Costa Rica VM 2022: Trupp, matcher & odds

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2022

Costa Ricas VM-trupp, spelschema och odds inför världsmästerskapet i Qatar. Finns det någon chans att laget skräller sig hela vägen till en åttondelsfinal eller tar det slut i gruppspelet? Vi ger dig allt du behöver veta.

I VM 2014 stod Costa Rica för en av turneringens större skrällar genom tiderna när nationen gick hela vägen till en kvartsfinal. Det tog stopp mot Nederländerna efter straffar, en insats som gav laget mersmak inför framtiden. Nu väntar en ny uppgift av svåraste modell när Costa Rica ställs mot Spanien, Tyskland och Japan i grupp E i VM 2022. Det återstår att som Costa Rica har något att sätta emot jättarna.

Costa Rica VM-trupp 2022

Den trupp som åker till Qatar innehåller ett par välbekanta namn. AIK-bekantingen Celso Borges var en nyckelspelare redan under VM 2014 och blir viktig för lagets framgångar även här. Joel Campbell får ansvaret offensivt och i målet hittar vi stjärnmålvakten Keylor Navas som till vardags ingår i truppen för Paris Saint-Germain.

Målvakter: Keylor Navas, Esteban Alvarado, Patrick Sequeira

Försvarare: Francisco Calvo, Juan Pablo Vargas, Kendall Waston, Oscar Duarte, Daniel Chacon, Keysher Fuller, Carlos Martinez, Bryan Oviedo, Ronald Matarrita

Mittfältare: Yeltsin Tejeda, Celso Borges, Youstin Salas, Roan Wilson, Gerson Torres, Douglas Lopez, Jewison Bennette, Alvaro Zamora, Anthony Hernandez, Brandon Aguilera, Bryan Ruiz

Anfallare: Joel Campbell, Anthony Contreras, Johan Venegas

Costa Rica – spelschema & matcher i Fotbolls VM 2022

För att Costa Rica ska komma nära den insats och bedrift som man lyckades med för åtta år sedan är det seger mot Japan i den andra gruppspelsmatchen som gäller. Det är tufft att förvänta sig segrar eller ens poäng mot Tyskland och Spanien, även om det kommer att vara nödvändigt för att Costa Rica ska skrälla sig till en slutspelsplats.

Spanien – Costa Rica 17:00 Onsdag 23 november 2022
Japan – Costa Rica 11:00 Söndag 27 november 2022
Costa Rica – Tyskland 20:00 Torsdag 1 december 2022

VM odds på Costa Rica

Spel Odds Spelbolag
Costa Rica att sluta sist i gruppen 1.55 Expekt (100% upp till 1 500 kronor gratisspel)
Joel Campbell lagets bästa målgörare 5.00 Bet365
Totalt antal mål – under 2,5 1.50 Bet365
Antal gruppoäng – 0 3.40 Betinia (100% upp till 1 500 kronor)

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FAQ

Vilken VM-grupp spelar Costa Rica i?
Costa Rica ingår i grupp E som innehåller två av favoriterna till VM-titeln. Både Spanien och Tyskland kan mycket väl gå hela vägen vilket gör att Costa Rica och Japan får spela på sin yttersta nivå för att ha en chans.

Vem är Costa Ricas meste landslagsman?
Celso Borges debuterade i Costa Ricas landslag redan 2008, fyra år innan han kom till Allsvenskan och AIK. Totalt har det blivit över 150 landskamper och 34-åringen har fortfarande att par år kvar, både på klubblagsnivå och i landslaget.

Hur många VM har Costa Rica deltagit i?
I VM-debuten 1990 slog Costa Rica bland annat Sverige i gruppspelet och gick vidare till åttondelsfinal. Därefter har det blivit ytterligare tre mästerskap där kvartsfinalen 2014 är den klart största framgången.

Vilka är med i Costa Ricas VM-trupp 2022?
Bland mer namnkunniga spelare i Costa Rica finns Keylor Navas, Celso Borges och Joel Campbell för att nämna några. Det är ett lag med ett starkt kollektiv som har förmågan att dra åt samma håll.