Fotbolls VM 2022

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2022

Äntligen är Fotbolls VM tillbaka, där världens 32 bästa fotbollsnationer gör upp om VM-guldet. Brasilien är mesta mästare, Frankrike är regerande mästare. Men vem vinner Fotbolls VM 2022?

  • De bästa oddsbonusarna inför Fotbolls VM 2022
  • Dagliga speltips från VM 2022
  • Allt du behöver veta om världsmästerskapet i Qatar

Med en av idrottsvärldens absolut största fotbollsfester runt hörnet vi laddade på vad som komma skall. Sportens främsta stjärnor samlas under cirka en månads tid i VM i Qatar för att göra upp om den åtråvärda pokalen. Spelbloggare går igenom förutsättningarna inför turneringen och ger dig allting du behöver veta inför världsmästerskapet 2022.

VM 2022 i Qatar

VM i Qatar är den 22:e upplagan av turneringen som anordnas av FIFA var fjärde år. Den första turneringen spelades redan 1930 och har bjudit på mängder av minnesvärda matcher och ögonblick, både för svensk del men också ur fotbollsälskarnas perspektiv. Mästerskapet 2022 spelas som bekant i Qatar som vann omröstningen framför bland annat USA om att arrangera turneringen.

I vanlig ordning är det 32 nationer som deltar som i sin tur har lottats in i åtta olika grupper. Grupperna lottades efter seedning och vi får se både stora nationer och mindre fotbollsnationer göra upp, dessutom med en varians vad gäller vilken del av världen respektive nationer kommer från.

Turneringen går av stapeln söndag 20 november när öppningsmatchen mellan Qatar och Ecuador spelas. Därefter väntar ytterligare 47 matcher av gruppspelet innan åttondelsfinalerna tar vid och slutspelet tar sin början. Finalen spelas på mäktiga Lusail Iconic Stadium med plats för 80 000 åskådare och avgörs 18 december 2022.

Nedan kommer Spelbloggare.se att gå igenom grupperna, kolla på vilka nationer som är favoriter till VM-guldet och inte minst tipsa om hur du ger dig själv bästa möjliga förutsättningar för betting under turneringen. Allt för att du ska vara redo att slå dig ner i TV-soffan och njuta av ännu ett storslaget mästerskap.

När spelas VM 2022? 20 november 2022 – 18 december 2022
Värdnation: Qatar
Antal deltagande nationer: 32
Antal grupper: 8
Regerande världsmästare: Frankrike

 

Oddsbonusar Fotbolls VM 2022

För att få bästa möjliga förutsättningar i spelväg under VM i fotboll 2022 kommer vi guida dig rätt på bonusmarknaden. Som nämnt görs även en satsning från spelbolagen som kommer generera fina erbjudanden till er spelare. Vi rekommenderar starkt att du passar på att fylla ut spelkassan med en VM bonus om du planerar att göra en insättning inför turneringen.

Det finns olika former av oddsbonusar att sätta tänderna i och du kan välja och vraka för att hitta den som passar dig bäst. Medan vissa erbjudanden ger dig en bonussumma att fördela på odds från VM 2022 kan du med fördel använda dig av riskfria spel för att få smak av allt det härliga i bettingväg som spelbolaget erbjuder.

VM:s bästa kampanjer och välkomstbonusar har vi valt att samla på ett smidigt sätt.

Betinia
120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Expekt
100% - upp till 1500 kronor gratisspel!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Lucky Sports
Dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta bonus!
Bet365
Upp till 1 250 kr i spelkrediter

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Till Bet365

När du hämtar en välkomstbonus får du en tillfällig push till spelkassan som, om du förvaltar den rätt, kan innebära att du snabbt bygger upp ditt spelsaldo. Viktigt att tänka på är att du inför mästerskapet sätter en spelkassa som du känner dig trygg med och använder insatser som gör att även ett par förluster i rad inte påverkar din strategi nämnvärt.

VM gruppspel 2022

När 32 nationer ska bli 16 inför slutspelet är det ett gruppspel som sätter tonen. Gruppspelet är uppdelat i åtta grupper med fyra nationer i varje. Medan vissa grupper är mer favoritbetonade finns det lottningar som har resulterat i ordentliga getingbon. I sedvanlig ordning kommer vi med största sannolikhet få se ett par skrällar som livar upp mästerskapet.

