Speltips inför Real Sociedad – Deportivo La Coruna 2/2: Ingen mellanmjölk

Spelbloggare Publicerat: 1 februari 2018

Känner ni hur det dryper av ångest? Den spanska fredagsmatchen mellan Real Sociedad och Deportivo La Coruna känns, på förhand, knappast som en match spelarna ser fram emot. Nedan hittar ni alla förutsättningar, oddsen – och ett speltips. 

2018 har hittills varit en mardröm för Real Sociedad, som med fyra förluster av fyra möjliga fallit som en sten i tabellen. Det är till och med så illa att de inför matchen hittas på plats 15 i tabellen. Detta handlar alltså om en klubb som om ett par veckor ska spela slutspel i Europa League…

Att riskera dras in i striden om kontraktet känns trots allt långsökt för Real Sociedad, som snarare bara ser uppåt i tabellen. Helt och hållet kan det dock inte räknas bort, när sex pinnar håller dem ovanför bottentrion.

Och som tredjejumbo, på en av nedflyttningsplatserna, hittas just Deportivo La Coruna – något som är mindre oväntat. Förra året överlevde de i finrummet med kniven mot strupen och det kommer tveklöst bli att kämpa in i det sista även nu. Räcker det eller ej? Det är extremt svårt att sia och framtiden får helt enkelt utvisa det.

På de sex senaste matcherna har Deportivo skrapat ihop så lite som två poäng, via fyra förluster och två oavgjorda. 2-2 hemma mot Levante senast ville man för all del få mer utav, men det var ändå ett fall framåt från den hemska 1-7-torsken mot Real Madrid dessförinnan.

Går in för dolkstöten

Nu är det väl på tiden att Real Sociedad sätter punkt för deras mardrömssvit under 2018? De fyra förlusterna kan förstås inte snackas bort, men ändå i viss mån delförklaras i ett tufft spelschema – med matcher mot bland andra Barcelona, Celta Vigo och Villarreal.

Här väntar en klart enklare uppgift för Sociedad – och då är de hårt pressade att spela hem trean i potten. På Anoeta, mot ett klart sämre Deportivo ur form, ska de väl ses med ren toppchans?

Skillnaderna, spelare för spelare, mellan lagen är tveklöst större än vad de sex poängen i tabellen understryker och det borde vi få se svart på vitt när allt kokat ner och spelåret är summerat.

Vi får lite känslan av att det kan lossna rejält för Sociedad här, men är inte helt främmande till att de kan svika också. Därför skruvar vi hellre upp nivån. Går in för dolkstöten direkt! Ingen mellanmjölk här, helt enkelt.

Real Sociedad spelas med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – till 2,52x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Real Sociedad -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,52 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, fredag 2/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo
Mer läsning:  Läs mer om allt inför Fotbolls VM 2018 i Ryssland här.

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: