Här är oddsen inför gruppspelet i VM – vilka går vidare och vilka floppar?

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2018

Allting är på plats inför sommarens stora höjdpunkt i fotbollsvärlden. VM 2018 i Ryssland står för dörren och redan nu går det att tippa vilka lag som vinner sina respektive grupper. Här är alla oddsen inför VM-gruppspelet, vilka går vidare och vilka floppar?

UTMANA ZLATAN: Kan du tippa bättre än Zlatan Ibrahimovic? Lägg ditt VM-tips här!

VM 2018 är i skrivande stund bara några veckor bort och visst börjar det kittla redan nu? Som vanligt är det totalt 32 lag fördelat i åtta grupper som gör upp om i det inledande gruppspelet, innan två lag från varje grupp tar sig vidare till slutspelet där allting inleds med åttondelsfinaler.

Många av grupperna har sina självklara favoriter, men det är ingen hemlighet att en VM-sommar brukar bjuda på både rena floppar och fantastiska skrällar. Vilka blir sommarens stora utropstecken? Nedan följer en sammanställning av oddsen på varje grupp inför gruppspelet.

  Tanka spelkassan inför VM – här är våra bästa bonusar!

Grupp A

I egenskap av värdnation ska Ryssland aldrig räknas bort vad gäller avancemanget från gruppspelet. Samtidigt bör sägas att grupp A är den kanske allra svagaste och minst sexiga av alla grupper i VM-slutspelet. Uruguay är självklara favoriter till att vinna gruppen med sin stjärnspäckade offensiv och enligt oddsen är det Ryssland och Egypten som gör upp om den andra slutspelsplatsen.

Saudiarabien har visserligen ett tämligen imponerande kvalspel bakom sig, men när motståndet nu blir ett par nivåer bättre lär laget få det tufft. På det hela taget känns den här gruppen relativt öppen, men där Uruguay bör ordna ett avancemang om laget når upp till normal standard.

Gruppvinnare Odds Spelbolag
Uruguay  1,91 williamhill logo
Ryssland  2,85 bethard logo
Egypten  7,50 betway logo
Saudiarabien  41,00 betser logo

 

Att gå vidare Odds Spelbolag
Uruguay  1,17 betway logo
Ryssland  1,33 betway logo
Egypten  2,63 betway logo
Saudiarabien  9,00 betway logo

Grupp B

Redan i den första omgången kan det i princip avgöras vilket lag som vinner grupp B. Med tanke på att storfavoriterna Spanien och Portugal gör upp direkt i VM-premiären lär det lag som går segrande ur striden koppla ett ordentligt grepp om gruppsegern. Marocko och Iran bör få svårt att utmana de två stora elefanterna i gruppen, men större under har faktiskt skett. Märk väl att Saman Ghoddos, till vardags i allsvenska Östersunds FK, finns med i det iranska landslaget.

Det lag som vinner premiären mellan Iran och Marocko kan teoretiskt sett ha en bra möjlighet att utmana om en plats i åttondelsfinalen då antingen Spanien eller Portugal kommer att tappa poäng i sin premiär. Det kan till och med bli så att båda tappar poäng, varpå en eventuell vinnare mellan Iran och Marocko då toppar gruppen efter första omgången.

Gruppvinnare Odds Spelbolag
Spanien  1,56 bethard logo
Portugal  3,00 betser logo
Marocko  17,00 williamhill logo
Iran  41,00 bethard logo

 

Att gå vidare Odds Spelbolag
Spanien  1,08 betway logo
Portugal  1,25 betway logo
Marocko  4,00 betway logo
Iran  6,50 betway logo

Grupp C

Det kommer garanterat att bli tufft och tät i grupp C. Frankrike kliver in i turneringen som skyhöga favoriter till att både ta sig vidare till åttondelsfinal och vinna gruppen, förmodat i komfortabel stil. Å andra sidan har fransoserna strulat till det flera gånger förr och känns inte helt pålitliga. Tänk också på att Sverige slog Frankrike så sent som i VM-kvalet.

Danmark och Peru lär göra upp om den andra slutspelsplatsen. Med tanke på att lagen möts i den första omgången, lördagen den 16 juni, är det skarpt läge direkt för båda två. Åge Hareide, dansk förbundskapten med en historia i bland annat Malmö FF, lär ha en hel del att fundera på inför den matchen.

Gruppvinnare Odds Spelbolag
Frankrike  1,33 betser logo
Danmark  5,50 bethard logo
Peru  12,00 betser logo
Australien  21,00 williamhill logo

 

Att gå vidare Odds Spelbolag
Frankrike  1,05 betway logo
Danmark  1,67 betway logo
Peru  2,88 betway logo
Australien  5,00 betway logo

Grupp D

Grupp D kan mycket väl vara den mest svårbedöma på förhand. Enligt spelbolagen är Island laget som är minst troliga att ta sig vidare från gruppen, men med tanke på vad önationen uträttat tidigare går det aldrig att räkna bort islänningarna. Så sent som i kvalet till VM slutade laget dessutom före Kroatien och har därmed ett psykologiskt övertag på just kroaterna.

Tänk också på att Nigeria är ett lurigt lag. Ett fysiskt starkt lag med flera spelare från Premier League som garanterat blir tunga att möta. Argentina är solklara favoriter på förhand, men har som bekant haft det svårt att prestera under kvalspelet. Trots en stjärnspäckad offensiv låser sig anfallsspelet ofta och laget blir på tok för beroende av Lionel Messi. Kommer han att ha sitt livs VM-sommar?

