Spelbolag utan svensk licens

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2021

Spelbolag utan svensk licens

Ett av målen med det svenska spellicenssystemet, som trädde i kraft 2019, har varit att stärka konsumentskyddet på marknaden – men svenska spelare kan fortfarande söka lyckan på oreglerade marknader och här tar ni del av all information om icke-licensierat spel på spelbolag utan svensk licens och spelpaus.

Observera: Det här är en informationssida med full transparens. Spelbloggare.se rekommenderar enbart att ni spelar på spelbolag med svensk licens. Ni kommer med andra ord inte hitta länkar till spelbolag utan svensk licens hos oss.

Spelbolag med svensk licens

Betinia
120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Coolbet
100% - 500 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Casumo
100% insättningsbonus upp till 500 kr + 40 freespins

18+ • Min. insättning 100 kr • 100% upp till 500 kr • 30x Omsättningskrav (bonus + insättning)• 40 free spins i Big Bass Bonanza värde 1 kr/st, omsättning 10x • Giltigt 60 dagar • Endast nya spelare. • Spela ansvarsfullt • http://Stödlinjen.se • Regler & Villkor gäller.

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta bonus!
LeoVegas
100% gratisspel värderat till hela 500 kr

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.17. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se – spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Campobet
120 kronor gratisspel!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus
Smarkets
Spela med 0% provisionsavgift i 60 dagar!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Expekt
100% - upp till 1500 kronor gratisspel!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Pixel.bet
100% - 5 000 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.7
Betyg
Hämta bonus!
Snabbare
100% upp 500 kronor + Extra 10 bonus spins på Book of Dead

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Bet365
Upp till 1 250 kr i spelkrediter

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Till Bet365
Unibet
Sätt in 100 kronor - få 100 kronor gratisspel!

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Lucky Sports
Dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta bonus!
Scandibet
få upp till 5000 SEK i bonus!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
3.2
Betyg
Till Scandibet!
Tipwin
100% - 1 000 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
3.3
Betyg
Hämta bonus!

18+ gäller för spel.
Regler & villkor gäller för alla bonusar.
Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.

Lyssna inte på de oseriösa sidorna – undvik spelbolag utan svensk licens Spelbolag utan svensk licens

 

Det finns en handfull svenska sidor på nätet som öppet marknadsför spelbolag utan svensk licens, vilket förvisso inte strider mot svensk lag, men å andra sidan är starkt oetiskt och uppmuntrar till osäkert såväl som osunt spelande. Vår rekommendation är att inte lyssna på dessa, utan att hålla sig till spel på sidor med foten inne på den svenska spelmarknaden.

Varför ska man lyssna på er – och inte de andra?

Vi på Spelbloggare.se har funnits på nätet sedan 2010 och är en av de mest respekterade sidorna för spel och dobbel. Bakom hemsidan står ett brett team av experter med mångårig erfarenhet från spelmarknaden och vi värderar konsumentskydd, sunt spelande och transparens över profit. Spel ska vara underhållande och säkert – just därför ska du söka dig till spelbolag som erhållit svensk licens.

Anmärk väl att vi inser att det finns problem och mängder av möjliga förbättringar med det svenska licenssystemet, men att det trots allt är klart bättre än att spela på icke-licensierade marknader.

Varför är denna sida skriven om ni inte rekommenderar spel på aktörer som saknar licens?

För att en betydande del av spelandet bland svenska kunder trots allt sker utanför licensmarknaden och att vi värderar full transparens, varför vi ändå delar information om spel utan licens (men inte marknadsför dito). Förhoppningen är att den som kommit hit och eventuellt funderat på att spela på spelbolag utan svensk licens tänker ett extravarv och istället väljer att avstå helt eller spela på den svenska marknaden.

Vid spel utan svensk licens – se upp för (extra) oseriösa aktörer

Om du, mot förmodan, skulle välja att spela på ett spelbolag utan svensk licens är riskerna stora för dig som konsument och dina rättigheter är i de flesta fall minimala, vilket kan ställa till med större problem om du spelar hos oseriösa aktörer.

Här blir med andra ord ansvaret större på dig som privatperson eftersom du på egen hand får bedöma huruvida ett spelbolag är seriöst eller ej. Vissa kan framstå som så, men i själva verket kan vara rena motsatsen. Detta kan eventuellt först visa sig om du vunnit en storvinst och vill ta ut den. Risken att du inte får ut pengarna till ditt bankkonto finns alltid där när du spelar hos spelbolag utan licens utfärdad av Spelinspektionen. Huruvida det är värt risken är upp till var och en.

