Speltips / rek, SHL: Luleå – HV71 16/10

Emil Jakobsson Publicerat: 16 oktober 2013

SHL rekar 2013HV71 får tillbaka lite spelare ikväll men frågan är om det verkligen räcker borta mot Luleå? Ser man till statistiken är det inte mycket som talar för gästerna som börjar bli desperata efter poäng efter flera raka förluster. 

Luleå har spelat bra mot HV71 de senaste säsongerna. Man har fyra raka hemmasegrar och senast man förlorade på hemmaplan mot HV71 var den 19 november 2011.  Totalt har man vunnit åtta av de nio senaste mot HV71.

HV71 har samtidigt bara en seger på bortaplan den här säsongen och har just nu fem raka förluster bakom sig. Men man får tillbaka två viktiga pjäser i Oscar Fantenberg och Andreas Jämtin sen finns det en liten möjlighet att nyförvärvet Toni Rajala finns spelklar även om det är tveksamt. Under lagets sex bortamatcher har man släppt in hela 27 mål (4,5 mål i snitt).

Luleå som ligger tvåa i tabellen hade två tunga förluster här tidigare men har sedan dess nu plockat två raka segrar mot Färjestad respektive Linköping. Man är samtidigt väldigt starka på hemmaplan där man vunnit fem av sex matcher den här säsongen. Under dessa hemmamatcher har man en målskillnad på 20-11.

När vi lägger ihop dessa faktorer känns hemmalaget som ett givet spel.

Speltips: Luleå
Odds: 1,67
Bolag: ComeOn! (Sätt in 100 kr, få 500 kr att spela för)
TV: Cmore Hockey
Brukar ni spela på trav?: Missa inte Travtipsare.se, gratis travtips till bl.a. V75.
Fler SHL speltips och rekar.