Wales VM 2022: Trupp, matcher & odds

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2022

Wales hoppas gå vidare från sin grupp i VM 2022, där man spelar mot England, Iran och USA. Men hur ser spelschemat ut och hur är Wales VM-trupp inför världsmästerskapet i Qatar?

Wales gjorde sitt första världsmästerskap redan 1958 i Sverige. Därefter har det varit en rejält torka och fotbolls-VM 2022 i Qatar är nationens första turnering av sitt slag sedan dess. Det finns dock mästerskapsbedrifter att hämta inspiration från, inte minst EM 2016 när laget tog sig till en sensationell semifinal. I VM 2022 finns det ett gäng med spelare kvar från den resan. Nedan kommer truppen som ska skriva ny historia för Wales!

Wales VM-trupp 2022

Det är en klar överrepresentation av spelare från det engelska seriesystemet. Flest blickar kommer dock riktas mot anfallaren Gareth Bale som har varit nationens viktigaste spelare i modern tid. Han spelar till vardags i Los Angeles FC och har en förmåga att växla upp när han drar på sig landslagsdressen. Till sin hjälp har Bale bland annat Aaron Ramsey, Daniel James och Ben Davies i truppen.

Målvakter: Wayne Hennessey, Danny Ward, Adam Davies

Försvarare: Ben Davies, Ben Cabango, Tom Lockyer, Joe Rodon, Chris Mepham, Ethan Ampadu, Chris Gunter, Neco Williams, Connor Roberts

Mittfältare: Sorba Thomas, Joe Allen, Matthew Smith, Dylan Levitt, Harry Wilson, Joe Morrell, Jonny Williams, Aaron Ramsey, Rubin Colwill

Anfallare: Gareth Bale, Kieffer Moore, Mark Harris, Brennan Johnson, Daniel James

Wales – spelschema & matcher i Fotbolls VM 2022

Att det kommer bli en hel del trashtalk på engelska i grupp B i VM känns troligt. Wales ställs mot både England och USA i gruppspelet utöver Iran. På förhand får England gälla som favorit och där övriga tre nationer väntas göra upp om andraplatsen. Wales har en nyckelmatch redan direkt när USA står för motståndet. Rivalmötet mot England avslutar gruppspelet.

USA – Wales 20:00 Måndag 21 november 2022
Wales – Iran 11:00 Fredag 25 november 2022
Wales – England 20:00 Tisdag 29 november 2022

VM odds på Wales

Spel Odds Spelbolag
Wales att gå till slutspel 2.10 Bet365
Wales och England att gå vidare till slutspel 2.62 Bet365
Wales att nå semifinal 15.00 Bet365
Bale att vinna guldbollen i VM 130.00 Betinia (100% upp till 1 500 kronor)

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FAQ

Vad är oddset på att Wales vinner VM?
Wales har inga större förväntningar på sig när det kommer till att gå hela vägen, vilket vore VM-historiens klart största skräll. Vinnaroddset från bet365 ligger på 201.00 gånger insatsen om du tror att Bale lyfter den åtråvärda pokalen i slutändan.

Vilken VM-grupp spelar Wales i?
Wales har lottats till grupp B i VM och gör sin debut redan på mästerskapets andra dag. Då väntar USA och därefter i tur och ordning Iran samt England. Den sistnämnda motståndaren har stått på andra sidan mittcirkeln många gånger genom åren.

Vilka är med i Wales VM-trupp 2022?
Det finns spelare som har gjort ett avtryck på den breda fotbollspubliken i truppen som Wales har till sitt förfogande. Gareth Bale har spelat i Tottenham och Real Madrid, Daniel James spelar i Fulham på lån från Leeds United och Ben Davies spelar för Tottenham.