Sämre skydd utan svensk licens

Givetvis kan tvister uppstå även mellan svenska spelare och svensklicensierade spelbolag, men om du spelar på dessa har du som konsument uppbackning från Spelinspektionen och ARN (Allmänna Reklamationsnämnden). Du kan även söka juridisk hjälp från andra håll. Dessa bidrar med att reda ut situationer som dessa och kommer finnas vid din sida i egenskap av konsument. Det är en oerhörd fördel och till följd av licenssystemet har spelbolagen tagit allt större etiskt ansvar och förbättrat deras relationer med spelarna. Om du nu spelar hos ett bolag utan svensk licens kommer dessa alternativ inte finnas, men du kan eventuellt vända dig mot relevant utländsk myndighet – om de tar hänsyn till spelare från andra länder – eller på egen hand ta kontakt med en jurist. Mer krångel och större osäkerhet, med andra ord.

Spel utan licens – satsa på jättarna med förtroendekapital

Spelandet utan licens har öppnat upp nya, mindre och rentav oseriösa spelbolag att locka in kunder från Sverige. Att spela hos sådana aktörer är det absolut sämsta möjliga beslutet man kan ta, med hänsyn till din konsumenträtt och med stora risker att bli behandlad med orättvisa – om du är en vinnande spelare, och om man ändå tar beslutet att spela hos spelbolag utan svensk licens finns det flera faktorer att ta hänsyn till. En, tillsammans med vilken licens de har, av de viktigaste – att spela hos de jättarna.

Större spelbolag, då utanför den svenska marknaden, som eventuellt varit inriktade mot densamma förut, har ett större förtroendekapital och mer att förlora på att behandla kunder oschysst. Vid icke-licensierat spel är det av extra stor betydelse att faktiskt värdera in erfarenhet, anseende och personerna, eller företaget, som står bakom bolaget.

Om du nu väljer att spela hos aktörer utan svensk licens – se till att det är ett spelbolag med stort förtroendekapital, en annan bra licens och som du helt enkelt får bra känsla av. Detta innebär dock inte att riskerna med ditt icke-licensierade spel försvinner och det måste beaktas.

Ett spelbolag som många väntat på ska göra inträde på den svenska marknaden är Ladbrokes, som fortfarande saknar svensk licens. De har enorm erfarenhet, var innan spelmonopolet slopades ett populärt alternativ för svenska spelare och har en schysst spellicens från Storbritannien. Det är ett bra spelbolag utan svensk licens, men vi vill ändå avråda från att spela hos dem då du som konsument fortfarande kan hamna mellan stolarna vid diverse tvister. Sinom tid hoppas vi att de, med flera andra aktörer, kommer söka om svensk spellicens och därefter är vi på Spelbloggare eventuellt villiga att marknadsföra dem på våra kanaler.

Utlandssvenskar hamnar i kläm med spellicensen 

Gruppen utlandssvenskar, även de folkbokförda i Sverige som befinner sig utanför gränserna, hamnar varit en målgrupp som hamnat i kläm på grund av den svenska spellicensen och för dessa kan spelbolag utan licens vara ett alternativ. Medborgarskap är inte vad som spelar roll i detta fall, utan var man är folkbokförd.

Har ett spelbolag exempelvis både svensk licens och en annan legitim sådan, som maltesisk spellicens, kan man spela där – men om det bara finns en svensk sådan är situationen annorlunda.

Om du är folkbokförd i Sverige, men är utanför landsgränsen, har du rättigheten att det facto spela hos svenska spelbolag, men i vissa fall kan det vara svårt att få åtkomst till ditt spelkonto med hänsyn till inloggningssystemet med BankID.

Om du vill spela, men inte kan komma åt svensklicensierade spelsidor, är det då viktigt att hitta spelbolag som har en legitim spellicens, helst av allt inom EU. Det påverkar din säkerhet som konsument, dina rättigheter och huruvida du behöver betala eventuell skatt på dina spelvinster. Vissa spelbolag, även utan licens, har dock helt blockerat svenska spelare.

Något att ta hänsyn till är även lagar och regler för landet du befinner dig i när du vill spela på nätet, oavsett om det är en svensklicensierad bettingsajt eller en med annan licens.

