Speltips, Borussia Dortmund – Malaga

Emil Jakobsson Publicerat: 9 april 2013

Speltips Borussia Dortmund - Malaga
Champions League rullar vidare och vi väljer att stå över Galatasaray – Real Madrid, känns svårt att hitta ett bra spel där. Vi har däremot hittat ett intressant spel när Borussia Dortmund tar emot Malaga.

Malaga lyckades kryssa (0-0) nu senast mot Dortmund men nu är det bortaplan som gäller och där är man inte alls lika bra samtidigt som Dortmund är starka på hemmaplan. På 14 hemmamatcher i Bundesliga har Dortmund nio segrar, två kryss och tre förluster. Man har även vunnit alla hemmamatcher i Champions League den här säsongen.

Men att spela en seger för Dortmund ger bara låga 1,4 vilket gjort att vi istället siktat in oss på att de kommer vinna den första halvleken.

Ser man till Bundesliga är Dortmund det laget som gjort flest mål under första halvleken samtidigt som man är täta bakåt. Se t.ex. siffrorna för gjorda/insläppta mål i Bundesliga för Dortmund:
Minut 0-15: 12-5
Minut 16-30: 12-3
Minut 31-45: 11-8

Med andra ord har man målskillnaden 35 – 16 under första halvleken. Kollar man hur Malaga brukar spela hemma i Spanien under första halvleken ser vi t.ex. att de bara gått in i paus med en ledning en gång på bortaplan den här säsongen.

Spel: Dortmund vinner första halvlek
Odds: 1,9
Bolag: Betsafe (Unik bonus på 1300 kr)
Fler bonusar: Läs vår bonusguide
Fler odds:  Jämför alla odds
TV: Viasat Sport
Avspark: 20:45

Fotbollsresa till Dortmund: Se avslutningen på säsongen i Tyskland, boka här.  Tips, ladda även ner en reseguide, just nu 65% rabatt.

Väntade startelvor:

DortmundWeidenfeller
Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer
Bender, Gundogan
Reus, Gotze, Grosskreutz
Lewandowski

Malaga

Caballero
Gamez, Lugano, Demichelis, Antunes
Toulalan, Camacho
Joaquin, Baptista, Isco
Saviola