Gruppvinnare Odds Spelbolag
Argentina  1,67 williamhill logo
Kroatien  3,30 bethard logo
Nigeria  11,00 bethard logo
Island  15,00 betser logo

 

Att gå vidare Odds Spelbolag
Argentina  1,10 betway logo
Kroatien  1,53 betway logo
Nigeria  3,50 betway logo
Island  3,75 betway logo

Grupp E

Ur ett svenskt perspektiv är det otroligt intressant vad som händer och sker i grupp E. Det är nämligen lagen härifrån som Sverige får möta i en eventuell åttondelsfinal i sommar. Med andra ord är risken stor att Sverige åker på Brasilien redan i åttondelsfinalen, med tanke på att brassarna lär vinna sin grupp och Sverige lär få tufft att sluta före Tyskland. Å andra sidan kan allting hända.

Vid sidan om Brasilien är gruppen väldigt öppen och i ärlighetens namn kan Schweiz, Serbien och Costa Rica alla ta sig vidare. Senast det begav sig gick Costa Rica väldigt långt och imponerande på en hel fotbollsvärld med sin starka organisation. Schweiz och Serbien tillhör kategorin av landslag som har någonting på gång, men som ännu inte fått full utväxling. Det gäller nog att pricka formen perfekt inför sommarens världsmästerskap för att ta sig vidare från den här tuffa gruppen.

Gruppvinnare Odds Spelbolag
Brasilien  1,30 expekt logo
Schweiz  7,00 bethard logo
Serbien  10,00 williamhill logo
Costa Rica  17,00 bwin logo

 

Att gå vidare Odds Spelbolag
Brasilien  1,05 betway logo
Schweiz  2,00 betway logo
Serbien  2,25 betway logo
Costa Rica  4,50 betway logo

Grupp F

Dyster läsning väntar för den som supportar det svenska landslaget. Enligt spelbolagen blir det ingen åttondelsfinal i sommar. Tyskland och Mexiko är lagen som tar sig vidare från Sveriges grupp, med Sydkorea som solklar jumbo. Men samtidigt går det att konstatera ungefär hur gruppen bör arta sig enligt spelbolagen.

Tyskland bör leka hem gruppsegern, medan Sydkorea får svårt att hävda sig. Därefter är det nästan helt öppen mellan Mexiko och Sverige om andraplatsen i gruppen, vilket lär betyda åttondelsfinal mot Brasilien. Tufft läge.

För svensk del blir premiärmatchen mot Sydkorea väldigt viktig. Ett svagt resultat där och VM-drömmen kan vara släckt redan efter 90 minuter. En vinst skulle däremot kunna ge Sverige ett perfekt utgångsläge inför fortsättningen. Den avslutande omgången mellan Mexiko och Sverige har redan nu alla förutsättningar att bli en klassiker.

Gruppvinnare Odds Spelbolag
Tyskland  1,40 betser logo
Mexiko  6,50 williamhill logo
Sverige  10,25 bethard logo
Sydkorea  17,00 expekt logo

 

Att gå vidare Odds Spelbolag
Tyskland  1,06 betway logo
Mexiko  2,00 betway logo
Sverige  2,25 betway logo
Sydkorea  4,33 betway logo

Grupp G

Det finns två självklara lag som borde ta sig vidare till åttondelsfinal från den här gruppen. Det spännande belgiska landslaget är favorit att vinna gruppen, tätt före England. Det är två lag som återigen känns både svårplacerade och spännande inför turneringen, men som åtminstone inte borde ha några problem med att avstyra Tunisien och Panama i gruppspelet.

England kommer med Harry Kane som lagkapten och för att det engelska landslaget ska kunna gå långt krävs förmodligen att anfallsstjärnan från Tottenham Hotspur hittar målformen direkt. För Belgien är Romelu Lukaku en av många viktigare spelare, där Kevin De Bruyne har alla möjlighet att bli VM-kung om han har sitt livs sommar.

Gruppvinnare Odds Spelbolag
Belgien  1,83 betser logo
England  2,30 bethard logo
Tunisien  17,00 williamhill logo
Panama  41,00 betway logo

 

Att gå vidare Odds Spelbolag
Belgien  1,08 betway logo
England  1,13 betway logo
Tunisien  5,50 betway logo
Panama  10,00 betway logo

Grupp H

Grupp H är en lurig grupp, men att Colombia och Polen är favoriter till att sluta etta och tvåa i gruppen känns som en självklarhet. Samtidigt är det två landslag som har en tendens att vara ojämna i sina prestationer, varpå skrälläget ser relativt gynnsamt ut för både Senegal och Japan.

Det här blir blott andra gången som Senegal finns med i ett VM och förra gången tog resan slut först i kvartsfinal. Det tekniskt skickliga landslaget lär bli en svår nöt att knäcka för samtliga lag i gruppen, men frågan är om de räcker till när det blir skarpt läge? Japan är svårbedömda, men har ett par härliga spelare i sin landslagstrupp. Det är ett typiskt sådant landslag som mycket väl kan flyga högt under en VM-sommar. Håll ögonen på japanerna!

Gruppvinnare Odds Spelbolag
Colombia  2,38 betway logo
Polen  2,75 bethard logo
Senegal  6,00 expekt logo
Japan  9,00 betser logo

 

Att gå vidare Odds Spelbolag
Colombia  1,36 betway logo
Polen  1,53 betway logo
Senegal  2,50 betway logo
Japan  3,00 betway logo