Spelbolag utan svensk licens på Flashback och forum

På flera olika onlineforum diskuteras spelbolag utan svensk licens, däribland Flashback Forum (Flashback.org), i och med det intresse som faktiskt finns för det. Om man – mot vår starka rekommendation – vill spela på spelsajter som saknar licens är det bättre att leta upp de mindre oseriösa informationskällorna, som hos oss på Spelbloggare.se. Att blint lita på den information som finns med på diverse forum är en fälla man ska försöka undvika eftersom det är från anonyma privatpersoner (ofta) utan relevanta kunskaper inom branschen som diskuterar ärendet där. Dels kan det också finnas personer med privata intressen för spel utanför den svenska marknaden som skriver.

Summa summarum: information om spelbolag utan licens bör hämtas från seriösa källor. Var alltid vaksam med hänsyn till de eventuella brister och problem som finns hos de icke-licensierade aktörerna och att då använda onlineforum som källa är allt annat än ett smart val. Sunt förnuft spelar också in; det som låter för bra för att vara sant, är ofta också det. På svenska spelsajter kan du åtminstone vara säker på att regler och lagar följs – och om inte, har du rätt till juridisk hjälp.

Spelbolag utan svensk licens

Det finns en uppsjö av spelbolag som saknar svensk licens och dessa erbjuder, precis som de svenska, spel på sport samt odds. Vissa har även casino, live casino och lotto. När du spelar hos dessa innebär det större risker, eventuella skatter och ditt konsumentskydd blir minimalt. Spelbloggare.se, tillsammans med flera andra aktörer och spelbolag, verkar för och står bakom sunt samt kontrollerat spelande. Därför bör du spela hos svensklicensierade aktörer, som det finns en handfull av stor kvalitet utav.

Till skillnad från svensklicensierade bolag bidrar inte de utan spellicens till skatteintäkter för den svenska staten – en vinstskatt om 18% – och behöver inte heller följa svensk lagstiftning. De är inte heller tillåtna att aktivt marknadsföra sig mot den svenska spelarmarknaden. Dock är det tillåtet att det facto spela hos dessa som svensk, om du aktivt söker upp dem, men det är knappast att föredra, inte minst ur en konsuments synvinkel.

Hur framtiden kommer arta sig är svår att sia, men det är ett aktuellt problem med svenskar som letar lyckan hos spelbolag utan licens då de inte är nöjda med vad som erbjuds på de sidor med licens. För problemspelare kan det också vara ett sätt att kringgå självavstängningssystemet Spelpaus. Det avråder vi starkt från.

Rekommendationen blir istället att, om du har problem – undvik spelande. För den som finner spelandet underhållande och skoj, utan probleminslag, är det bästa att leta efter spelbolag med svensk licens. Utbudet är brett och produkterna håller fortfarande världsklass.

Sports betting utan licens

Den svenska spellicensen berör allt spelande, från betting på sport till poker och casino. Online såväl som fysiskt. Därför kommer du som vill spela på odds utan licens mest sannolikt även exponeras för exempelvis casino utan licens – och på dessa områden är säkerhetsfrågorna, skattefrågorna, regler och lagar desamma.

Det är helt enkelt så att allt form av spelande går under samma kategori genom det svenska licenssystemet – den som vill stänga av sig från casino på nätet, stänger också av sig från sports betting. Man kan inte utelämna det ena och ta del av det andra.

Om man vill spela på odds och sport utan licens är det samma typer av spelmarknader och licensmarknader man får kika mot, likt andra former av speltyper. Däremot finns det sidor som enbart erbjuder det ena och andra som erbjuder det andra. Skillnader i utbud och kvalitet. Allt som oftast har dock de flesta spelsidor, utländska som svenska, ett utbud – bättre eller sämre – på de flesta spelformer som man ser på nätet; sports betting, casino online, poker och så vidare.

En av anledningarna till att många riktar in sig på sports betting utan licens är att de dels kan få ta del av större spelutbud, marknader som är otillåtna i Sverige, och även för att få ta del av multipla bonusar utan licens. Men se upp: riskerna är lika stora på odds som alla andra spelformer.

Det kan också finnas fall av privatpersoner som missbedömt Spelpaus och stängt av sig när de exempelvis bara inte vill bli exponerade för onlinecasino, men egentligen vill fortsätta kunna spela på odds. Dessa kan vara överrepresenterade bland de som söker efter sportsbetting utan licens. I dessa situationer och unika fall rekommenderar vi ändå att vänta ut din spelpaus och efter den perioden fortsätta spela på betting hos spelbolag med svensk licens.

