Speltips / rek, SHL: Linköping – HV71

Emil Jakobsson Publicerat: 3 oktober 2013
SHL speltips
Foto: Bildbyrån

Vi kan vänta oss en het drabbning när rivalerna Linköping och HV71 ställs mot varandra för första gången sedan kvartsfinalserien förra säsongen. HV71 knep säsongens första trepoängare nu senaste och frågan är om de hittat tillbaka till det vinnande spåret?

HV71 inledde säsongen med en tung förlust på bortaplan mot AIK och följde upp det med två segrar efter förlängning. Sedan kom tre raka matcher utan en enda poäng och en målskillnad på hela 12-3. Men nu senast knep man säsongens första trepoängare när man slog Modo med 5-3 på hemmaplan.

Linköping blev i sin tur utspelade i premiären och föll med hela 5-1 mot Luleå men efter det har Roger Melin fått ut sitt budskap till spelarna. Laget tog fem raka segrar innan man föll borta mot Örebro nu senast. Efter förlusten kommer det vara fullt fokus och jag tror att Linköping direkt hittar tillbaka till det vinnande spåret.

Vunnit sju av åtta mot HV71
Sedan ska man inte glömma lagens matcher förra säsongen. Linköping slog ut HV71 med 4-1 i matcher i kvartsfinalen och man har just nu vunnit sju av de åtta senaste matcherna mot HV71.

LHC har även hemmaplan där man vunnit tre av tre matcher och dessutom gjort hela 14 mål den här säsongen.  HV71 har samtidigt förlorat tre av fyra bortamatcher den här säsongen med en målskillnad på 16 – 8. Lagets enda trepoängare den här säsongen kom dessutom på hemmaplan.

HV71 saknar utöver detta bland annat Mattias Karlsson  Johan Davidsson och Andreas Jämtin vilket knappast underlättar.

Spel: Linköping
Odds: 1,85 (Jämför alla odds här)
Bolag: Nordicbet (500 kr riskrfritt spel + 1 000 kronor bonus)
TV: Cmore Sport
Hämta ditt riskfria spel från Nordicbet här