Rek/speltips & odds: Arsenal – Manchester United 12/2

Emil Jakobsson Publicerat: 12 februari 2014

Speltips & odds: Arsenal - Manchester United 12 februari 2014Ett riktigt klassiskt möte väntar under onsdagen när Arsenal tar emot Manchester United hemma på Emirates Stadium. Frågan är om Arsenal kan resa sig efter deras frontalkrock till match nu senast mot Liverpool?

När Arsenal spelade nu senast mot Liverpool trodde vi på just Liverpool men vem hade gissat att Arsenal skulle släppa in fyra mål på drygt 20 minuter? Frågan är hur man kommer reagera på detta, min gissning är att man kommer försöka spela mer balanserat trots hemmaplan. Efter 6-3 förlusten borta mot Manchester City tidigare under säsongen följde man upp det med 0-0 hemma mot Chelsea t.ex.

På hemmaplan har Arsenal fem raka segrar men precis som vi var inne på i vår speltips till deras match mot Liverpool har dem väldigt svårt mot topplagen. Nu är inte United med i toppen men de har ett bättre lag än tabellen avslöjar och de har även den här säsongen höjt sig i de stora matcherna.

United har bara en seger på de fem senaste matcherna och två segrar på de nio senaste. Nu senast blev det bara oavgjort mot bottenlaget Fulham och innan det förlust mot Stoke.

Elva av tolv hemmamatcher under 2,5 mål

Men när vi har två lag som är väldigt svåra att bedöma formmässigt väljer vi att gå emot spelbolagen och satsa våra pengar på under 2,5 mål. Den här typen av matcher brukar ofta bli tighta och målsnåla och räkna med att Wenger pratat mycket sen matchen mot Liverpool om att ligga rätt, se till att markera sin gubbe och inte göra några misstag. United kommer samtidigt vara väldigt nöjda om de får med sig ett kryss och kommer knappast ösa framåt i inledningen av matchen.

Elva av Arsenals tolv senaste hemmamatcher har gått under 2,5 mål och säsongens första möte mellan lagen vann United med 1-0. Även senast lagen möttes på just Emirates Stadium blev det under 2,5 mål (1-1).

Det som talar emot underspelet är främst Uniteds skakiga defensiv men det höga oddset och Arsenals vanligtvis täta försvarsspel på hemmaplan väger tyngre. Arsenal har t.ex. sex raka nollor bakom sig på Emirates.

Exklusivt casinoerbjudande, 20 free spins + €1 000

Spin Palace har ett unikt erbjudande för våra läsare. Utöver bonusen på €1 000 får ni 20 extra free spins.
 Hämta er bonus här.

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Viasat Fotboll, onsdag 12/2 kl 20:45
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Arsenal 2,15 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,55 unibet logo 1 200 kr
Manchester United 3,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,0 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr