Rek/speltips, Champions League: Manchester City – Barcelona 18/2

Emil Jakobsson Publicerat: 18 februari 2014
Manchester City - FC Barcelona, Champions League speltips & odds 18/2 2014
Foto: Bildbyrån

Äntligen dags för Champions League och under tisdagen sänds supermötet mellan Manchester City och FC Barcelona på TV6 öppet för alla. Här hittar ni oddsen, statistiken och vårt speltips till matchen.

Manchester City har en tuff tid bakom sig med bland annat två riktiga tungviktsmatcher mot Chelsea bakom sig. Man förlorade den första, tappade sedan poäng mot Norwich men slog Chelsea nu senast i FA-cupen. Man har som bekant varit riktigt giganter på hemmaplan, innan förlusten mot Chelsea hade man 13 raka segrar.

Även Barcelona har gått lite trögt senaste veckorna trots betydligt enklare motstånd än Chelsea.  Man har en förlust, ett kryss och tre segrar på de fem senaste. Däremot fick man en fin uppvärmning inför Champions League genom att slå bottenlaget Rayo Vallecano med hela 6-0 i helgen.

Tips: Här kan ni läsa om hur ni får ett gratis livespel värt 250 kr på matchen. 

En seger på sex bortamatcher i CL

Däremot har inte spelat på bortaplan varit speciellt bra den här säsongen. Man har vunnit hälften, sju av sina 14 senaste bortamatcher vilket givetvis är bra men inte nog bra för ett lag som Barcelona.

Ser man till deras spel på bortaplan i Champions League där motståndet är tuffare har man bara vunnit en av de sex senaste matcherna. Deras seger kom borta mot Celtic och som vi alla vet är det ganska stor skillnad på Celtic och Manchester City.

Detta kommer givetvis bli en otroligt tuff och tät drabbning och jag håller lagens chanser till seger här i första matchen ungefär till 50/50 men spelbolagen håller Barcelona som något tyngre favoriter och beräknar bara Citys chanser till ca 33%. Jag anser att de är högre än det och synar ettan till 2,95 hos Unibet. City saknar visserligen Agüero men trots det känns 2,95 klart i överkant.

Speltips: Manchester City
Odds: 2,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: TV6, tisdag 18/2 kl 20.45
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Manchester City 2,95 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 3,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Barcelona 2,5 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,35 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,63 comeon logo 3 000 kr