Spelbloggare.se har tagit en närmare titt på hur grupperna ser ut och kommit fram till en slutsats kring vad vi kan förvänta oss av respektive grupp. Oavsett utgång kan vi räkna med mängder av dramatik, spänning och underhållning i alla dess former. Vilka nationer floppar och vilka skrällar får vi se i turneringens första fas?

Grupp A VM 2022

● Ecuador
● Nederländerna (Hollands VM-trupp)
● Qatar
● Senegal

Den första gruppen är också den som inleder mästerskapet. Här hittar vi mästerskapsdebutanten tillika värdnationen Qatar som inleder mot Ecuador söndag 20 november 2022. I gruppen ingår även Nederländerna och Senegal där framför allt den förstnämnda nationen får gälla som favorit till att avancera till slutspel.

Även om Qatar i egenskap av att vara hemmanation kommer ha något att säga till om i ett par av matcherna räknar vi med få se en kamp mellan Senegal och Ecuador för att avgöra vilket lag som gör Nederländerna sällskap. Senegal vann så sent som i januari 2022 afrikanska mästerskapen och har ett anfallsvapen i Sadio Mané.

Grupp B VM 2022

● England (Englands VM-trupp)
● Iran
● USA(USA:s VM-trupp)
● Wales (Wales VM-trupp)

Även i Grupp B hittar vi en nation som får gälla som stor favorit till att avancera. Kollar vi in VM 2022 odds är England i topp i gruppen och bör, om inget oförutsett inträffar, inte ha några problem med att bli klara för åttondelsfinal. Det återstår att se om den stjärnfyllda truppen gör det som gruppetta eller får kämpa för avancemanget.

Bakom England är det desto tätare. Iran, USA och Wales är alla nationer som har tagit stora kliv på senare år. I det asiatiska kvalspelet visade Iran upp en stark defensiv och kvalificerade sig för VM 2022 på ett minst sagt imponerande vis. Vi tror att man utmanar både USA och Wales om en plats i slutspelet.

Grupp C VM 2022

● Argentina (Argentinas VM-trupp)
● Mexiko
● Polen
● Saudiarabien

Trots förlust i den sista gruppspelsmatchen mot Sverige i Fotbolls VM 2018 avancerade Mexiko till slutspelet framför Tyskland och Sydkorea. När VM 2022 går av stapeln är det med Argentina, Polen och Saudiarabien som motståndare. Mycket pekar på att Mexiko gör upp med Polen om att slå följe med Argentina till slutspel.

För Argentinas Lionel Messi är det troligtvis den sista VM-turneringen i karriären. Både han och lagkamraterna kommer göra sitt yttersta för att superstjärnan en av få titlar han saknar. En annan av fotbollsvärldens främsta anfallare genom åren, Robert Lewandowski, ska försöka bära Polen till slutspel.

Grupp D VM 2022

● Australien
● Danmark (Danmarks VM-trupp)
● Frankrike (Frankrikes VM-trupp)
● Tunisien

Australien, Danmark och Frankrike ingick alla i samma grupp även i Fotbolls-VM 2018. Då var det de två sistnämnda nationerna som tog sig vidare till slutspel, där Frankrike som bekant gick och vann hela turneringen. Ett Danmark som har imponerat stort under året och bland annat besegrat Frankrike vid två tillfällen siktar nu på att vinna gruppen.

Då måste man utöver Frankrike sluta före Australien och Tunisien i tabellen. På förhand bör ingen av nationerna kunna hota ett danskt avancemang. Däremot ska inte ett starkt kollektiv underskattas, något som går att hitta i två mindre namnkunniga nationer. Frankrike siktar på att försvara sin titel vilket i så fall skulle bli deras tredje VM-guld i historien.

Grupp E VM 2022

● Costa Rica (Costa Ricas VM-trupp)
● Japan (Japans VM-trupp)
● Spanien (Spaniens VM-trupp)
● Tyskland (Tysklands VM-trupp)

Om Danmark och Frankrike ses som två klara favoriter till att ta hand om platserna för avancemang smäller troligtvis favoriterna i Grupp E i VM 2022 något högre. Både Spanien och Tyskland är nämligen lottade in i gruppen. Två revanschsugna nationer som fick tidiga respass i Fotbolls-VM 2018 ställs mot Costa Rica och Japan.

