Speltips, Allsvenskan: Östers IF – Halmstad BK

Emil Jakobsson Publicerat: 19 september 2013
Speltips Allsvenskan Öster - Halmstad
Foto: Östers Fotboll

Vi inleder spelhelgen med ett spel från det Allsvenska mötet mellan Öster och Halmstad och det är ruskigt viktiga poäng som står på spel. Halmstad ligger just nu på nedflyttnings playoff och fyra poäng före dem ligger Öster som också krigar för att undvika nedflyttning.

Ser man till lagens form är kvällens hemmalag betydligt starkare. Man förlorade tungt med hela 4-0 nu senast mot Åtvidaberg på bortaplan men innan det hade man sex matcher utan förlust (tre segrar, tre kryss). Bland annat slog man Elfsborg på bortaplan och kryssade mot Malmö.

Halmstad har bara vunnit två av deras nio senaste matcher och har just nu två raka förluster bakom sig även om det varit mot starkt motstånd (IFK Göteborg och Kalmar).

Om vi ser till inbördes möten vann Halmstad säsongens första möte och de har vunnit tre av de fyra senaste matcherna mellan lagen. Ser vi till oddsen kan hemmalaget spelas till ca 1,9 och gästande Halmstad till 4,5.

Nio av elva hemmamatcher under 2,5
Men vi har valt att rikta in oss på underspelet här och det finns goda anledningar till det. Förutom det naturliga att lag brukar spela betydligt mer försiktigt när väldigt viktiga poäng står på spel. Inget av lagen har helt enkelt råd att förlora vilket ofta betyder att matchbilden blir ganska stängd.

Ser man till statistiken har nio av Östers elva hemmamatcher gått under 2,5 mål och totalt 16 av deras 23 matcher den här säsongen i Allsvenskan. Gästande Halmstad har exakt samma siffra med 16 av 23 matcher under 2,5 mål den här säsongen. Utöver det slutade säsongens första möte mellan lagen 1-0.

Spel: Under 2,5 mål
Odds: 1,75 (Här hittar ni alla odds)
Bolag: Unibet
Öppna konto hos Unibet – 1 200 kronor bonus

Tv: Cmore Sport
Avspark: Fredag 20/9, 19:00
Fotbollsresor: Premier League ska upplevas på plats, boka din fotbollsresa här.