Speltips Ryssland – Sverige 18/2: Semifinal

Martin Efvergren Publicerat: 18 februari 2022

Sverige är underdogs när man ställs mot Ryssland i semifinalen av OS 2022 i ishockey. Matchen spelas fredagen den 18 februari 2022 med nedsläpp kl 14:10 svensk tid.

Ryssland – Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tre Kronor svarade för en disciplinerad och försvarsmässigt, så gott som, felfri insats i kvartsfinalen mot Kanada. Lasse Johansson fick bra hjälp i defensiven och spikade igen bakåt när Sverige vann med 2-0.

Framåt var det, som vanligt, Lukas Wallmark som gjorde sitt femte mål i turneringen då han bröt målnollan i matchen med sitt 1-0 i mitten av den tredje perioden. Med mindre än två minuter kvar kunde Anton Lander sätta avgörande 2-0.

Sverige är därmed klara för semifinal i OS 2022 och där väntar alltså något av en mardrömsmotståndare i form av den Ryska olympiska kommittén. Tre Kronor har haft väldigt svårt mot Ryssland i de senaste årens mästerskap och på pappret har de bästa laget i den här OS-turneringen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Johansson blir avgörande

Ryssland var huvudfavoriter inför den här turneringen, men man har inte sett överdrivet bra ut så här lång. De besegrade Schweiz och Danmark, men åkte på förlust mot Tjeckien i gruppspelet. I kvartsfinalen väntade sedan Danmark igen och den här gången vann ryssarna med 3-1.

I den här typen av korta, intensiva turneringar handlar det om att vara bäst när det verkligen gäller. Insatserna i gruppspelet är av mindre betydelse så länge man tar sig vidare.

Tre Kronor måste sägas ha ställts mot tuffare motstånd än ROK så här långt. I matchen mot Finland såg man väldigt bra ut i de två första perioderna, men tappade fokus i den tredje. Mot Kanada svarade man för en gedigen insats över tre perioder och det är det som lär krävas även här.

Lasse Johansson är en av Europas absolut bästa målvakter och Rysslands alla KHL-spelare känner väl till hans höga kvalitet samtidigt som Johansson kan sina motståndare. Det här lär bli den stora matchen i matchen om tesen att Ryssland kommer att föra den här matchen stämmer.

Tre Kronor spelade en riskminimerande och effektiv hockey mot Kanada och jag räknar med att man kommer försöka upprepa det mot ett Ryssland som bör vara strået vassare än Kanada.

Ryssland gäller också som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att ryssarna vinner ger omkring 2.08 gånger insatsen.

Sverige har en svag statistik mot Ryssland de senaste åren, men jag tror att det är läge att bryta den trenden nu. Framförallt baserar jag det på att Tre Kronor har den bästa målvakten. Det räcker ofta väldigt långt i den här sporten.

Mitt spel blir att Sverige vinner inklusive förlängning/straffar till 2.20 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner (inkl. förlängning/straffar)
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 14:10, fredag 18 februari 2022
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: