NHL-speltips: Stanley Cup-final 1: Chicago – Boston

Emil Jakobsson Publicerat: 12 juni 2013

Speltips Stanley Cup final 2013 Chicago - Boston

I natt är det äntligen dags för nedsläpp i Stanley Cup-final ett mellan Chicago Blackhawks och Boston Bruins. Kommer Chicago, mästarna från 2010 lyckas slå Boston, mästarna från 2011? Vi har hittat två spel som vi tror på i natt.

Framförallt Chicago hade en strålande grundserien och de flesta trodde att de skulle nå hela vägen till finalen. Deras inledning var historisk då de fick med sig poäng från de 24 första matcherna och nu inför finalen har de vunnit 48 av 65 matcher.

Boston hade kanske inte lika imponerade grundserie men de är ett lag som trivs bäst i slutspelet vilket de även visat den här säsongen. Fyra raka matcher mot Pittsburgh som de flesta trodde skulle möta Chicago i finalen säger allt.

Brukar du spela på NHL? Skapa ett konto hos Betsafe, bäst på US-sports i Sverige och 1 300 kronor bonus.

Två magiska målvakter
Frågan är då, vilket av de här lagen kommer vara starkast i den här finalserien? Chicago har hemmaplansfördel och de har krossat allt motstånd hemma i Windy City. Under slutspelet har man vunnit nio av tio matcher med en målskillnad på 33-17.

Chicago har dessutom ett helt otroligt boxplay nu under slutspelet då man dödat hela 94,8 procent av alla utvisningar. Samtidigt har Boston problem med sitt powerplay, man lyckades inte göra ett enda mål i den spelformen mot Pittsburgh.

Även Boston trivs bättre på hemmaplan. Under slutspelet har man varit jämn oavsett hemma-/bortaplan men under grundserien var det tydligare. Man var näst bäst i öst på hemmaplan men bara femma på bortaplan.

Båda lagen har dessutom otroligt bra målvakter. Corey Crawford är bäst under slutspelet med bara 1,74 insläppta mål per match och Tukka Rask dominerade mot Pittsburgh. Han räddade 98,5 procent av deras skott och skuggar Crawford med 1,75 insläppta per match.

Vi har som sagt två spel i natt:

Spel: Chicago inkl OT
Odds: 1,69
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kronor här)

Spel: Under 5 mål (pengarna tillbaka vid prick fem mål)
Odds: 1,71
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kronor här)

TV: TV10 & Viasat Hockey
Nedsläpp: 02:00

Fler bonusar: Missa inte vår bonusguide
Fler odds: Jämför alla odds här