Costa Rica minns vi framför allt för deras framgång undet turneringen i Brasilien 2014. Då vann man en på förhand väldigt svår grupp och avancerade till kvartsfinal där Nederländerna stod för motståndet, en match som avgjordes efter straffar. Costa Rica fick tyvärr lämna turneringen men bringade stor glädje till mästerskapet.

Grupp F VM 2022

● Belgien (Belgiens VM-trupp)
● Kanada
● Kroatien (Kroatiens VM-trupp)
● Marocko

Det finns alltid en dödens grupp att hitta i ett VM och frågan är om inte Grupp F aspirerar på den titeln. Inte för att det nödvändigtvis är turneringens största nationer som har lottats tillsammans, men det är åtminstone fyra nationer där lägstanivån är väldigt hög. Belgien, Kanada, Kroatien och Marocko slåss om slutspelsplatserna.

Belgien tog hand om bronset i VM 2018 men överträffades av Kroatien som blev silvermedaljörer. Kanada vann sin kvalgrupp framför bland annat USA, Mexiko och Costa Rica. Därtill finns Marocko som bland annat har Paris Saint-Germains kantspringare Achraf Hakim i truppen.

Grupp G VM 2022

● Brasilien (Brasiliens VM-trupp)
● Serbien
● Schweiz
● Kamerun

Den nästa sista gruppen i ordningen är även den på många sätt en lurig sådan. Likt i Grupp D hittar vi fyra nationer varav tre ställdes mot varandra i VM 2018 i Ryssland. Brasilien och Schweiz avancerade då framför bland annat Serbien. Nu letar ett talangfullt Serbien revansch i jakten på avancemang.

Som fjärde nation hittar vi Kamerun som i sin trupp har flera spelare som hämtas från Europas stora ligor. Brasilien är av förklarliga skäl favoriter både till att vinna VM-guldet 2022 men också till att vinna Grupp G. Man får tufft motstånd direkt när Serbien står för motståndet. Gruppspelet avslutas med en potentiellt avgörande match mellan Schweiz och Serbien.

Grupp H VM 2022

● Ghana
● Portugal (Portugals VM-trupp)
● Sydkorea
● Uruguay

Sist men inte minst har vi Grupp H där Ghana, Portugal, Sydkorea och Uruguay ställs mot varandra. Här finns det anledning att höja ett varningens finger för samtliga lag. Stjärnor går att hitta på alla håll och kanter när bland annat Cristiano Ronaldo, Darwin Nunez och Son Heung-min kommer att mäta sina krafter mot varandra.

Portugal får gälla som en knapp favorit till att ta hem gruppsegern. EM-vinnaren från 2016 har trots allt flera stora stjärnor i truppen som kan avgöra matcher på egen hand. Uruguay har sin starka defensiv att falla tillbaka på medan Sydkorea och Ghana främst kännetecknas av starka kollektiv med en viss stjärnglans.

Spelschema VM 2022

Vi kommer få njuta av sammanlagt 64 matcher från VM-turneringens början till det att finalen spelas. Av dessa är 48 matcher hämtade från gruppspelet och resterande från det slutspel som ska plocka fram medaljörerna. Med andra ord är det dukat för fotbollsfest under den knappa månad som VM 2022 pågår.

Under gruppspelet kommer det att, förutom under mästerskapets två första speldagar, spelas fyra matcher per dag. Den första matchen under dagen spelas redan 11:00 svensk tid. Därefter väntar matcher med starttid 14:00, 17:00 och slutligen 20:00. Som brukligt avgörs den sista gruppspelsomgången med två parallella matcher från samma grupp.

Så spelas slutspelet i Fotbolls VM 2022 i Qatar

När gruppspelet är färdigspelat och vinnare och grupptvåor är klara är det dags för slutspelet att ta sin början. Vid det här steget har vi fått se favoriter falla och mindre nationer som har överraskat. Lyckligtvis kan vi fortsätta att njuta av VM 2022 utan avbrott då den första åttondelsfinalen spelas dagen efter den sista gruppspelsmatchen.

I slutspelet spelare gruppettorna mot grupptvåorna. Formatet gör att lag som avancerar från Grupp A ställs mot nationerna som avancerar från Grupp B. Slutspelslagen från Grupp C gör med slutspelslagen från Grupp D, Slutspelslagen från Grupp E får möta Grupp F:s diton och slutligen möter ettan och tvåan från Grupp G tvåan och ettan från grupp H.

