Speltips Sverige – Kanada 16/2: Kvartsfinal

Martin Efvergren Publicerat: 15 februari 2022

Tufft motstånd väntar för Tre Kronor då man ska ta sig an Kanada i kvartsfinalen i ishockey i OS 2022. Matchen spelas onsdagen den 16 februari med nedsläpp kl 14:30 svensk tid.

Sverige – Kanada

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige såg ut att gå mot gruppsegern då man spelade väldigt bra och skaffade sig en 3-0-ledning i mötet mot Finland i den sista gruppspelsmatchen. Men precis som i premiären mot Lettland tappade man fokus vid ledning och finländarna kunde äta sig tillbaka i matchen. Efter tre spelade perioder var ställningen 3-3 och i förlängningen avgjorde Finland och säkrade därmed gruppsegern.

Tre Kronor vann sina två inledande matcher mot Lettland och Slovakien utan att imponera. Imponerade gjorde man emellertid i de två första perioderna mot Finland och det borde ha räckt för att vinna matchen. Nu blev det inte så och det innebär alltså att Sverige ställs mot Kanada i kvartsfinalen.

Kanada blev, precis som Tre Kronor, tvåa i sin grupp. De tog dock en poäng färre, vilket innebar att Sverige blev bästa tvåa. Kanadensarna fick därför spela en kvalificeringsomgång mot Kina under gårdagen. Den matchen vann man programenligt med klara 7-2.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Tre Kronor

Kanada har bara ställts på ordentligt prov i en match så här långt och det var i mötet mot USA. I den matchen föll man med 4-2. Därutöver har man besegrat Tyskland samt Kina två gånger om.

Ett gruppspel handlar, i stort sett, bara om att göra det som krävs för att gå vidare. Hur det ser ut eller i vilken utsträckning man imponerar har sällan någon större betydelse för fortsättningen. För Tre Kronors del brukar ofta motsatsen gälla, det vill säga att ett sämre gruppspel borgar för ett bra slutspel och vice versa.

Det är nu allvaret börjar och det är nu det gäller att vara som bäst. Sveriges två första perioder indikerar att potentialen finns. Kan man komma ut på samma sätt i den här kvartsfinalen och därtill fullfölja på samma sätt är chanserna goda.

Kanada är på pappret ett lag som detta Tre Kronor ska kunna besegra. Inte för att det svenska laget är speciellt stjärnspäckat, men jag tycker att målvaktssidan ändå talar till blågults fördel.

Till Tre Kronors fördel hör också att man har fått ett dygns längre vila inför den här kvartsfinalen. Kanada tömde väl sig inte direkt mot Kina igår, men det kan ändå ha viss betydelse i en sådan här komprimerad turnering som OS är.

Det här lär bli en jämn batalj, men jag finner anledning att tro att Sverige kommer dra det längsta strået. Mitt spel blir därför att Sverige vinner, inklusive förlängning och/eller straffar till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner (inkl. förlängning/straffar)
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 14:30, onsdag 16 februari 2022
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: