Speltips / rek, SHL: Luleå – Växjö

Emil Jakobsson Publicerat: 19 september 2013
Speltips, SHL: Luleå - Växjö
Foto: Bildbyrån

Vi börjar närma oss helgen men först väntar en torsdag som är sprängfylld med spännande ishockey, precis som det ska vara. Vi har valt att titta närmare på mötet mellan Luleå och Växjö som spelas uppe i Coop Norrbotten Arena under kvällen.

Gästande Växjö storsatsar den här säsongen men man har fått en tuff start. Man har visserligen tagit poäng i båda matcherna man spelat men båda har man förlorat efter förlängning. Först föll man med 1-2 hemma mot Modo och nu senat tappade man en 2-0 ledning och föll efter förlängning borta mot HV71.

Luleå inledde samtidigt säsongen väldigt starkt med klara 5-1 hemma mot tänkte topplaget Linköping i premiären. Värre blev det i andra omgången borta mot Frölunda då laget såg blekt ut och även förlorade med uddamålet trots att man tog ledningen i första perioden.

Ser man till inbördes möten mellan lagen förra säsongen vann Luleå samtliga fem och med en målskillnad på förkrossande 18 – 5. De tre matcherna uppe i Luleå vann man med 3-2, 4-1 samt 4-1.

Noterbart är även att Luleås Niklas Olausson gjorde fem av förra säsongens elva mål mot just Växjö.

Poänglösa tre av 27 hemmamatcher

– Luleå blir en jätteprövning för oss. Det är det kanske mest konsekventa laget i ligan och det gäller att spela med en hög fart, både anfalls- och försvarsmässigt, för att möta upp deras speed och intensitet. Samtidigt måste vi spela med ett otroligt tålamod. Luleå är bra men vi ska åka dit och stå för vår identitet. Mycket handlar om att matcha upp deras intensitet, säger Växjös tränare  Sam Hallam till Växjös hemsida.

Luleå gick bara poänglösa från tre av förra säsongens 27 grundseriematcher på hemmaplan och man vann 18 av dem. Växjö fick med sig tre poäng från sex av 27 bortamatcher förra säsongen och man kammade noll vid 14 tillfällen.

Speltips: Luleå
Odds: 1,77 (Jämför alla odds här)
Bolag: ComeOn! (Sätt in 100 kr, få 500 att spela för)
TV: Cmore Live 2

Missa inte: Tillfällig kampanj från TitanBet, bara för våra besökare. Hämta 500 kronor att spela för här.