Stryktipset v. 46 17/11: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 14 november 2018

ANNONS.

Stryktipset är inne i omgång 5 av Tips-SM och helgens kupong ser vid första anblick ganska svårlöst ut. Sveriges otroligt viktiga Nations League-fajt mot Turkiet inleder raden som sedan fortsätter med ytterligare fem matcher från turneringen. Raden kompletteras sedan med notoriskt svårtippade League One. Här kan det löna sig rejält att göra en noggrann analys.

Spelstopp: 15.59

Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Turkiet – Sverige 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Sverige såg ut att gå mot en säker seger i hemmamötet mot Turkiet efter att Kiese Thelin och Claesson hade gett Sverige ledningen med 2-0. Det vanligtvis så starka försvaret rämnade dock fullständigt och matchen slutade 2-3 till sist. Kapten Granqvist saknades verkligen i den tillställningen. Det bör bli en annorlunda matchbild nu när han är med. Sverige har tagit ut mestadels kända namn men Mattias Svanberg, som gjort det fantastiskt bra i Bologna, har här blivit uppkallad för första gången. Noterbart också att Jakob Johansson är tillbaka i landslaget. Turkiets trupp innehåller spelare som Calhanoglu och Ünder, men i övrigt är det inga namn som skräms. Sverige går lite under radarn här men ska ha fina chanser att ta en viktig trea. Strecka från höger.

2. Italien – Portugal X

Se hur svenska folket tippat denna match här.
Nu ska det sannolikt avgöras vilka som vinner grupp A3. Portugal har verkligen imponerat med två raka segrar, även fast storstjärnan Cristiano Ronaldo inte deltagit i turneringen. Han finns inte med här heller. Istället lutar sig laget från den Iberiska halvön mot Silva-duon André och Bernardo i offensiven. Italien har en lång väg att vandra för att återigen bli en stornation att räkna med. Gli Azzurri har faktiskt bara vunnit två av sina elva senaste landskamper och det har inte blivit någon märkbar förbättring efter Mancinis intåg. Han satsar väldigt ungt och visst finns det en del intressanta namn i truppen. Som helhet känns de dock snäppet sämre än gästerna. Utgå från X2, men plocka med även ettan på större system.

3. Albanien – Skottland 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Vi fortsätter på avdelningen svårtippade matcher. I grupp C1 ska Albanien ta emot Skottland. Alla lag i gruppen har fortfarande chans att vinna gruppen och således är det väldigt viktiga poäng på spel här. När lagen möttes i Glasgow tidigare under hösten vann Skottland med 2-0 och var faktiskt totalt överlägsna i den tillställningen. Truppen ser helt okej ut med Bournemouths snidare Ryan Fraser som den kanske allra största stjärnan. Albanien har Taulant Xhaka och Elseid Hysaj men i övrigt ser det inget vidare ut. Spännande dock att se om Egzon Binaku får speltid igen. Gästerna är något vassare i grunden och därför får tvåan ritas dit först. Tänkbar chansspik om den håller sig under 40 procent.

4. Azerbajdzjan – Färöarna 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Över till den lägsta divisionen där Azerbajdzjan och Färöarna hör hemma. När lagen möttes ute på den lilla ön i mitten av Atlanten vann Azerbajdzjan med 3-0 efter två mål av Richard Almeida de Oliveira. Den gamle brassen lär spela en stor roll även här. Värdarna har fortfarande inte torskat i turneringen och står på sex poäng. Färöarna har gått framåt på senare år och har spelat in fyra pinnar hittills. På resande fot brukar de dock ha svårt att imponera. Ettan är trolig.

5. Rumänien – Litauen 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Grupp C4 är en klurig sådan med lag som Serbien, Montenegro och Rumänien. Samtliga tre lag har chans på avancemang. Det har dock inte gruppens slagpåse Litauen som efter fyra raka förluster ligger långt efter. Den matchen de varit närmast att plocka poäng i var hemma mot just Rumänien då Zulpa kvitterade i den 90:e minuten bara för att se Maxim avgöra för rumänerna i 94:e. Rumänien har bara förlorat en av sina elva senaste landskamper och är att räkna med igen under Cosmin Contras ledning. Hemma i Ploiesti ska ettan vara toksäker. Spika på!

6. Malta – Kosovo 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kosovo är en nation som klättrar på världsrankingen. Med åtta pinnar leder Balkan-landet grupp D3 före Azerbajdzjan. I truppen finns starka namn som Berisha, Nuhiu och svenskbekantingen Zeneli. Kosovo har nu åtta raka landskamper utan förlust. Inte mycket talar för att den sviten ska ändras borta mot Malta. Ö-nationen rankas som Europas tredje sämsta landslag och har 14 raka landskamper utan vinst. När länderna möttes i Pristina vann Kosovo med 3-1 efter fullständig dominans. Tvåan står bra här.

7. Accrington Stanley – Barnsley 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Två lag med stora förhoppningar på sina axlar ska göra upp på Crown Ground. I fjol skiljde det faktiskt två divisioner mellan lagen. Barnsley åkte dock ut ur The Championship med minsta möjliga marginal och får nu starta om i League One. Efter 16 omgångar ligger de med i toppen av tabellen. Accrington vann League Two i fjol och har kapacitet för att utmana även i den högre divisionen. På hemmaplan har de bara torskat en av åtta matcher hittills. Formen är dock svajig med tre raka fajter utan vinst. Gästerna får bära ett knappt favoritskap.

