Speltips & odds: Arsenal – Bayern München (Champions League 19/2)

Emil Jakobsson Publicerat: 18 februari 2014
Arsenal - Bayern München speltips & odds 19/2 Champions League
Foto: Bildbyrån

Två riktiga toppmatcher från Champions League väntar även under onsdagen och vårt första tips för dagen är till mötet mellan Arsenal och Bayern München från London. Kan Arsenal få med sig ett bra resultat inför returen eller är Bayern för starka?

Arsenal gör den bästa säsongen på flera år. Man ligger tvåa i Premier League och är för första gången på länge en riktigt utmanare. Men det är tveksamt om man verkligen räcker till mot förra årets Champions League-mästare.

Arsenal har spelat flera tuffa matcher de senaste tiden. Deras tre senaste matcher har varit Liverpool (förlust 5-1), Manchester United (0-0) samt Liverpool igen (seger 2-1). Hemma på Emirates Stadium har man sex segrar och en oavgjord (United) på de sju senaste. Senast man förlorade på hemmaplan var i oktober när Chelsea slog dem i ligacupen.

Som en ångvält, även på bortaplan

Bayern München går (som vanligt) fram som en ångvält. Man har just nu sex raka segrar och elva segrar och bara en förlust på de tolv senaste. Deras spel på bortaplan är det inte heller något fel på, fyra raka segrar och bara en förlust och 13 segrar på de 14 senaste bortamatcherna.

Ser man till deras spel i Champions League på bortaplan har man sju raka segrar trots motståndare som just Arsenal, Juventus, Barcelona och Manchester City. Men frågan är om inte spelbolagen och spelarna har övervärderat Bayern lite här, runt 1,75 borta mot Arsenal känns väldigt lågt.

Bayern är det helt klart bättre laget och är storfavorit att avancera men de kan spela oavgjort i London och sedan ha allt i egna händer i returen. Vi väljer därför att spela Arsenal +1 som finns till 1,7.

Även om Bayern tar ledningen är känslan att de inte direkt kommer gå speciellt hårt för ytterligare ett mål utan kommer vara väldigt nöjda att ta med sig en seger till returen. Det gör att just +1 spelat känns extra bra eftersom en 1-0 förlust ger pengarna tillbaka för oss. Även kryss till 4,0 känns intressant här.

Speltips: Arsenal +1 samt ett mindre spel på kryss
Odds: 1,7 respektive 4,0 (Jämför alla odds)
Bolag: TitanBet respektive Bet365  (Nya kunder får 1 000 kr bonus hos Titanbet och 1 000 kr hos Bet365)
TV: Viasat Fotboll, onsdag 19/2 kl 20:45
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Arsenal 5,0 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Bayern München 1,75 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,25 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,67 comeon logo 3 000 kr