Observera att den som anmält sig för Spelpaus inte kan upphäva avstängningen inom den period den satts.

Kan man spela på spelbolag utan svensk licens?

Svaret är – ja. Det är fullt tillåtet och som konsument strider du inte mot några lagar när du söker dig till icke-licensierade spelbolag. Det innebär dock inte att det alls är riskfritt och i tvister med spelbolaget kan du stå närmast helt rättslös. Det är en av de främsta orsakerna till varför spelbolag utan svensk licens helt och hållet bör undvikas – ett sämre, mer eller mindre helt icke-existerande konsumentskydd. Detta betyder att du kan få det svårare att få rätt i en eventuell tvist och att spelbolaget kan behandla deras kunder mer fritt som de vill, kontra spelbolag med svensk licens.

Risk för skattesmäll vid spel på oreglerade marknader

Beroende på vilken form av licens, om ens någon, det spelbolag utan svensk licens har kan du komma att bli skatteskyldig på dina eventuella uppgifter – en 30-procentig skatt. Det är helt upp till dig som privatperson att deklarera dessa siffror och betala in till Skatteverket. Om detta inte sker kan du bli skyldig för skattebrott. Vid osäkerheter kring ärendet – ta kontakt med en skattejurist för att slippa att problem uppstår. Men som vi understrukit vid flertalet tillfällen; vi rekommenderar enbart spelande på svensk licens bettingsajter. Och detta är för att du ska stå skyddad, få den bästa servicen samt spelupplevelsen.

Skattefria vinster på spelbolag med licens i EU-ESS/länder

Vinster från spel på EU/ESS-marknader ska vara skattefria och det inkluderar länder som Malta och Storbritannien, där spelandet är stort. Anmärk dock att titta närmare på alla specifika fall – det kan finnas möjliga undantag och reglerna kan förändras snabbt. Vi upprepar: ta kontakt med en skattejurist vid behov. Det står helt på sig som privatperson om du skulle bryta mot svenska skattelagar.

Malta Licens

Maltesisk spellicens är en av de mest hedersamma som finns på marknaden och även om det som svensk kund är bättre att spela hos svenska aktörer och då är en Malta Licens en av de bästa och säkraste möjliga. Landet är känt för att vara hemmet för företag inom spelbranschen, men anmärk väl att licensen inte innebär att du som spelare har fullt konsumentskydd. Vinsterna från dessa spelbolag ska emellertid vara skattefria även för svenska spelare.

Storbritannien Licens

Även spellicenser från Storbritannien brukar anses som bra sådana och i landet verkar flera seriösa aktörer. De flesta stora pjäser har dock också erhållit en svensk dito och dessa är förstås att föredra. Vinster från spelbolag med licens från Storbritannien ska vara skattefria. Observera att det kan komma att bli en del tveksamheter runt detta i samband med Brexit. Exempel på sådana som vi rekommenderar att man ska hålla sig borta från är Curacao, Costa Rica samt Alderney, vilka alla har mängder av spelbolag som verkar.

Undvik spelbolag med licenser utanför EU/ESS

Om man söker sig utanför den svenska spelmarknaden bör man åtminstone hålla sig inom EU/ESS-länderna eftersom det i allmänhet verkar säkrare och mer seriösa aktörer inom dessa samt att dina vinster ska vara skattefria. Om du ändå väljer ett land utanför området ska en skatt om 30% på dina vinster betalas. Curacau-licensen är en av dem som man bör se upp med extra mycket, med spelsäkerhet och skatter beaktade.

Vad är Spelpaus.se?

Spelpaus som system var ett av de första – och mest efterfrågade – som infördes i samband med att licenssystemet trädde i kraft 1 januari 2019. Detta självavstängningsprogram har implementerats för att skydda spelare med ett riskfullt spelbeteende samt motverka spelmissbruk och problemspel.

Genom Spelpaus kan du som privatperson, med bara ett par knapptryck, stänga av dig från allt spelande på svensklicensierade sajter under en bestämd tidsperiod från 1-12 månader och tills vidare. Detta rekommenderas till alla som tappat kontrollen över sitt spelande, eller känner att spel snarare blivit en tyngd – ekonomiskt och/eller socialt – än underhållande. Detta kan man göra direkt via Spelpaus.se eller ett spelbolag man är registrerat hos och det tar inte mer än ett par minuter, på sin höjd.

