USA VM 2022: Trupp, matcher & odds

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2022

Hur ser den amerikanska VM-truppen ut inför VM 2022 och har man några chanser att gå långt? USA:s spelschema redan i gruppspelet är tufft och man möter England, Iran och Wales.

Med VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko har nationerna en utmärkt chans att redan här, i fotbolls-VM 2022, bygga upp ett stort intresse för turneringen på hemmaplan. USA arrangerade mästerskapet med bravur 1994, en sommar som med svenska ögon sett blev makalös. På senare år har fotbollen i landet tagit ytterligare steg vilket inte minst visar sig på den talangfulla trupp som nu reser till VM 2022 i Qatar.

USA VM-trupp 2022

Det är framför allt i den offensiva delen av laget som det finns namn att spana in lite extra. Weston McKennie och Tyler Adams är två stora mittfältstalanger som till vardags huserar i Juventus respektive Leeds United. Tillsammans med lagkaptenen, Chelseas Christian Pulisic, kommer man kunna skapa oreda för motståndarförsvar under turneringen.

Målvakter: Matt Turner, Sean Johnson, Ethan Horvath

Försvarare: Cameron Carter-Vickers, Sergino Dest, Aaron Long, Shaq Moore, Tim Ream, Antonee Robinson, Joe Scally, DeAndre Yedlin, Walker Zimmerman

Mittfältare: Brenden Aaronson, Kellyn Acosta, Tyler Adams, Luca de la Torre, Weston McKennie, Yunus Musah, Cristian Roldan

Anfallare: Jesus Ferreira, Jordan Morris, Christian Pulisic, Gio Reyna, Joshua Sargent, Timothy Weah, Haji Wright

USA – spelschema & matcher i Fotbolls VM 2022

USA ingår i grupp B och spelar redan på mästerskapets andra dag när Wales står för motståndet. Därefter väntar England och Iran i en grupp där USA får anses ha bra möjligheter att ta sig vidare. Det kan mycket väl vara så att den inledande matchen mot Wales blir direkt avgörande för om det blir slutspel.

USA – Wales  20:00 Måndag 21 november 2022
England – USA 20:00 Fredag 25 november 2022
Iran – USA 20:00 Tisdag 29 november 2022

VM odds på USA

Spel Odds Spelbolag
USA att gå till slutspel 2.00 Bet365
Christian Pulisic lagets bästa målgörare 4.33 Bet365
Antal gjorda mål av USA – Över 3,5 1.86 Expekt (100% upp till 1 500 kronor gratisspel)

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FAQ

Vem är förbundskapten för USA?
Som förbundskapten för USA under VM hittar vi Gregg Berhalter som är svenskbekanting efter hans tid i Hammarby mellan åren 2011-2013. Berhalter har basat över landslaget sedan 2018 och har en spelarkarriär med 44 landskamper bakom sig.

Hur många VM i fotboll har USA deltagit i?
USA deltog faktiskt i tidernas första världsmästerskap, 1930 i Uruguay. Det blev en plats i semifinal vilket förvisso bara krävde två vinster under hela turneringen. Mer imponerande var det när man 2002 gick till kvartsfinal i Japan/Sydkorea.

Vilka möter USA i Fotbolls VM 2022?
Det behöver inte vässas några direkta språkkunskaper för att kommunicera med motspelarna under VM 2022. USA ställs mot England och Wales i grupp B där Iran är det fjärde laget. Den första matchen spelas mot Wales måndag 21 november.

Vem är lagkapten i USA i VM 2022?
Christian Pulisic är ständigt aktuell i hemlandet och en av de stora profilerna i landslaget som åker till VM i Qatar. Sedan en tid tillbaka är Chelseaspelaren även lagkapten och kommer att vara så även under turneringen, om inte oförutsett inträffar.