8. Burton – Coventry 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Även Burton åkte ur The Championship i fjol. De har dock inte visat samma fina form som Barnsley inledningsvis. Med 21 inspelade poäng ligger de någonstans i mitten av tabellen. Här får The Brewers klara sig utan viktiga Liam Boyce som är iväg med det nordirländska landslaget. Coventry är inne i en otrolig formtopp i League One och har faktiskt plockat 16 poäng på sina sex senaste ligamatcher. Det innebär att The Sky Blues klättrat upp till en åttondeplats med bra häng på playoff-platserna. Formkurvorna tyder helt klart på att gästerna ska ta detta. Burton är dock normalt ganska bra på Pirelli Stadium i denna konkurrensen. Gardera tidigt och ordentligt.

9. Doncaster – AFC Wimbledon 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

På Keepmoat Stadium ska två lag mötas som slutade på den undre halvan av tabellen i fjol. Doncaster inledde serien fantastiskt starkt och hängde med i toppstriden. Nu har dock The Vikings tre raka förluster, men det ska sägas att de mött tre lag från den absoluta toppen. Bra läge nu för John Marquis, som ligger trea i skytteligan med nio fullträffar, att återigen frälsa sitt lag. AFC Wimbledon ligger nämligen näst sist i tabellen och har förlorat sju raka seriematcher. Allt talar för en etta.

10. Luton – Plymouth 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Luton från Londons utkanter är på väg rakt igenom det engelska seriesystemet. I fjol kom de tvåa i League Two och de har verkligen visat att det håller för den högre nivån också. Med tio poäng på de fyra senaste omgångarna har The Hatters tagit sig upp på en femteplats. Hemma på Kenilworth Road har de varit fruktansvärt bra och har raden 6-2-0 i ligan. Väldigt imponerande. Plymouth ligger på nedflyttningsplats i tabellen och har inte sett speciellt bra ut. De är faktiskt hela seriens sämsta bortalag. Jobbigt då att ställas mot det starkaste hemmagänget. Ettan är tydlig.

11. Oxford – Gillingham 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Gillingham lever väldigt mycket på sin 26-årige stjärnanfallare Tom Eaves som öst in mål i serien. Med elva fullträffar leder han skytteligan. Nu ska han försöka föra The Gills till sin blott tredje bortavinst för säsongen. Med fyra mål på de tre senaste seriematcherna visar han åtminstone ordentlig form. Oxford får klara sig utan sin anfallare Gavin Whyte som är iväg med det nordirländska landslaget. Hemmalaget har sju raka tävlingsmatcher utan förlust men ligger ändå på nedflyttningsplats. Detta känns på förhand helt öppet och då lockar den lågt streckade skrälltvåan klart mest. Gardera upp med ettan på större system då Oxford trots allt vunnit fem av de sex senaste mötena mellan lagen.

12. Shrewsbury – Rochdale X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Dags för ett möte på den undre halvan på New Meadow. Shrewsbury kom trea i League One i fjol och fick då spela playoff. De gick hela vägen till final och fick där knappt stryk mot Rotherham. Denna säsong har de inlett betydligt sämre och enbart lyckats skrapa ihop 18 poäng hittills. Rochdale höll sig kvar i League One genom att vinna den sista omgången i fjol och lär få kämpa i botten återigen. Dock har de en Ian Henderson i fin form som tryckt in tio bollar i ligan och därmed ligger tvåa i skytteligan. Båda lagen spelar oavgjort en hel del och därför ligger krysset ganska nära till hands här. Shrewsbury har dock vunnit tre raka hemmamöten mot Rochdale så gardera med ettan först.

13. Southend – Blackpool 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Två mittengäng från förra säsongen får avsluta denna kluriga kupong. Southend kommer från två tuffa bortamatcher mot Barnsley och Sunderland som båda slutat med förlust. 23 poäng på 17 matcher får vara godkänt hittills. Anfallsduon Cox och Hopper har stått för 13 mål hittills och är svårstoppade. Den sistnämnda är dock tveksam till spel. Blackpool har två pinnar mer än värdarna men endast vunnit två bortafajter hittills. Southend ska vara klara favoriter på Roots Hall. Etta först.

Spiken! – Rumänien

Under Cosmin Contra har Rumänien sett riktigt bra ut och befolkningen börjar drömma om ett nytt 94, minus straffläggningen mot Sverige. Litauen håller inte alls samma nivå och lär torska detta klart.

Skrällen! – Gillingham

Oxford saknar Gavin Whyte som är borta på landslagsspel. Det borde gynna Gillingham. Gästerna har Tom Eaves i superform som mycket väl kan vara tungan på vågen här.

64 rader

1. Turkiet – Sverige x2
2. Italien – Portugal x2
3. Albanien – Skottland 2
4. Azerbajdzjan – Färöarna 1
5. Rumänien – Litauen 1
6. Malta – Kosovo 2
7. Accrington – Barnsley x2
8. Burton – Coventry x2
9. Doncaster – Wimbledon 1
10. Luton – Plymouth 1
11. Oxford – Gillingham 2
12. Shrewsbury – Rochdale 1x
13. Southend – Blackpool 1x

864 rader

1. Turkiet – Sverige x2
2. Italien – Portugal 1×2
3. Albanien – Skottland x2
4. Azerbajdzjan – Färöarna 1
5. Rumänien – Litauen 1
6. Malta – Kosovo 2
7. Accrington – Barnsley x2
8. Burton – Coventry 1×2
9. Doncaster – Wimbledon 1
10. Luton – Plymouth 1
11. Oxford – Gillingham 12
12. Shrewsbury – Rochdale 1×2
13. Southend – Blackpool 1x

Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

Så fungerar Stryktipset!

Klicka här för att reda ut alla begrepp och läsa hur Stryktipset fungerar.