Tiotusentals svenskar är redan självavstängda via Spelpaus.se och det är sker helt anonymt. Dina uppgifter kommer inte spridas till tredje part.

Alternativ för att stänga av sig från spel:

 • 1 månad
 • 3 månader
 • 6 månader
 • Minst 12 månader och tills vidare (när du efter ett år väljer att upphäva avstängningen)

Du kan stänga av dig själv via E-legitimation, Bank-ID, och det är enbart personen i fråga som kan stänga av sig. Som närstående till en med ett problematiskt spelmönster kan man med andra ord inte annat än att uppmuntra till att använda Spelpaus, och/eller kontakta en organisation för spelmissbrukare. Det är dessutom omöjligt att häva eller justera en avstängning via Spelpaus i efterhand. Om du har funderat på självavstängning, och ser ett behov av det men ändå inte är säker, är det förmodligen det bästa alternativet att faktiskt ändå skriva in dig på Spelpaus. Det finns även flera organisationer du kan ta kontakt med om du har funderingar eller känna oro kring ditt spelande.

Anmärk väl att din avstängning via Spelpaus databas gäller samtliga svensklicensierade spelbolag och du kommer inte kunna spela hos något av dessa under tiden du stängt av dig själv. Detta berör också alla former av spel; som betting, casino, lotto och fysiskt spel, exempelvis spelautomater på barer eller spel hos ombud. Du kan med andra ord inte stänga av dig från bara en specifik spelform. Spelbolag som inte verkar på den svenska marknaden och saknar licens berörs inte av detta, men om du tagit steget att stänga av dig själv bör alla former av spel undvikas.

På icke-licensierade spelsajter kan du förvisso stänga ner ditt konto, men inte koppla dig till en databas som stänger av dig från andra. Det finns därför en risk att problemspelare söker sig till mer osäkra spelmiljöer och detta är ett problem som Spelinspektionen försöker få bukt med.

Om du får direktreklam från spelbolag under tiden du är avstängd via Spelpaus.se kan du anmäla ärendet, eftersom det strikt strider mot de regler och riktlinjer som Spelinspektionen satt upp. Då ska du ta kontakt med Konsumentverkar. Detta innefattar postadresserad reklam.

Att leta efter icke-licensierade spelsajter kan vara ett tecken på spelproblem. Har du problem med ditt spelande? Ta kontakt med Stödlinjen via webben eller ring dem på numret 020 819 000. Samtalet är anonymt.

Spelbolag utan Spelpaus

Om man nu vill spela icke-licensierat och betta utan Spelpaus, då är det marknaderna med spelbolag utan svensk licens – och då kan exempelvis maltesiska licens vara fördelaktigt, då de tenderar att ha relativt schyssta relationer till deras spelare samt att du slipper betala vinstskatt – som ska letas efter. Alla aktörer utanför den svenska marknaden glider nämligen under Spelpaus och lutar sig inte emot den databas med svenska kunder som själva valt att stänga av sig. Den som ändå tagit steget att använda tjänsten avrådes dock extra starkt att betta utan licens i och med att det framförallt ofta är den typen av spelare som på allvar är i behov av ett starkt konsumentskydd, eller till och med helt och hållet ska avstå spel.

Summerat i korthet: att kringgå Spelpaus för betting är ingen smart idé. 

Det finns inte några krav från svenska myndigheter eller Spelinspektionen att utländska sidor ska avlägsna deras tjänster för svenska spelare, även om de inte är tillåtna att marknadsföra sig mot dem på samma sätt som de svensklicensierade sådana. Målet från statligt håll – och alla som verkar för en sund spelmarknad – är dock att minimera spelandet hos utländska aktörer. Dock är åsikterna desto fler över vilket tillvägagångssätt som är mest effektivt – om det smartast med hårdare restriktioner mot de med licens, eller istället att de bör lättas upp för att incitamenten för att spela hos dem ska bli större.

Alternativ som diskuterats, för att då minska spelandet hos utländska aktörer, är IP-adressblockeringar och stoppa specifika betalmöjligheter, som Trustly. Vad som kommer hända under 2020 och framöver återstår att se.

