NHL, speltips & odds: Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings

Emil Jakobsson Publicerat: 28 maj 2014

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings speltips rek maj 2014Los Angeles Kings kan säkra sin plats i Stanley Cup-finalen natten mot torsdag men då krävs det en bortaseger mot de regerande mästarna Chicago. Har dem det som krävs för det?

Los Angeles Kings har verkligen bjudit alla hockeyälskare på en underbar resa under det här slutspelet. Man inledde slutspelet med att förlora tre raka matcher mot San Jose Sharks med en målskillnad på 8-17.

Men sedan hittade man rätt och man slog ut Sharks efter fyra raka segrar. Efter det väntade lokalrivalen Anaheim och den serien gick till en helt avgörande sjunde match som Kings vann med hela 6-2. Nu mot de regerande mästarna fortsätter deras saga, man har just nu 3-1 i matcher efter tre raka segrar.

Chicago tappade allt i tredje

Chicago vann nämligen den första matchen med 3-1 men sedan kom den gigantiska kollapsen i match två. De hade ledningen med 2-1 inför den tredje perioden hemma i United Center. Men Kings vann den tredje perioden med hela 5-0 och matchen med 6-2.

Chicago var plötsligt ett lag i chock. Kings vann sedan de två kommande hemmamatcherna av bara farten med 4-3 och nu senast blev det 5-2 efter att de gjort tre mål redan i första perioden.

Nu väntar match fem i Chicago och hemmalaget måste vinna för inte säsongen ska ta slut.

Även om Kings imponerat otroligt mycket och jag tror att de tar sig till finalen ser jag faktiskt Chicago som vinnare i natt.

Man är väldigt starka hemma i Chicago där man hade vunnit alla sju slutspelsmatcher den här säsongen innan kollapsen nu senast mot Kings. Min gissning är att de hämtar mot och gör en riktigt bra hemmamatch.

De brukar även spela bra mot just Kings. Förra säsongen slog man ut dem med 4-1 i konferensfinalen och under årets grundserie vann man alla tre matcher.

 

Speltips: Chicago Blackhawks inkl övertid
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Nya kunder får 500 kr gratisspel + 1 000 kr bonus)
TV: Viasat Hockey, natten mot torsdag 29/5 kl 02:05 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Chicago Blackhawks 2,22 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,2 williamhill logo 1 000 kr
Los Angeles Kings 3,1 betsafe logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 2,1 bwin logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,77 bwin logo 1 000 kr