Åttondelsfinalerna spelas från lördag 3 december till och med tisdag 6 december. Kvartsfinalerna tar vid tre dagar senare med semifinaler 13-14 december. Slutligen ska turneringens medaljörer avgöras när bronsmatchen spelas 17:e december och finalen dagen därpå, söndag 18 december.

VM 2022 arenor

Inför VM 2022 i Qatar har åtta arenor tagits fram där matcherna kommer att avgöras under turneringens gång. Samtliga ligger i och omkring huvudstaden Doha. Störst i mängden är Lusail Stadium där flera viktiga matcher kommer att spelas. Bland annat står arenan som värd för en semifinal och inte minst finalen som avgörs 18:e december.

Al Bayt Stadium

● Stad: Al Khor City
● Kapacitet: 60 000
● Antal matcher: Fem gruppspelsmatcher, en åttondelsfinal, en kvartsfinal, en semifinal

Ahmad Bin Ali Stadium

● Stad: Umm Al Afaei
● Kapacitet: 40 000
● Antal matcher: Fem gruppspelsmatcher, en åttondelsfinal

Al Janoub Stadium

● Stad: Al Wakrah
● Kapacitet: 40 000
● Antal matcher: Fem gruppspelsmatcher, en åttondelsfinal

Al Thumama Stadium

● Stad: Al Thumama
● Kapacitet: 40 000
● Antal matcher: Fem gruppspelsmatcher, en åttondelsfinal, en kvartsfinal

Education City Stadium

● Stad: Al Rayyan
● Kapacitet: 40 000
● Antal matcher: Fem gruppspelsmatcher, en åttondelsfinal, en kvartsfinal

Khalifa International stadium

● Stad: Doha
● Kapacitet: 40 000
● Antal matcher: Fem gruppspelsmatcher, en kvartsfinal, bronsmatch

Lusail Stadium

● Stad: Lusail City
● Kapacitet: 80 000
● Antal matcher: Fem gruppspelsmatcher, en åttondelsfinal, en kvartsfinal, en semifinal, finalen

Stadium 974

● Stad: Doha
● Kapacitet: 40 000
● Antal matcher: Fem gruppspelsmatcher, en kvartsfinal

Odds & Betting Fotbolls VM 2022

För den som vill förena nytta med nöje kommer det finns oändligt med möjligheter att spela på odds under VM 2022. Spelbolagen storsatsar under mästerskapet vilket för spelarna innebär ett samlat utbud av en närmast astronomisk storlek samtidigt som oddsbonusar kommer finns att tillgå för den som vill kickstarta mästerskapet.

Antalet marknader skjuter i regel i höjden redan innan VM-turneringen och fortsätter under mästerskapets gång. Du kommer att hitta spel på allt från vilken nation som åker hem med guldmedaljen till spel på mer specifika marknader likt vem som gör flest mål i en nation, hur många straffsparkar som tilldelas och all annat du kan tänka dig behöva i spelväg.

Dagliga speltips på VM 2022 hos Spelbloggare

På Spelbloggare.se samlas flera experter som har koll på allting som krävs både vad gäller fotboll och betting. När det kommer till odds på Fotbolls-VM 2022 är vi redo att ta oss an mästerskapet och dessutom erbjuda dig som läsare och spelare bästa möjliga förutsättningar till att utöka spelkassan under turneringen.

Vi kommer leverera dagliga betting tips på mästerskapet både inför och under VM 2022. Dessa tar vi fram genom att göra en analys och granska andra förutsättningar som spelar in i det resultat vi tror på. Du kommer även få guider kring var du ska söka dig för att kunna hämta oddsbonusar på Fotbolls-VM.

Vilket lag vinner VM 2022?

Både inför och under turneringen kommer du att kunna spela på vilket lag som vinner Fotbolls-VM 2022. Oavsett om det är ett spel som bygger på en grundlig analys från dig eller oss på Spelbloggare eller om du bara vill lägga till en extra krydda under turneringens gång är det en marknad som lockar.

Odds på VM 2022 pekar på att Brasilien är med när turneringen ska avgöras men kan räkna med tuff konkurrens från flera andra nationer. Argentina, Frankrike, Spanien och Tyskland är bara några av lagen som har kapaciteten att gå hela vägen. Vi kan räkna med stor dramatik och mängder av spänning när dessa giganter drabbar samman.