Spelbolag utan licens – bonus

Den kanske främsta anledningen till varför folk rör sig mot spelbolag utan licens är för att kringgå de licensierades hårda krav på odds bonus erbjudanden, där det enbart är möjligt att erhålla en bonus per licens och det i samband med den första insättningen. Bonusar hos spelbolag utan svensk licens är oftare större och du kan få ta del av upprepade insättningsbonusar, diverse lojalitetsfördelar, VIP-program och kampanjer. Precis som det var på de flesta ställen innan licenssystemet trädde i kraft. För en stor del av den svenska basen av spelare är detta väldigt efterfrågat, varför kraven gällande bonusar hos de licensierade spelbolagen ofta kritiserats för att vara kontraproduktiva när de för spelare ut på osäkra marknader.

Bonus på andra, tredje och fjärde insättning

En bonus per kund och licens. Så ser det ut för aktörer inom det svenska licenssystemet.

Hos de icke-licensierade är det lättare regler och ofta mer lukrativt för spelarna, då de kan erhålla odds bonusar på såväl andra, tredje och fjärde insättning. Även fler än så kan dyka upp. Gratisspel inför vissa matcher, extrabonusar och belöningar för de lojala kunderna. Men se upp! Eftersom regelverket är så pass mycket lösare kan även omsättningskrav och andra bonusregler vara närmast uppnåeliga hos de icke-licensierade sajterna. Detta medan svenska spelbolag måste hålla sig inom vissa ramar, som i sin tur är fördelaktiga för spelarna.

Exempel på bonusar hos spelbolag utan svensk licens: Spelbolag utan svensk licens

 • Bonus på fler än en insättning
 • Gratisspel
 • Cashback
 • Kampanjer inför specifika matcher och event
 • Lojalitetsbonusar
 • VIP-funktioner

Betalmetoder hos spelbolag utan svensk licens

Smidiga, snabba och säkra betalmetoder är även för spelare som söker lyckan hos spelbolag utan svensk licens de mest efterfrågade – och bland dessa är Bank-ID, Trustly och olika e-plånböcker mest populära. Skillnaderna för vilka betalmetoder som är tillgängliga skiljer sig från spelbolag till spelbolag och även hos de som saknar licens är det ett bra tecken med säkra betalmetoder, inte minst Bank ID eller sådana med det integrerat.

Spelbolag utan licens med Bank-ID:

Det nämns sällan, men det finns faktiskt icke-licensierade spelbolag som erbjuder Bank-ID som verifierings- och betalmetod (då integrerat med exempelvis Trustly). Detta är i viss mån en kvalitetsstämpel och möjliggör snabbare uttag än med mer traditionella betalningsmetoder. Observera dock att dina ärenden, som uttag, fortfarande kan behandlas orättvist och att metoden per se inte är en garant för smidiga insättningar och uttag. Fördelen är att du allt som oftast, om Bank-ID som metod erbjuds, kan verifiera dig med dito och således slippa skicka in diverse personuppgifter, som körkort eller ID, manuellt.

Spelbolag utan licens med Trustly:

Trustly, som är integrerat med Bank-ID, är den vanligaste av betalmetoder hos svensklicensierade aktörer och således även efterfrågat av kunderna hos de utan. Det är ihopkopplat med de flera storbanker, samt ett antal mindre sådana, och är förknippat med säkerhet, i frågan om dina personliga uppgifter, samt snabba uttag. Dina insättningar samt uttag bekräftas sedermera med hjälp av bankdosa eller bankidentifikation.

Spelbolag utan licens med e-plånböcker:

E-plånböcker som betal- och överföringsmetod till och från spelbolag utanför Sverige, liksom de inom landet, är en solklarhet. Det handlar om bland annat Zimpler, Skrill och Neteller, som är erkända och populära alternativ hos en stor del av spelarna. Generellt är e-plånböckerna relativt smidiga, men det finns skillnader från plånbok till plånbok och vi föredrar oftast betalmetoder som Trustly.

Spelbolag utan licens med Bitcoin:

Kryptovalutan Bitcoin blir en allt större del av människors liv och kan faktiskt användas som betalfunktion på ett och annat ställe; spelbolag på nätet såväl som butiker. Utvecklingen är något långsammare i Sverige, men på icke-licensierade spelbolag kan du eventuellt kunna betala med Bitcoin. Observera eventuella valutaväxlingar kan tillkomma och att kostnaden för insättningar liksom uttag kan bli större.

