för blandade resultat så här långt i OS 2022. Sprintåkarna Jonna Sundling och Maja Dahlqvist har gjort succé och kammat hem medaljer medan distansåkarna Frida Karlsson och Ebba Andersson inte har levt upp till förväntningarna.

Inför stafetten 4×5 km ser förutsättningarna sammantaget väldigt goda ut. Framförallt eftersom Norge ställer upp med en sargad trupp i dessa olympiska spel.

Therese Johaug är förstås ohotad som skidvärldens största och främsta stjärna och hon har redan tagit två guld i Peking. Men bortsett från henne ser det väldigt tunt ut. Heidi Weng, Flugstad Östberg och Kjersti Kalvå hade säkerligen varit aktuella för den här staffeten men ingen av dessa är på plats i detta OS.

Med ett så pass försvagat norskt landslag bör Sverige vara det bättre laget på tre av fyra sträckor. Detta gör de svenska damerna huvudfavoriter till att köra hem guldet i den här stafetten.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Återvunnet självförtroende

Prestigen i stafettloppet är stor och det har historiskt sett väldigt ofta handlat om en match mellan Sverige och Norge. Med en Therese Johaug i det norska laget kan de aldrig räknas bort, men jag har svårt att se hur de ska kunna snuva Sverige den här gången.

Sverige har världens bästa sprintåkare i Jonna Sundling och Maja Dahlqvist där båda är i kanonform. Med någon av dem på sista sträckan behöver Norge sannolikt ha ett försprång som innebär att det inte blir någon spurtstrid.

Det finns förstås alltid en faktor som kan ställa till det när det kommer till längdskidåkning och det är vallningen. Vid senaste VM vallade Sverige bort sig och det får inte upprepas nu när guldchanserna är så pass goda.

Sverige gäller alltså som favoriter hos spelbolagen inför det här loppet. Norge räknas inte ens som de tre bästa utan efter Sverige kommer ROK (Ryssland) och Finland om vi ser till oddssättningen generellt.

Ryskorna anses alltså vara Sveriges främsta utmanare. De har dock inte heller de den bredd som det svenska laget har. Kommer svenskorna upp i sin normala kapacitet bör det helt enkelt räcka till att kamma hem guldet i den här staffetten.

Mitt spel blir därför att Sverige vinner OS-guld i damernas stafett 4×5 km till 2.50 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner guld
Odds: 2.50
Bolag: Expekt
Spelstopp: 08:30, lördag 12 februari 2022
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+