VM 2022 Stryktipset

Under VM 2022 är det uppehåll i det engelska seriesystemet vilket innebär att Stryktipset ser annorlunda ut. Svenska Spel storsatsar likt andra bettingsidor på turneringen och kommer att fylla kupongen med matcher och objekt från fotbolls VM 2022. På så sätt kan du fortsätta att njuta av landets populäraste poolspel även under mästerskapet.

VM 2022 Europatipset

Eftersom det är en turnering som pågår under veckans alla dagar, inte minst under gruppspelet, får även Europatipset en viktig roll att fylla i VM 2022. Omgångarna som spelas under veckodagarna kommer fylla upp kupongerna på Europatipset genomgående under turneringen. Vi kommer självklart se till att komma med pricksäkra analyser och tips i samband med detta.

VM 2022 Topptipset

Sist men inte minst spelar Topptipset en betydande roll i VM i Qatar 2022. På kupongerna kommer vi hitta både matchvinnare och dueller i form av främsta målskytt mellan utvalda spelare. Du kan räkna med dagliga kuponger hos Topptipset med stor dominans från Fotbolls-VM, som sig bör!

VM historia

Det har alltså spelats 21 världsmästerskap i fotboll på herrsidan sedan den första turneringen ägde rum 1930 i Italien. Då var det Uruguay som tog hem titeln framför tolv andra nationer. Sedan dess har turneringen utökats och består som bekant av 32 nationer idag, fördelade över världens kontinenter.

Givetvis finns det ett par nationer som sticker ut genom historien vad gäller att gå hela vägen. Brasilien ligger i framkant och har plockat hem VM-guldet vid fem olika tillfällen. Det började under Pelés glansdagar från VM 1958 i Sverige, 1962 i Chile och slutligen 1970 i Mexiko. Därefter vann nationen VM 1994 i USA och VM 2022 i Japan/Sydkorea

Andra nationer som är framstående är Tyskland, som har totalt fyra VM-guld och en rad silvermedaljer och bronsmedaljer, samt Italien som också har fyra guld att stoltsera med. Argentina, Frankrike och Uruguay står samtliga på två VM-guld vardera och därefter har England och Spanien lagt beslag på förstaplatsen vid varsitt tillfälle.

För svensk del har det blivit tre pallplaceringar genom åren. 1950 slutade man trea när Uruguay plockade hem VM-guld nummer två. På hemmaplan 1958 blev det ett silver efter finalförlust mot Brasilien och, kanske den mest minnesvärda medaljen, i USA 1994 åkte Sverige hem med bronspengen.

Under 2010-talet fick vi njuta av totalt tre världsmästerskap med tre olika vinnare. Efter att Spanien vann VM i Sydafrika 2010 var det Tysklands tur 2014. 20 år efter Frankrikes första VM-guld gjorde man i Ryssland 2018 om bedriften. Hela 4-2 slutade finalen till fransmännens favör när Kroatien stod för motståndet.

FAQ – vanliga frågor om VM 2022 i Qatar

När spelas Fotbolls VM?

Fotbolls-VM 2022 tar sin början söndag 20 november 2022 när den första gruppspelsmatchen mellan Qatar och Ecuador äger rum. Turneringen fortlöper med gruppspelet innan slutspelet tar vid och finalen slutligen avgörs söndag 18 december 2022.

Hur många nationer deltar i VM 2022?

Till VM 2022 har 32 nationer från världens alla hörn kvalificerat sig. Bland nordiska länder är det bara Danmark som deltar i turneringen och får bland annat sällskap av giganter som Brasilien, Tyskland, Spanien, England och Frankrike, för att nämna några.

Var kan jag spela på Fotbolls-VM 2022?

Fotbolls-VM är en stor händelse dels i sportvärlden och dels när det kommer till betting på odds. Spelbolag med svensk licens storsatsar under mästerskapet och erbjuder allting från ett gigantiskt spelutbud till bonuserbjudanden av olika slag. Du kan välja och vraka bland flera högklassiga oddssajter.

Var hittar jag bästa oddsbonusar för VM 2022?

Vi på Spelbloggare kommer se till att ge dig optimala förutsättningar för att spela på odds under VM 2022 i Qatar. Det innebär att vi kommer dela med oss av dagliga tips men också att vi kommer tipsa om förmånliga oddsbonusar på VM 2022 som du kan använda för att få en kickstart på ditt äventyr.