Fördelar med spelbolag utan svensk licens

Även om licensierat spel är att föredra i det stora hela, finns det en annan sida av myntet och faktiskt en del fördelar med spelbolag utan licens. Trots att vi inte marknadsför sådana på Spelbloggare.se, vill vi ändå vara transparenta för att ni med ett intresse av spel får en rättvis helhetsbild av fördelarna och nackdelarna. Detta såvida regler och lagar följs – och än så länge är det fullt lagligt att spela hos spelbolag som saknar licens. Se åtminstone till att spelbolaget i fråga har en annan legitim licens, som från Malta eller Gibraltar.

 • Multipla bonusar
 • Mängder av erbjudanden
 • Du kan spela trots Spelpaus
 • VIP-system
 • Inga begränsningar i insatser eller speltid

Nackdelar med spelbolag utan svensk licens

Nackdelarna väger, utifrån vår slutsats, starkt upp de fördelar som finns med icke-svensklicensierat spel. Det handlar om saker som spelsäkerhet (inte minst för spelberoende och sådana i rizkzonen), risk för skatter på vinster och hur dina personliga uppgifter hanteras och kan spridas vidare till tredje part, beroende på vilken licens de har samt vilka lagar som följs.

 • Du kan komma att behöva betala skatt på vinster
 • Berörs inte av Spelpaus
 • Sämre betalmetoder
 • Långsammare uttag och verifiering
 • Tar inte hänsyn till spelproblematik
 • Sämre uppgiftshantering
 • Spel på egen risk – svagare konsumentskydd

Vi vet om att det finns spelare som saknar olika tjänster och viss service från innan spelsystemet, som lojalitetsbonusar och VIP-program för highrollers. Dessutom har restriktioner för bonusar på spelsajter med licens inneburit att nya kunder i allmänhet får mindre att spela för, i relation till vad de satt in. Licenssystemet har med andra ord inte varit smärtfritt och det finns uppenbara nackdelar – för en viss typ av spelare – men vinsterna på detsamma är stora. Kundsäkerheten och spelarskyddet har stärkts markant, såvida du spelar med svensk licens, och framförallt har oseriösa spelbolag fått lämna marknaden. Utbudet må vara tunnare, men bättre. Och det menar vi vara det viktigaste av allt.

Spelbolag utan BankID

De flesta spelbolag utan licens saknar också BankID som registrerings, inloggnings- och betalningsmetod. Detta medan spelbolag som det facto har svensk licens har detta, i säkerhets- och användarvänlighetssyfte. Eventuellt kan Trustly hos icke-licensierade spelsidor vara kopplat med Bank-ID, men på flera håll saknas det ena och således även båda. Detta är förstås en stor nackdel för de bettingsajter som saknar licens. Bankidentifikation är alltid, oavsett licens, en kvalitetsstämpel eftersom det bidrar till säkerhet för dig som konsument, dina uppgifter och enklare verifiering. Oavsett om du söker efter bettingsidor med eller utan svensk licens – leta efter sådana som erbjuder metoden BankID.

Spelbolag utan limitering

En del av de som söker efter spelbolag utan licens, gör det för att de blivit limiterade på svensklicensierade bettingsajter och således inte kan satsa större summor på specifika marknader, enskilda eller flera. Detta har varit en del av kritiken mot licenssystemet; att spelbolagen alltjämt kan limitera vinnande spelare. Då blir det förstås naturligt att söka lyckan på andra licensmarknader – för vissa det enda valet. Limiteringar är alltså åtgärder som spelbolag gör mot inte minst spelare som över tid vinner stort på deras spelande och då begränsas deras insatsmöjligheter på specifika spelmarknader; mindre eller större. Risken är störst på små sådana, för nischsporter och mindre ligor, snarare än Premier League, Champions League och Allsvenskan.

Men det finns faktiskt alternativ på den svenska spelmarknaden som erbjuder oddsplattformar utan limiteringsrisk! Betfair Spelbörs är ett exempel, i och med att du spelar mot andra spelare och istället betalar en bestämd procent av dina vinster per månad.

Läs mer om spelbolag utan limitering här.

Casino utan svensk licens

Vill du veta mer om casino utan svensk licens? Vi har all information samlad på ett och samma ställe – här! Guiden, likt denna, innehåller inte några länkar till aktörer som saknar licens. Vi rekommenderar enbart spel inom det svenska licenssystemet.

  Läs mer om casino utan svensk licens!